Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imam od jestivih momenata u kući slaninu, finu, mesnatu, čeri koji nisam pojela jer je prekiseo, gorgonzolu i špagete (one fine, italijanske). I sad razmišljam šta bih od toga mogla smućkati. Možda da propržim slaninicu a od čerija napravim paradajz sos? Razmišljala sam da čeri osušim u rerni i zalijem maslinovim uljem ali mi za to treba 3, 4 sata minimum. Ko će se majati.

to i kažem
kome se ne sviđa nek ne jede
a i poznato je da izvanredno kuvam sa savršenim osećajem za meru :)))

- - - - - - - - - -

e i mi imamo jedan silikonac za kuglof
jednom smo ga upotrebili. jednom.

jednom je i previse :besna:

- - - - - - - - - -

Imam od jestivih momenata u kući slaninu, finu, mesnatu, čeri koji nisam pojela jer je prekiseo, gorgonzolu i špagete (one fine, italijanske). I sad razmišljam šta bih od toga mogla smućkati. Možda da propržim slaninicu a od čerija napravim paradajz sos? Razmišljala sam da čeri osušim u rerni i zalijem maslinovim uljem ali mi za to treba 3, 4 sata minimum. Ko će se majati.

a da ti fino bacis taj cheri i napravis sos od normalnog paradajiza...moze i iz tegle :lol:

sto je najgore
evo, sad sam probala jedan...reko, ako umrem pamtice me po postovima mojim...
elem, ukus i nije losh
al sto curka nije lijepo napisala da ga treba pec u posudicama za lava kolac i zdrao
sto bwe laze...kakvi mafini, kujci, palci...

i jos jedna stvar - ebemti silikonske kalupe i ko ih je izmislio
odo sutra po normalan kalup

:evil:.

...sta si zamerila silikonskim kalupima?
...ja ih stavi u obican pleh od rerne i lako se posle i vade...inace se uvijaju pa su nezgodni...(mislim na silikonsku tepsiju sa rupama za mafine)...
...sledece ce biti bolje sigurno...malo doradis po svom...:)

...e one posudice za lava kolac su najbolje bilo ih je od alufolije...

...probaj drugi mozda ti se ucini jos lepsi :P :lol:

iseckaš čeri na pola, iseckaš slanininu na kockice, izdinstaš, obariš špagete, rokneš to izdinstano i začinjeno ozgo i narendaš sir. treba ti 22 minuta.

...sta si zamerila silikonskim kalupima?
...ja ih stavi u obican pleh od rerne i lako se posle i vade...inace se uvijaju pa su nezgodni...(mislim na silikonsku tepsiju sa rupama za mafine)...
...sledece ce biti bolje sigurno...malo doradis po svom...:)

...e one posudice za lava kolac su najbolje bilo ih je od alufolije...

...probaj drugi mozda ti se ucini jos lepsi :P :lol:

pa nema alkohola unutra...missim...:sad2:

- - - - - - - - - -

Štooo? Misliš da će biti loš sos?

Verzija 2 je da kupim pesto i skarabudžim ručkić za minutić.

pa kako si ih opisala...mada, ako ih zamaskiras sa jedno kilo obicnog paradajiza :lol:

...proprzi slaninicu, kad skuvas spagete, ubacis slaninicu i u vruce dodas gorgonzolu i brzo promesas da se fino rastpi...ceri iseci na cetvrtine pa ubaci u tiganj gde si przila slaninicu
na brzo da se samo malo ipece..pa i to u spagete...zacina po ukusu i ima prste da polizes....

- - - - - - - - - -

iseckaš čeri na pola, iseckaš slanininu na kockice, izdinstaš, obariš špagete, rokneš to izdinstano i začinjeno ozgo i narendaš sir. treba ti 22 minuta.

..isti recept :lol:

...sta me spopalo? ne razumem bas? lepo pitam, znam da je bio Miskovicev, sto jel to neka tajna postala?
....sto si nervozna?
Ma nisam nego ni ja tebe nisam ukapirala ko sto ti nisi ukapirala sta sam htela da kazem :lol:
Jela je htela da napiše "pa sad postoji Tempo". :) A ne da Tempo poseduje taj njen kolega pušač.

e bas to ZD... Tenk ju :cmok2:

Без компликација, сланине и белА лука, ко воли моШ још и 'леба.
Кад будеш имала (врући)чварака, онда ладнА кисела коопооса и коокоороозна лебА.

Za ručak pasulj, žmu skuvao, kao svekrva da je kuvala, ljubi ga majka :))))
Žena inače sjajno kuva i nemam ja tu neke mnoge zamerke, mislim imam jednu al veliku - trpa lovorov list gde god stigne pa joj svako jelo ima isti ukus :neutral:

Za ručak pasulj, žmu skuvao, kao svekrva da je kuvala, ljubi ga majka :))))
Žena inače sjajno kuva i nemam ja tu neke mnoge zamerke, mislim imam jednu al veliku - trpa lovorov list gde god stigne pa joj svako jelo ima isti ukus :neutral:

:rumenko:
moje dete juce demonstrativno nije htelo da jede dinstani al dente sladak kupus jer sam unutra ubacila lovorov list i krupno lomljen biber
lupila je rukom o sto i rekla - ja mrzim biber, pogotovo u zrnu i mrzim kim i lovor! ovome mora da se stane na put..ovo sama pojedi
:rumenko: dobro
i odmah sam joj izdinstala novi bez..

moje dete juce demonstrativno nije htelo da jede dinstani al dente sladak kupus jer sam unutra ubacila lovorov list i krupno lomljen biber
lupila je rukom o sto i rekla - ja mrzim biber, pogotovo u zrnu i mrzim kim i lovor! ovome mora da se stane na put..ovo sama pojedi
paz bogati sad treba za svakog pojedinacno po ukusu se kuva,ma more

e na to ja mrzim nešto iz tanjira
kod mene bi dobila šamarčinu i ćošak do sledećeg ručka :mrgreen:

nije ona zahtevna
xx puta je pojela i ono sto nije uspelp kako treba
ne baca hranu, postuje je
al je ovo bio vrhunac valjda
posto ja obozam i kim i biber i lovor..lovor uvek izvadim i pojedem na kraju
neka mi je rekla :lol:

- - - - - - - - - -

paz bogati sad treba za svakog pojedinacno po ukusu se kuva,ma more

ma da se kuva nesto dugo, dobila bi zamensku kajganu
ovako, za kupus mi je trebalo bukvalno 3 min

Mi smo se juče sve dogovorili - bude li još negde stavio lovor u količini većoj od nokta na malom prstu, njemu celer ima da viri i iz, da prostite, guz.ice :)))))

- - - - - - - - - -

Pošto, naravno, isti ne voli da vidi ni na slici a meni je omiljena biljčica :))))

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back