Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
rekla sam deci da mora da se jednom bar jede riba,a oni su izglasali da jedu te stapice.tu nema ni r od ribe,a tek sto je neukusno

podnosljivi su dok su topli, al' kad se ohlade...:sad2:

ja imam povremeno napade da jedem takvu hranu i isprzim te stapice i pomfrit i kecap, a volim i majonez da dodam u kecap. :lol:

u opste mi nije jasno po kojoj logici se ruska salata zove salatom, ono se posle nekoliko zalogaja zasitis i ne bude ti dobro od majoneza.
i taj grasak u istoj :bljak:
meni ona dobra za izbegavanje...jos kad ti neko kaze kao imam salatu pa ti iznese rusku il krompir salatu a ti ocekujes neku zelenu il svez kupus ili svezu cveklu nesto tog tipa :lol:

- - - - - - - - - -

aaaaaa losos bezvrezna riba, pa kako to :sad2:

ja sma rusku pocela da jedem tek u srednjoj skoli, kada je kevina tetka napravila sa nekim extra slanim prsutama. ona kupila ovako da ih jede, medjutim to je bilo tolko slano da nije moglo ni uz alkohol. i seti se ona i napravi rusku od toga. meni s etakva ruska svidela. posle sma nasla da ide belo meso u rusku, pored sunke i takvu rusku volim. ona samo sa sunkom mi nije bas ukusna. ono belo meso ima nekako jaci ukus ili sto je suvo, pa ide na majonez. ne stavljam jaja, nemam pojma zasto. samo sargarepu, grasak krompir, belo meso plus/minus sunka i krastavce i 200ml majoneza na tu kolicinu (ako pravim povrce iz kesice to je 450 grama i ovo ostalo, ako nije iz kesice povrce koristim iste mere). ne bude uopste puno majoneza na tu kolicinu. i meni smeta kada u ruskoj dominira majonez.

Па то и причам.

Мени је редослед по укусу следећи: лосос, лососка пастрмка, смуђ (још ако је свеж), али волим и оне сељачке ослиће што се спремају за славу.

Зато сам јој и рекла да деца после таквих "безвезних риба" неће тражити штапиће.

ja volim sarana...mastan je. :lol: a losos mi je najbolji dimljeni, ovako mi je malo bezlican.

Probaj prvo ukus da li ti se svidja,malo je specifican. Po meni bolji,ali..

Hvala na savetu, ali je nažalost nisam našla :sad2:
Kao treba da je ima ali je nema i to sam u 3 prodavnice bila :roll:
Na kraju sam išla sa običnim i napravila salatu od graška, krompira, šargarepe, jaja, kiselih krastavčića, pileće šunke, majoneza, malo senfa, malo limunovog soka, soli i bibera :aha:
Super je ispala, o ukusu obaveštavam sutra :aha:
20140326_162443.jpg

Inače napravih i Kapri tortu za sutra, mislim da je lepo ispala i biće ukusna :zaljubljena:
20140326_172307.jpg

@tema: Danas suprug sve sprema. Za ručak napravio lazanje, ja uzela malo a sad pravi supicu.

Na kraju sam išla sa običnim i napravila salatu od graška, krompira, šargarepe, jaja, kiselih krastavčića, pileće šunke, majoneza, malo senfa, malo limunovog soka, soli i bibera :aha:
Pogledajte prilog 324952

Inače napravih i Kapri tortu za sutra, mislim da je lepo ispala i biće ukusna :zaljubljena:
Pogledajte prilog 324953

@tema: Danas suprug sve sprema. Za ručak napravio lazanje, ja uzela malo a sad pravi supicu.
Baš lepo izgleda, verujem i da je ukusno...a povod je ?

