Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Danas povrćna čorba od kelerabe i šargarepe, bareni pirinač i šampinjoni sa malo kukuruza i pileće belo seckano na kockice, odstojalo u marinadi i pečeno u voku bez masnoće.
Samo na kraju dodat soja sos i malo jogurta. Preterano - slano, ljuto i kiselo.
Za salatu zelena sa mladim crnim lukom, rotkvicama i dresingom od jogurta i senfa.
I naravno sve sa biberom :mrgreen:
Реално.
:super::klap::super:

Pa može, samo je meni nekako uvek gadno da ga koristim kad kupujem na pijaci.
Ove sam dobila od sestre, domaće, pa smem da se usudim da i list iskoristim.
Super je dodatak tim čorbicama, bude puno boja u tanjiru <3

....ok, razumem, a ukus? kakav je?
...ja jako volim rotkvice, i prosto mi bude zao kad nestanu sa pijace...ali bas nikad nisam
ni pomislila da bi se list mogao iskoristiti...

A da, sutra sam mislila opet neku varijantu čorbice, imam i lišće kelerabe i lišće rotkvice - dodaću i to.
Od mesišta neka mlevena svinja koja stvarno već mora da se potroši, pa ću praviti fašire od toga i prosa, al u rerni pečeno.
Prilog neki rižoto s tonom povrća (il prosoto - ne znam, videću) i salata kao danas.

...nisam znala da se lisce rotvica koristi uopste:eek:

moja deca se baš pitala kako to da nisam iskoristila i lišće od rotkvica.... mislila sam da ne može...

Ja sam večeras pokušala da napravim sarmice od zelja, ali sam zelje ostavila predugo u vodi i raspadalo se :rida: onda sam rešila da napravim musaku pošto sam već pripremila meso, pa sam zaključila da mi je malo zelja, pa sam na dno stavila krompir, pa zelje, pa meso (s pirinčem), pa opet zelje i na kraju krompir. Zalila jajima i pavlakom i naredila ćerki da gurne u rernu kad dodje iz škole. Kako li će to ispasti... ma šta ima da ne valja. Moji se zbog krompira sigurno neće buniti.
Nego meni te sarme bilo koje vrste nikako ne idu. Namučim se i sa sarmama od kiselog kupusa, ove sad propale...:(

moja deca se baš pitala kako to da nisam iskoristila i lišće od rotkvica.... mislila sam da ne može...

Ja sam večeras pokušala da napravim sarmice od zelja, ali sam zelje ostavila predugo u vodi i raspadalo se :rida: onda sam rešila da napravim musaku pošto sam već pripremila meso, pa sam zaključila da mi je malo zelja, pa sam na dno stavila krompir, pa zelje, pa meso (s pirinčem), pa opet zelje i na kraju krompir. Zalila jajima i pavlakom i naredila ćerki da gurne u rernu kad dodje iz škole. Kako li će to ispasti... ma šta ima da ne valja. Moji se zbog krompira sigurno neće buniti.
Nego meni te sarme bilo koje vrste nikako ne idu. Namučim se i sa sarmama od kiselog kupusa, ove sad propale...:(

...meni nikad nije na pamet palo da to iskoristim, jos kad kupim rotkvice zamolim onu baku da odsece lisce da ne nosim kuci bzvz...

...pa sta te tu muci, jednostavno se zavije, ja ne zavijam od zelja jer mi je ukus skroz isti, a vec od kupusa ne bi moglo...
...ja sam svoju musaku od zelja pojela danas, i prosto mi bilo krivo sto nema vise...al napravicu jedan dan pauzu pa cu praviti opet ima
i mesa i zelja...jako volim taj ukus i sigurno cu praviti jos par puta dok bude bilo zelja na pijaci....

Од јуче остало све, и пилав и супа.

Не знам какав ће бити пилав кад се подгреје, никада то нисам радила, јели смо га увек тек припремљеног :sad2:

А жао ми да бацим, баш је лепо испао.

kakav bambi :D
ovca bre :)

- - - - - - - - - -

svi pricaju o kupusu s ovcetinom kako je to nesto specijalno, tj da se ne moze meriti sa kupusom s drugim mesom...
i reko aj da probam i to
sveki ce da kuva, ja sam samo kupila sta treba, njoj verujem, ima iskustva sa tim stvarima...
a nasla sam stvarno lepe komade...
bice mi ovo vatreno krstenje :)

ni ja nisam jela jagnjetinu dugo zbog mirisa
medjutim
kada sam prvi put probala jagnjetinu bez onog mirisa, to je bilo to... ljubav :)
miris zavisi od toga sta jedu :)
sad one jagnece kotlete npr sto smo pekli na rostilju, da ne znas da je jagnjetina nikada ne bi pogodila, garant...

Uh, ja obozavam domacu i jagnjetinu i jaretinu, al sto Bokica kaze jako puno zavisi ukus od toga sto jedu... Uostalom, tako je sa svim zivotinjama, nista grdje od smrdljive piletine.
Obozavam i ovciji paprikas, naravno samo u pouzdanim varijantama, nis lepse.
I jagnjeca kapama, ez vel :))))

medjutim
kada sam prvi put probala jagnjetinu bez onog mirisa, to je bilo to... ljubav :)
sad one jagnece kotlete npr sto smo pekli na rostilju, da ne znas da je jagnjetina nikada ne bi pogodila, garant...

Ако се деси да купите јагњетину која мирише јако, ако хоћете да "убијете" тај мирис сипајте у шерпу и мало ракије (чашицу, може и мање).

Кад испари ракија, испари и тај тежак мирис.

medjutim

da, miris ubija. meni se mirs ovcetina I tog loja zauvek zgadio zbog jednog siptara sa kojim sam radila u kancelariji. taj je smrdeo na kilometar-kosa, odeca, zadah :sad2:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back