Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
to, da kupuje na svetskom trzistu (kao i zlatiborac) meso koje je u raspad stanju, pa ga preradi u suvomesnato ili poliparizere, salame, virsle
nekad sam kupovala kod njih, dok par puta nisam kupila meso koje je imalo ocajan ukus
iskreno, ne znam vise ni gde da kupujemo..
pre neki dan sam kupila junetinu u nekkj privatnoj mesari - uzas od ukusa..bukvalno kiselo meso
posle toga sam kupila juneci biftek, dete je imalo neko drustvo, pa ajde to mi je najbrze da spremim, a da rucak bude dobar..polovina bifteka je bila dobra, druga je imala taqko cudna vlakna sa nekim rupicama..ne mogu da opisem..i jako cudan ukus je imao kad sam ga spremila

sad uglavnom kupujem samo piletinu i curetinu..
divka ali i pile i curka su jos gori nego kravica i svinja....al jedes i cutis bukvalno takvo vreme doslo :(
mislim uzas sta im rade i kako nabavljaju, i znam sve te fore (mislila sam imas neku novu vest za matijevica) ali nema nam spasa, nesto mora da se jede, i onda cutis i jedes :pop:
to treba ko moze da sedne u auto pa lepo gore u vojvodinu pa lepo po mangulicu, pa sve ugovoris, e sad je pitanje poverenja al aj sad, pa dobijes i butkice i kobasice i slaninice i cvarke i sta sve ne...pa lepo sanduk onaj zamrzivac i miran si...isto tako koke, stao mi mozak kako se zvase ona sorta sto se gaji normalno, mozda ce poznavalac znati
al koliki procenat ljudi to moze da priusti :(

a Neoplantina mesara?

ja sam jela neke njihove suhomesnate i ok su mi (mislim na ukus)
al mesara? de imaju oni mesaru?

- - - - - - - - - -

ma nema sta ne jede..i kiseli kupus obozava :)

- - - - - - - - - -

ne znam za neoplantu..nekad sam i njih kupovala, nisam davno
znam da juhor ima korektne proizvode
ukus recimo zlatiborac i juhor one tanke levacke - kao ukus mesa i otpada, na stetu zlatiborca naravno

ja ne znam po kom osnovu zlatiborac ima onakve cene
ako sam goru cajnu jela od njihove, ej matijeviceva je bolja cak :lol:

Kod sajma ima jedna mesara što prodaje njeguško meso i mliječne proizvode.
Moja koleginica je iz crne gore, i kaže kako je bukvalno duplo skuplje nego dole
ali da se po ukusu ne može porediti ni sa čim kod nas... tri koplja ispred svega.
Tako da, kad bi imao ko da nam doprema preko granice

Ja kupujem svuda gdje mi se na izgled svidi.... sem kod Matijevića. Kod njih više i ne ulazim.

e a svi kukaju na matijevica a svi kod njih, barem u mom kraju, prosto si primoran ko sto rekoh ostali nemaju promet i sta ces...lakse ti da se trujes hemiski pa za deset godina svi na isto odeljenje, nego bakterioloski pa svake noci li cu na hitnu :lol: crnjak
ne znam stvarno ne znam...big bul je nekad dominiro ovim krajem i bilo je ok, manje lose nego sad...al to je bilo pre deceniju i vise, drugacije se i trgovalo...
sad mislim da je svuda isto
jedino sto kazes te tako male mesare sa loklnim mesom, al aj plati, mucak....treba to direktno odatle kupovati, i to mucak

juce bile lazanje :D
2014-01-26 16.30.33.jpg
2014-01-26 17.08.18.jpg

Ima Neoplanta i u Prvomajskoj u Zemunu, odmah pored Matijevića :zper:
A to ti je verovatno još dalje.
Napisali su na staklu da je to sve sa njihove farme u Čeneju. Lepo sve izgleda, ljubazni su, malo je skuplje nego u Matijeviću, ali uglavnom jeftinije nego u Maxiju i Rodi.

