Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
imam i luk i praziluk ali sad mi se dopao ovaj tvoj predlog za dzigu...aj pojasni malo bolje meni neukoj, to uvijem skroz u foliju tako da mogu i da okrenem da se ispece sa obe strane kao i koliko dugo se pece tako? za ostale ideje hvala puno, srce si :heart:

imam i luk i praziluk ali sad mi se dopao ovaj tvoj predlog za dzigu...aj pojasni malo bolje meni neukoj, to uvijem skroz u foliju tako da mogu i da okrenem da se ispece sa obe strane kao i koliko dugo se pece tako? za ostale ideje hvala puno, srce si :heart:

ako ti je temperatura na najace, dovoljno je 5-7min da se ispece dziga u foliji
stavis malo putera, na njega dzigu, posolis, dodas jos malo putera odozgo..al to malo, to je stvarno velicina zrna graska..znaci bukvalno nema potrebe vise od pola kasicice po jednom paketicu..umotas kao paket i lepo stisnes foliju da ne izlazi vazduh i da dziga ne prska..pred kraj samo malo razmotas foliju i pustis da se dopece i da nema ukus kuvanog..ja sam tako spremala svom detetu kad je bila mala..i pekla sam samo na ringli direktno i shvatila da shebavam ssporet koji posle moram da ribam..kad sam je probala, savrsen ukus.. sa dzigom se odlicno slaze beli luk..mozes u paketic i malo njega da istisnes kroz presu ili narendas na najsitnije..onako kao sto kuvari rade sa tartufima..

ako ti je temperatura na najace, dovoljno je 5-7min da se ispece dziga u foliji
stavis malo putera, na njega dzigu, posolis, dodas jos malo putera odozgo..al to malo, to je stvarno velicina zrna graska..znaci bukvalno nema potrebe vise od pola kasicice po jednom paketicu..umotas kao paket i lepo stisnes foliju da ne izlazi vazduh i da dziga ne prska..pred kraj samo malo razmotas foliju i pustis da se dopece i da nema ukus kuvanog..ja sam tako spremala svom detetu kad je bila mala..i pekla sam samo na ringli direktno i shvatila da shebavam ssporet koji posle moram da ribam..kad sam je probala, savrsen ukus.. sa dzigom se odlicno slaze beli luk..mozes u paketic i malo njega da istisnes kroz presu ili narendas na najsitnije..onako kao sto kuvari rade sa tartufima..

hvala, javljam kako je ispalo :)

moje dete sutra puni 14 godina.napravila sam salatu od mlevene sargarepe sa belim lukom i ljutom tucanom paprikom i pecene paprike sa belim lukom.pece mi se rolat od belog mesa sa sunkom i sirom u mrezici
za sutra treba da napravim meksicku salatu sa tunjevinom,da ispecem sarana i da ispecem pilece raznjice
malo cu da fuserisem,pa cu da ispecem smrznuto pecivo sa sirom i da nafilujem princes krofne sa kupovnim testom.
i na kraju da napravim tortu od piskota,slatke pavlake i banana
i tartar sos

moje dete sutra puni 14 godina.napravila sam salatu od mlevene sargarepe sa belim lukom i ljutom tucanom paprikom i pecene paprike sa belim lukom.pece mi se rolat od belog mesa sa sunkom i sirom u mrezici
za sutra treba da napravim meksicku salatu sa tunjevinom,da ispecem sarana i da ispecem pilece raznjice
malo cu da fuserisem,pa cu da ispecem smrznuto pecivo sa sirom i da nafilujem princes krofne sa kupovnim testom.
i na kraju da napravim tortu od piskota,slatke pavlake i banana
i tartar sos
moje dete za 13 dana puni 14
sad mi kazi da ti je starije dete rodjeno u julu i zabrinucu se :lol:

za sutra cu da pravim piletinu sa slaninom i pecurkama u sosu od neutralne pavlake
i pomfrit kao prilog
i zelenu salatu

moje dete za 13 dana puni 14
sad mi kazi da ti je starije dete rodjeno u julu i zabrinucu se :lol:

za sutra cu da pravim piletinu sa slaninom i pecurkama u sosu od neutralne pavlake
i pomfrit kao prilog
i zelenu salatu
da,nama su oboje dece vrsnjaci,samo sto ce moj dvadeset u novembru
podsetila si me,imam celu neutralnu pavlaku,mogla bih da napravim i sos od sampinjona ,senfa i pavlake za kuvanje,samo ne znam dal ide crni luk ili ne?

...blago nama sa nasim ovnicima i ovcicama:lol:
...mojoj mami rodjendan za 4 dana, a starijoj ceri za 6:heart:
...a sta cu da kuvam to sam vec pisala...samo me zanima prelivate li vi musaku od zelja, jajima i mlekom ili ne?

ja ne prelivam,samo umutim malo brasna u vodi i to pustim da malo krcka
kakav sam ja gaf imala danas sa tom musakom :(
nesto nisam bila skoncetrisana i kad sam je slozila,kao da sipam vode da ogrezne.racunam treba vode koliko da pokrije.sipam jednu casu,sipam drugu casu,sipam petu...tek na kraju ukapiram da kako ja sipam vodu,tako se cela musaka odize gore. 3 veze zelja i kilo mesa i puna serpekanja vode su se krckali sat vremena,ali koza poklopila :(
u ledincima sam morala da presipam kroz cetku za supu,a onu tecnost sto je ostala sam ja pojela iz revolta kao supu.nije bilo lose,al bilo je povuci potegni

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back