Pogledajte prilog 324952

Pogledajte prilog 324953

...mnogo lepo izgleda, jel ovo s' nekim povodom ili?
..ja volim rusku, a pravim uglavnom sa piletino, bez ikakvih sunki i kojecega, skuvam pola pileta i odvojim od kosti i kozure,
pa sitno to meso sjedinim sa povrcem, manje krompira, manje jaja, ili bez...ostalo je klasika...nekad sam kad nas je bilo
vise pravila majonez...bio neki recept za majonez u tegli, sa svezim jajetom i jednim zumancetom pride, sve se stavi zajedno
u teglu, da bude negde do pola, ulje, sirce, so, jaja...i kad se umuti bude puna tegla bas lepog majoneza...e od kad su cure
porasle to pravila nisam...lep je i za sendvice, bar je meni bio lepsi od kupovnog...

Pogledajte prilog 324952

Pogledajte prilog 324953

Sve je tu, ne može da omane :D Super sve izgleda :ok:

Sve je tu, ne može da omane :D Super sve izgleda :ok:

Hvala :mrgreen: baš sam ponosna, videćemo ukus sutra... :D
Malo sam liznula i lepo je bilo :aha: :zurka:

...mnogo lepo izgleda, jel ovo s' nekim povodom ili?
..ja volim rusku, a pravim uglavnom sa piletino, bez ikakvih sunki i kojecega, skuvam pola pileta i odvojim od kosti i kozure,
pa sitno to meso sjedinim sa povrcem, manje krompira, manje jaja, ili bez...ostalo je klasika...nekad sam kad nas je bilo
vise pravila majonez...bio neki recept za majonez u tegli, sa svezim jajetom i jednim zumancetom pride, sve se stavi zajedno
u teglu, da bude negde do pola, ulje, sirce, so, jaja...i kad se umuti bude puna tegla bas lepog majoneza...e od kad su cure
porasle to pravila nisam...lep je i za sendvice, bar je meni bio lepsi od kupovnog...

Hvala :heart:
Probaću i to sa piletinom, hvala na savetu :D
A majonez me mrzi sama da pravim, uvek se nekako bojim da nešto ne omanem :rumenka:

samo da pitam, sto "seljacki" oslic?
i da prijavim da volim i seljacku rusku salatu, nema nista lepse za ng od pecenog praseta i ruske salate :D ( o sarmi i kolacima da ne pricam :D)
zapravo, bas volim te nase prehrambeno nezdrave obicaje i tradiciju :lol:

rekla sam deci da mora da se jednom bar jede riba,a oni su izglasali da jedu te stapice.tu nema ni r od ribe,a tek sto je neukusno
a još gori i sa još manje "glavnog sastojka" su oni panirani kolutići lignje. E to se ni ne oseća na lignje. Meni su ti štapići zgodni jer deca mogu da ih isprže začas ako nema ništa drugo ili zafali, pa gledam da ih uvek imam u zamrzivaču.
joj sto ja volim taj seljacki oslic :rumenko:
šta je to seljački oslić? Onaj najjeftiniji? Ja sam danas kupila dva komada pržena. I sreća da jesam, taman su se uklopili sa ostacima jučerašnjih pljeskavica od koprive i krompira. Češće ću ja da kupujem gotovu ribu. Ima radnja u blizini, izvorno je bila samo mesara, pa su onda malo po malo dodavali, prvo počeli da peku to meso, pa sad imaju fin izbor gotove hrane, a od riba spremljenih: oslić, škarpina, skuša, pastrmka, orada, šaran... jeste skuplje nego da kupim presnu ili smrznutu, pa da sama spremam, ali je odmah gotovo.

- - - - - - - - - -

Hvala :D
Kod mene i oči jedu, pa ne mogu a da ne ukrasim itd. :rumenka:
Sutra mi je rođendan, pa sam pozvala par ljudi predveče da svrate :aha: eto da nazdravimo i malo nešto lepo pojedemo :pivce:
Praviću ostatak hrane sutra :aha:

Srećan ti rodjendan.:vatromet::orkestar: Odlično ti izgleda i ruska i torta

čisto da udarim komenatre

danas kevina sarmica od zelja, ono bože pomozi
riblji štapići, zavisi od proizvodjača, msm generalno je džank ali ako su onako sa lepom hrskavom opnom i umaču se se u sos od pomešanog majoneza, limunovog soka, soli i bibera... grrhhhhmm
ruska, jel neko pominjao rusku? okej neću ništa o ruskoj... okej treba je jesti triput godišnje, ali kao foliranje odvratna je... ili ne umete da spremate ili se štekarite na sastojcima... jeo sam i ja raznih govana po proslavama koje su izdavali za rusku

riblji štapići, zavisi od proizvodjača, msm generalno je džank ali ako su onako sa lepom hrskavom opnom i umaču se se u sos od pomešanog majoneza, limunovog soka, soli i bibera... grrhhhhmm
ruska, jel neko pominjao rusku? okej neću ništa o ruskoj... okej treba je jesti triput godišnje, ali kao foliranje odvratna je... ili ne umete da spremate ili se štekarite na sastojcima... jeo sam i ja raznih govana po proslavama koje su izdavali za rusku

e ovo za rusku, svaka ti zlatna
ili je spremam kako treba ili je ne spremam
pa kako da ne bude odvratna kad u sebi nema nista sto treba da ima da bi bila ruska
i ja je spremam jednom godisnje i to samo za n.g.
i eventualno ponovim jos jednom za bozic ako se bas nismo zadovoljili za n.g.

a seljacki oslic, ja mislim da je to onaj hoki, pa paniran i isprzen
sta cu kad volim, pa nek je seljacki

Ukusi za klopu su razliciti,recnik ti je ulicarski a ruska svaka koju sam probala je odvratna.

ja volim sarana...mastan je. :lol: a losos mi je najbolji dimljeni, ovako mi je malo bezlican.

Ја шарана, сома, толстолобика, амура и те свињасте рибе не једем уопште.

Смрде ми на муљ, како год да их припреме.

А лосос може бити јако укусан и кад није димљен, зависи како га спремаш.

Кад налетимо на свежег, моја ћера одсече таааааанко парченце и смаже.

Каже "ја волим суши" :zcepanje:

Problem sa ruskom salatom, kao uostalom i sa gomilom jela koja se kod nas služe kao predjelo na slavama, tipa mimoza salata, slani rolati, slane torte od oblandi ili rozen kora, kuglice i sl. (postoji čitav niz sjajnih recepata na Kulinarstvu) je što ne možeš škrtariti na sastojcima niti fušerisati prilikom pripreme, po principu nemam šunku staviću pileći parizer, nemam dovoljno pavlake, dodaću jogurt i sl. Ili ga spremaš kako treba ili ne.

Meni dragi ljudi kod kojih idem na slavu ne prave ni rusku salatu niti išta od tih majonez-pavlaka zezalica. Ali zato bude sarma ili "svadbarski kupus", vruća pogača, pečenje sa krckavom koricom, domaći kolači poput kiflica sa orasima, grilijaš štangli i sl. Sve preukusno.:zjede:

Ја шарана, сома, толстолобика, амура и те свињасте рибе не једем уопште.

Смрде ми на муљ, како год да их припреме.

А лосос може бити јако укусан и кад није димљен, зависи како га спремаш.

Кад налетимо на свежег, моја ћера одсече таааааанко парченце и смаже.

Каже "ја волим суши" :zcepanje:
Meni je šaran OK, som mora u marinadu bar 12 sati, a amur i tolstolobik su dobri za riblje kobasice s tim da prvo ko i som idu u marinadu.
Losos, a tuna pogotovo budu sjajni kao presni ako se iseku na filete debljine 2-3 santimetra i prvo istrljaju limunovim sokom, a potom solju i ostave jedno pola sata na stranu da ih ta kombinacija ,,preradi"!
Posle se mogu jesti a da ne znaš šta je dosta!

Tako I mi
Kad imamo veceru u najavi rucka nema

Па, Дајвика, ја сам код куће око пола четири,гости долазе после 7.

Кад фина домаћица, пословна жена, супруга и мајка да стигне све то, па још и ручак :sad2:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back