da i to mi je daleko...al ici cu da vidim
pa pitanje je sa koje je farme, al ajde probam pa da vidim...
u sustini i nasi umeju da gaje nezdravo meso, ne samo argentina i albanija, nista nasi nisu bolji, sve to iste sorte isti nacin gajenja....

ja kod matijevica ne kupujem vise ni za pse, kad sam procitala odakle dovlace to meso koje prodaju i na koji nacin imaju tako niske cene na akcijama :sad2:
tu je je metlo najmanji problem istekao datum

Joj, kod Matijevića ne kupujem godinama baš zbog te informacije..samo ja to nisam pročitala, nego znam iz drugih izvora,jer poznajem ljude koji rade na ispitibvanju kvaliteta hrane.Jezivo je šta jedemo,a na ovo sam upozorena.
E sad za njega eto znamo, a koliko je onih za koje ne znamo...ili nismo čuli...
Pominjala sam ćevape iz DIS-a...Bože blagi...pa ono je horor...dok su se pekli miris im je bio užasan,a narasli su kao da su kifle, bukvalno se udvostručili,a onda po hledjenju, splasli i nekako osušili pa sve vretensti..ma ni ne liči na ćevap...a taj "miris" strašno....
Ne znam više ni gde ni šta da kupujem...
I ja sve mislim bolje piletinu,a opet otkud znam kako ih hrane...i šta jedem, ali bar ne miriše loše...
Uglavnom meso kupujem u Univerexportu, ali i tamo znaju samo da zamene datum na pakovanju, pa opet ne znaš...
Kupujem i u nekoj lokalnoj "proverenoj" mesari, nikad nam ništa nije bilo( pazi argument...:zroll:) i nije mirisalo loše,al sam jednom u dimljenoj kobaji našla kao čačkalicu, ali providno plastično...kad nisam umrla...al' vremenom sam im se opet vratila, jer kod ovih drugih po boji mesa vidiš šta je i kako.
Nešto dobijemo od njegovih, oni sami hrane, a šunke noimo na sušenje,...Kuma mi je danas ponudila domaće dimljenje kobasice, njeni roditelji isto sami hrane, sve to prave...pa kupim od njih...i tako...kombinujemo, dovijamo se..
Mada bih ja komotno mogla da živim na testu, povrću i siru...

Poslednja izmena:
ja kod matijevica ne kupujem vise ni za pse, kad sam procitala odakle dovlace to meso koje prodaju i na koji nacin imaju tako niske cene na akcijama :sad2:
tu je je metlo najmanji problem istekao datum

Samo sam jednom kupila kod Matijevića junetinu a Jolanda koja obožava juneće meso nije htela ni da primiriše i frljnuli smo meso u đubre. Nakon par dana izbila frka jer su se neki kupci otrovali mesom kupljenim baš u toj mesari.

- - - - - - - - - -

Joj, kod Matijevića ne kupujem godinama baš zbog te informacije..samo ja to nisam pročitala, nego znam iz drugih izvora,jer poznajem ljude koji rade na ispitibvanju kvaliteta hrane.Jezivo je šta jedemo,a na ovo sam upozorena.
E sad za njega eto znamo, a koliko je onih za koje ne znamo...ili nismo čuli...
Pominjala sam ćevape iz DIS-a...Bože blagi...pa ono je horor...dok su se pekli miris im je bio užasan,a narasli su kao da su kifle, bukvalno se udvostručili,a onda po hledjenju, splasli i nekako osušili pa sve vretensti..ma ni ne liči na ćevap...a taj "miris" strašno....
Ne znam više ni gde ni šta da kupujem...
I ja sve mislim bolje piletinu,a opet otkud znam kako ih hrane...i šta jedem, ali bar ne miriše loše...
Uglavnom meso kupujem u Univerexportu, ali i tamo znaju samo da zamene datum na pakovanju, pa opet ne znaš...
Kupujem i u nekoj lokalnoj "proverenoj" mesari, nikad nam ništa nije bilo( pazi argument...:zroll:) i nije mirisalo loše,al sam jednom u dimljenoj kobaji našla kao čačkalicu, ali providno plastično...kad nisam umrla...al' vremenom sam im se opet vratila, jer kod ovih drugih po boji mesa vidiš šta je i kako.
Nešto dobijemo od njegovih, oni sami hrane, a šunke noimo na sušenje,...Kuma mi je danas ponudila domaće dimljenje kobasice, njeni roditelji isto sami hrane, sve to prave...pa kupim od njih...i tako...kombinujemo, dovijamo se..
Mada bih ja komotno mogla da živim na testu, povrću i siru...

