Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
i ja volim da dodam sirce :)

danas mi dete nije tu, nemam za koga da kuvam
sinoc nisam htela da pijem vino, pa ce danas drug da me kazni neaktivnim danom :roll:
kuvam hranu za dzukelice - pileca krilca, zelen, persun, malo junetine i junecih kostiju..

- - - - - - - - - -

Ja uvek tako. Nije ukusan kao mamin, ali je mnogo brže i lakše se ljušte.

i ja tako
meni je bre ukusan

I ja u gotovo sva variva dodajem sirće..sebi u tanjir...
To kad se navuces...

Danas za rucak ne znam sta cu....a ni da l' cu..
Можеш себи лаганезе да направиш десетак литара сирћаша прва лига, што би за твоје потребе било доста.
http://cajeviza.com/razno/jabukovo-sirce-kao-lek/
Узмемо наше јабуке петроваче које нису прскане више од 3-4 пута укупно, а најчешће само два пута од фазе мишијих ушију до скидања плода.
Свеједно се добро оперу, исеку на четвртке, извади семена ложа и у соковник.
Пулпа се поједе за неколико дана, а са соком као у линку.
Због малог садржаја шећера у петровачама у сваки литар додамо по једну велику (супену) кашику меда.
За салате и евентуално неке терапије нас петоро не потроши више од 15-18 литара годишње.

može rerna,brže je,
moja snajka pravila od barenih ajvar,
pobaca u kipuću vodu,samelje i sve ostalo kao kod pečenih paprika,
meni nije to to,ali nemaju svi selo,smederevac i cele dane da se akaju sa sto kila paprike

ja volim vise przeni ajvar, ali ga ne pravim uopste sad, jer nemam ni uslova ni vremena, a uzela 30 kg paprika da ispecem za zamrzivac. kupim onaj bareni ajvar u tegli, pa ga proprzim kod kuce. ne ispadne lose.

- - - - - - - - - -

Мазохизам. Имаш у Темпу разних ајвара на акцији, бог да те види.

nije ovo za ajvar...ovo su one crvene paprike za zamrzivac, za salatu sa belim lukom, slanu tortu, koristim ih kada pravim i neko jelo od patlidzana.

Онда ок, Само, да ти није много тих 30 кила?

nije...na zalost nije. :lol:

i meru sarene (mesane) salate da stavim, to ko tursija samo seckani...a moja mera ima 7 kg sa 7 vrsta povrca. ali ove godine nece biti paprika kiselih i krastavaca. i sve se to izede u toku zime. ja prva ne znam kada je dosta kada su u pitanju salate, ali sa dsta je tu je ide jedna mera mesane i ove paprike i kupus i to je to za ovu godinu. a dogodine mozda i ajvar pravim. :think:

Jučerašnji ručak: home made pesto sos, špagete i kuvani čeri, odozgo narendan edamer.Pogledajte prilog 339214

Gorgonzolu i slaninu smo ucmekali za večeru uz belo vino, krekere i namaz od crnih maslina.

A ovo je fotka sa Festivala kafe u petak. Štand Barcaffe-a. Pogledajte prilog 339215 Bila je poprilična gužva ali mi se nije dopao koncept sa onim šatorima. Da je leto, bilo bi ok. Ovako je delovalo tmurno i ne baš zabavno.

ja volim vise przeni ajvar, ali ga ne pravim uopste sad, jer nemam ni uslova ni vremena, a uzela 30 kg paprika da ispecem za zamrzivac. kupim onaj bareni ajvar u tegli, pa ga proprzim kod kuce. ne ispadne lose.
nije ovo za ajvar...ovo su one crvene paprike za zamrzivac, za salatu sa belim lukom, slanu tortu, koristim ih kada pravim i neko jelo od patlidzana.

a ovo za friz,ma onda samo u rernu,ionako kad se odmrznu ljušte se skoro same od sebe,
one budu super kad se ispohuju,pa se ređaju kao musaka sa pohovanim tikvicama,šunkom,kačkavaljem,mnogo dobra stvarčica,može hladno,može toplo,
ovo sam skroz navrat-nanos napisala,kuku meni

a ovo za friz,ma onda samo u rernu,ionako kad se odmrznu ljušte se skoro same od sebe,
one budu super kad se ispohuju,pa se ređaju kao musaka sa pohovanim tikvicama,šunkom,kačkavaljem,mnogo dobra stvarčica,može hladno,može toplo,
ovo sam skroz navrat-nanos napisala,kuku meni

tako sam sad i pocela. sinoc ispekla na toj jendoj ringli 3 kilograma otprilike i digla ruke. a smederevca vise nema. moja baba je u kuci pekla na smederevcu i keva posle, ali nema vise ni kuce, ni smederevca, a ni babe.
pa ja kada bih ravila ove godine sve meni bi trebalo 60 kg paprika raznih vrsta - 2 kg za mesanu salatu (kilo crvenih i zutih), pecene ove 30 kg, za zamrzivac cepkam jedno 10 kg, pa kisele paprike 10 (ne tursija, nego u posbnom buretu, ne volim tursiju), i paprike ostavljene na stari nacin 10 kg tjah so i voda (ko za kupus), to z apunjenje. te paprike ja mnogo volim, imaju neki poseban smek, a koristim ih i kada pravim nesto sa paradajzom i belim lukom. i jos bi mi falio ajvar...otislo bi na 100 kg paprika. :zcepanje:

plus sto ostavljala i krastavce i kupus i povrce u zamrzivacu (ja imam onaj veliki sanducar :zkez:). skupo mi je da dajem za one gotove kesice, jer jedemo dosta povrca i onda ovo izadje jeftinije.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back