Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ali meni je kod tog prebranca ostalo nejasno koliki treba da bude odnos luka i pasulja. I pitala sam ovde, i opet su mi svi rekli različito. Šta kaže tvoj recept?

Mogla bih ja da zovem decu kući da potope pasulj da ga skuvam popodne za sutra. Pasulj uvek spremam dva dana

deeeeeeeeecoooooooo..oooooo, deeeeeeecoooooooooooooooooooooooooooo!:hej:

- - - - - - - - - -

Sa čim ti onda ćevape jedeš? :eek:
:lol:

koja su sad pa ti :)
pitaj smokvu kako se jede rostilj :lol:

ne volim patuljaste sarme
to znam da prave neki, kod nas u familiji ne...
sto kaze moja maa, kad odes u goste a sarme ko naprstak, sipas dve i ostanes gladan, a sramota te da sipas npr pet :mrgreen:

ja kesu za pecenje obavezno skroz otvorim makazama i zapecem ono sto se peklo u njoj
kao i kad pod alu folijom pecem, isto....

danas bila supa i djuvec

jao jeste..ja pravim sarme za goste. zalogaj sarme. :lol: al' meni su stvarno slatke tako male.

za veceru sma proprzila onaj celer i preliv od kiselog mleka sa bosiljkom i belim lukom i zelenu salatu. onaj celer stvarno vuce ukus na krompir...nije losa stvarcica.

za dezert plazma keks :rumenka:, al' nemam mleko, a mrzi me da idem i kupim sad.

jao jeste..ja pravim sarme za goste. zalogaj sarme. :lol: al' meni su stvarno slatke tako male.

za veceru sma proprzila onaj celer i preliv od kiselog mleka sa bosiljkom i belim lukom i zelenu salatu. onaj celer stvarno vuce ukus na krompir...nije losa stvarcica.

za dezert plazma keks :rumenka:, al' nemam mleko, a mrzi me da idem i kupim sad.

Jupi, 3x ura za celer! :lol: Razmisljam da probam tako i kelerabu....

Danas taljatele sa povcem. Bila bi i fotka, ali se K. izgleda ne svidja, cim pokusam da ubacim, izbaci me. :lol:

Elem, za porcije/velicine...Kod nas se uvek spremalo raznovrsno, ali manje porcije, navika...muka kad neko dolazi u goste, imam osecaj da kuvam za bataljon vojske.
I uvek se plasim da ne ispadnem skrta, pa "pojacam" prilicno, na kraju muka koliko bude hrane...a u gostima redovno ispadne da se snebivam. :neutral:
Npr. i vino kad pijemo uz rucak, pijemo 0, 5-1dl.

Skuvala pasulj za sutra. A danas smo nešto skitali i bili mnogo gladni pa smo kupili meso u mesari i ispekli nam tamo na roštlju: ćevape, piletina u slanini i pileća džigerica u slanini... super! Samo naseckali luka...

Jupi, 3x ura za celer! :lol: Razmisljam da probam tako i kelerabu....

Danas taljatele sa povcem. Bila bi i fotka, ali se K. izgleda ne svidja, cim pokusam da ubacim, izbaci me. :lol:

Elem, za porcije/velicine...Kod nas se uvek spremalo raznovrsno, ali manje porcije, navika...muka kad neko dolazi u goste, imam osecaj da kuvam za bataljon vojske.
I uvek se plasim da ne ispadnem skrta, pa "pojacam" prilicno, na kraju muka koliko bude hrane...a u gostima redovno ispadne da se snebivam. :neutral:
Npr. i vino kad pijemo uz rucak, pijemo 0, 5-1dl.

al' pazi kada povuce na krompir i to onu jednu vrstu belog sto bude slatkast kada se przi, a pogotovo kada se ispece.

...lici li i vama na cudoviste...htela sam da mu stavim cvet na glavu :D

Јуче брзински ручак :(

Госпођица се ужелела кобаја, нисам пржила пар месеци, и пире кромпир, и супа, и љуте и нељуте папричице (киселе, наравно), и мало сира...

За данас и сутра скувала вариво од киселог купуса, сувих ребара и сланинице.

Салата - бели лукац :zper:

А пошто имам спремљен ручак, поподне брчкам плазма торту...

Ako neko moze da mi odgovori, treba mi pomoc.
Hocu mami za rodjendan da napravim cheese cake, al sam htela da promenim malo, pa da ove godine napravim njujorsku varijantu.
Interesuje me da li postoji neki krem sir na nasem trzistu da nije osoljen, ili nema veze sto su blago slani - nece pokvariti ukus torti?!
Ja ne znam, nisam pametna, pa pitam iskusnije domacice ako mogu da mi pomognu.

U sivm receptima na koje sam naisla pise da ide krem sir, filadelfija ugl, al to nem pojma gde da nabavim.
I takodje je navedeno ako ne filadelfija, moze bilo koji krem sir, pa mi to nesto sumnjivo :S

meni liči na plazma tortu ili neku sličnu koja je mnogo obradovala neko dete

Plazma. slag, nutela i zele bombone. Zato je tako dronjav :D

@Lunasa ako imas vremena mozes sama napraviti filadelfiju, ja je stalno pravim po ovom receptu i super je:

1/2l slatke pavlake za slag zagrevati do 80C (ne sme da prokuva). Dodati 15ml. (pola limuna) soka od limuna, promesati jos minut na vatri pa ostaviti da se malo prohladi. Prekriti prozirnom folijom, ostaviti da se potpuno ohladi pa staviti u frizider na 24 sata. Zgusnutu smesu sipati u cediljku na gazu (2-3 sloja)i ostaviti u frizideru jos 24 sata da se sama dobro iscedi bez stiskanja.

Hocu mami za rodjendan da napravim cheese cake, al sam htela da promenim malo, pa da ove godine napravim njujorsku varijantu.
Interesuje me da li postoji neki krem sir na nasem trzistu da nije osoljen, ili nema veze sto su blago slani - nece pokvariti ukus torti?!

U sivm receptima na koje sam naisla pise da ide krem sir, filadelfija ugl, al to nem pojma gde da nabavim.
I takodje je navedeno ako ne filadelfija, moze bilo koji krem sir, pa mi to nesto sumnjivo :S

lunasa,nema izgleda nikoga osim mene koja u zivotu nije pravila i ne voli da jede ciz kejk.ali znam da zene stavljaju ela sir,on je totalno neutralan :cao:

- - - - - - - - - -

pretekla me andrea :)

Najbolje na pijaci da uzmes neki krem, probas malo, jer to "malo slan" varira. Ako je zaista malo slan, nece povariti ukus.
Ja sam probala sa X sireva, svaki mi je bio dobar. Samo obavezno u smesu dodam i vanilin secer i koricu i malo soka limuna. Nekad i malo ruma. Ako je sa vocem.
I najbolje mi je kad miksam vise vrsta sireva npr. -maskarpone i "pijacni" krem (sremski npr.), ili rikota i mladi neki posni, koji bude u cvrstom stanju, pa ga izdrobim viljuskom (tipa president). Posle sve mikserom. Ako je bas retko, dodam i zelatin.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back