Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
2cpuyjb.jpg

Hoću i ja. Deluje sirasto, a ima i slamojeda u pozadini.

Sta je to? Hocu to!

Pita sa sirom od heljdinih kora, al samo uvijena u jufkice, tako mi bilo najlakše.

Hoću i ja. Deluje sirasto, a ima i slamojeda u pozadini.

:rotf:

Имам утисак да оно горе може десни да ми израњави, делује оштро и круто. :confused:

Ma, jok, taman su hrskave kada se izvadi pita iz rerne, a posle smekšaju normalno. Bolje su mi od običnih kora.

...jao Bi sto ovo lepo izgleda, ja sam gladna kao vuk, a sve sam deblja...znaci odoh da spavam....

..p.s....meni bi bilo zao da pomesam kesten pire sa tom bundevom...al ok sve je naravno stvar ukusa :)

Što? Misliš kesten pire je nešto fino, a bundeva prosto? Meni kesten pire nikako ne leži. Uvek se mučim da nadjem neki recept i uvek mi je suv, bezukusan i zapinje u grlu. Bundeva mu je dala malo vlažnosti. Ali sve u svemu kolač je bio potpuno dosadan i bez karaktera (što bi rekli sad ti popularni kuvari), pa sam onda odlučila da napravim taj limun kord (http://www.coolinarika.com/recept/zuti-kurd/) i baš ga je izvukao. Malo je kiselkastije pa sam onda umutila i tu slatku pavlaku da ga ublaži.... to sam stavila u činije pa je svako sebi dodavao po ukusu.

Inače su mi i kesten pire i bundeva poduže stajali u zamrzivaču (stigle već nove bundeve) pa sam rešila da ih potrošim pošto-poto.

Što? Misliš kesten pire je nešto fino, a bundeva prosto? Meni kesten pire nikako ne leži. Uvek se mučim da nadjem neki recept i uvek mi je suv, bezukusan i zapinje u grlu. Bundeva mu je dala malo vlažnosti. Ali sve u svemu kolač je bio potpuno dosadan i bez karaktera (što bi rekli sad ti popularni kuvari), pa sam onda odlučila da napravim taj limun kord (http://www.coolinarika.com/recept/zuti-kurd/) i baš ga je izvukao. Malo je kiselkastije pa sam onda umutila i tu slatku pavlaku da ga ublaži.... to sam stavila u činije pa je svako sebi dodavao po ukusu.

Inače su mi i kesten pire i bundeva poduže stajali u zamrzivaču (stigle već nove bundeve) pa sam rešila da ih potrošim pošto-poto.

Кестен пире није сув и безукусан. Ја купујем мађарски, од пијачних продаваца, испритискам га оном пресом са рупама и тако направим 'црвиће'.
Улупаш шлаг, сваком у чинијицу и не треба ти ништа дуго.

Mrs.Bi,
A sta ti je ono na prvoj slici sto si nazvala ratatuj?
Gledala sam na googletu, ratatuj je neko dinstano povrce, ali corbasto.

http://www.coolinarika.com/recept/ratatuj/

- - - - - - - - - -

Кестен пире није сув и безукусан. Ја купујем мађарски, од пијачних продаваца, испритискам га оном пресом са рупама и тако направим 'црвиће'.
Улупаш шлаг, сваком у чинијицу и не треба ти ништа дуго.

Stvar ukusa, ali meni je to na nivou pudinga, ne mogu da poslužim kao desert za neku ozbiljniju priliku.

У мом животу нема озбиљнијих прилика :mrgreen: а и боље добар кестен пире са шлагом него нека назови торта, тек да се каже да је има.

Muahahaha, tako sam ja ove godine napravila tortu za rođendan, ubila se dok sam je pravila, kinder pingui il tako neko smeće, bolje da sam im natrebila jabuka da jedu, ukusnije bi bilo :))))))

У мом животу нема озбиљнијих прилика :mrgreen: а и боље добар кестен пире са шлагом него нека назови торта, тек да се каже да је има.

Jeste bolji od nekih muckalica. Najvise mrzim one torte sa vec gotovim slatkisima (zele, bananice, jafa,...).
A kesten pire sa rumom, preliven cokoadnom glazurom i ukrasen slatkom pavlakom je vise nego kvalitetna poslastica :heart::rumenko:

- - - - - - - - - -

Mmmm...:zjede:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back