Baaanzaaji!
Veoma poznat
- Poruka
- 10.913
ma ne volim luk ni u tragovima a kamoli na kilo. užas
Sa čim ti onda ćevape jedeš?

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ma ne volim luk ni u tragovima a kamoli na kilo. užas

ali meni je kod tog prebranca ostalo nejasno koliki treba da bude odnos luka i pasulja. I pitala sam ovde, i opet su mi svi rekli različito. Šta kaže tvoj recept?
Mogla bih ja da zovem decu kući da potope pasulj da ga skuvam popodne za sutra. Pasulj uvek spremam dva dana

Sa čim ti onda ćevape jedeš?
![]()

koja su sad pa ti
pitaj smokvu kako se jede rostilj![]()
Ja ponekad kuvam, tako da nemam šta tražiti na ovoj temi.. 
ne volim patuljaste sarme
to znam da prave neki, kod nas u familiji ne...
sto kaze moja maa, kad odes u goste a sarme ko naprstak, sipas dve i ostanes gladan, a sramota te da sipas npr pet
ja kesu za pecenje obavezno skroz otvorim makazama i zapecem ono sto se peklo u njoj
kao i kad pod alu folijom pecem, isto....
danas bila supa i djuvec
al' meni su stvarno slatke tako male.
, al' nemam mleko, a mrzi me da idem i kupim sad.Ispao pun đuveč
Meni u receptu piše 1,5 kg luka (od toga se pet glavica kuva sa pasuljom) i 300g pasulja.
Ispalo je skoro podjednako, mada ne bi bilo loše da je još malo pasulja bilo. Ubuduće bi 400g trebalo biti taman.

jao jeste..ja pravim sarme za goste. zalogaj sarme.al' meni su stvarno slatke tako male.
za veceru sma proprzila onaj celer i preliv od kiselog mleka sa bosiljkom i belim lukom i zelenu salatu. onaj celer stvarno vuce ukus na krompir...nije losa stvarcica.
za dezert plazma keks, al' nemam mleko, a mrzi me da idem i kupim sad.
Razmisljam da probam tako i kelerabu....

pata kaze koliko pasulja,toliko luka![]()

Jupi, 3x ura za celer!Razmisljam da probam tako i kelerabu....
Danas taljatele sa povcem. Bila bi i fotka, ali se K. izgleda ne svidja, cim pokusam da ubacim, izbaci me.
Elem, za porcije/velicine...Kod nas se uvek spremalo raznovrsno, ali manje porcije, navika...muka kad neko dolazi u goste, imam osecaj da kuvam za bataljon vojske.
I uvek se plasim da ne ispadnem skrta, pa "pojacam" prilicno, na kraju muka koliko bude hrane...a u gostima redovno ispadne da se snebivam.
Npr. i vino kad pijemo uz rucak, pijemo 0, 5-1dl.
injao hau krietiv![]()
...lici li i vama na cudoviste...htela sam da mu stavim cvet na glavu![]()

...lici li i vama na cudoviste...htela sam da mu stavim cvet na glavu![]()
meni liči na plazma tortu ili neku sličnu koja je mnogo obradovala neko dete
Ako neko moze da mi odgovori, treba mi pomoc.
Hocu mami za rodjendan da napravim cheese cake, al sam htela da promenim malo, pa da ove godine napravim njujorsku varijantu.
Interesuje me da li postoji neki krem sir na nasem trzistu da nije osoljen, ili nema veze sto su blago slani - nece pokvariti ukus torti?!
Ja ne znam, nisam pametna, pa pitam iskusnije domacice ako mogu da mi pomognu.
U sivm receptima na koje sam naisla pise da ide krem sir, filadelfija ugl, al to nem pojma gde da nabavim.
I takodje je navedeno ako ne filadelfija, moze bilo koji krem sir, pa mi to nesto sumnjivo :S

Ako neko moze da mi odgovori, treba mi pomoc.
Hocu mami za rodjendan da napravim cheese cake, al sam htela da promenim malo, pa da ove godine napravim njujorsku varijantu.
Interesuje me da li postoji neki krem sir na nasem trzistu da nije osoljen, ili nema veze sto su blago slani - nece pokvariti ukus torti?!
Ja ne znam, nisam pametna, pa pitam iskusnije domacice ako mogu da mi pomognu.
U sivm receptima na koje sam naisla pise da ide krem sir, filadelfija ugl, al to nem pojma gde da nabavim.
I takodje je navedeno ako ne filadelfija, moze bilo koji krem sir, pa mi to nesto sumnjivo :S