Dobre suvomesnate proizvode (pristojne cene) imaš u mesari Martinović. Oni ga uvoze iz CG. Ne znam kakvo im je živo meso ali dimljena pečenica, pršuta i sir u ulju su odlični.

a otkud vam to da je piletina bolja
kako moze biti bolje kad raste 40 dana u sopstvenim govancima
mislim jeste videlio vi te farme pilica? ne morate uzivo, i na tvu...to ako se ne kljuka antibioticima, hormonima i dr to bi crklo za dva dana, a noge su im deformisane jer stoje u mestu nema mrdanja od prebukiranja
ma mislim horor nad hororima
a ni prase ni kravica nisu bolje, al pije je nesto najgore....
mislim jedem ga i ja nije to, nego me cudi kad cujem da neko kaze pile je zdravo, pile je bolje od ostalog i sl...sto rekoste divka i krasuljak....

da i to mi je daleko...al ici cu da vidim
pa pitanje je sa koje je farme, al ajde probam pa da vidim...
u sustini i nasi umeju da gaje nezdravo meso, ne samo argentina i albanija, nista nasi nisu bolji, sve to iste sorte isti nacin gajenja....
pa sa njihove, imaju svoju farmu....
postoje jos neke mesare sa svojim farmama, mislim da mi je svekar spominjao kamendin, da su nekada drzali odlicne prasice, verovatno i sada, ali to je u ns mesara

- - - - - - - - - -

http://www.kamendin.com/prodajna-mesta.php
msm kupovala sam i kod njih par puta neke stvari, ok su

a otkud vam to da je piletina bolja
kako moze biti bolje kad raste 40 dana u sopstvenim govancima
mislim jeste videlio vi te farme pilica? ne morate uzivo, i na tvu...to ako se ne kljuka antibioticima, hormonima i dr to bi crklo za dva dana, a noge su im deformisane jer stoje u mestu nema mrdanja od prebukiranja
ma mislim horor nad hororima
a ni prase ni kravica nisu bolje, al pije je nesto najgore....
mislim jedem ga i ja nije to, nego me cudi kad cujem da neko kaze pile je zdravo, pile je bolje od ostalog i sl...sto rekoste divka i krasuljak....
Piletina je ubedljivo najgora. Zato što je kljukaju hormonima. Kao i ćuretinu. Najbolje to vidiš kada kupiš "belinu" a ona gnjecava, možeš prstima da je samelješ. Većina ili bar oni koji imaju nekog na selu se dovijaju i kupuju domaće piliće.
Da vidiš kako Jole đipa dok tranžiram domaće pile a Perutiniptuj neće ni da priđe. To ti dovoljno govori o kvalitetu mesa.

Inače mesare "Budućnost" u Kg-u imaju dobru junetinu. Ne uvoze meso iz Brazila kao Matijević već kupuju od seljaka iz okoline i meso je dobrog kvaliteta. Ali je zato i cena "jača".

pa sa njihove, imaju svoju farmu....
postoje jos neke mesare sa svojim farmama, mislim da mi je svekar spominjao kamendin, da su nekada drzali odlicne prasice, verovatno i sada, ali to je u ns mesara

- - - - - - - - - -

http://www.kamendin.com/prodajna-mesta.php
msm kupovala sam i kod njih par puta neke stvari, ok su

pa ok, al moze on da napise na papiru da je sa njihove farme a ono opet uvoz, na to mislim
i otkud vam ideja da je sa nase farme manje trovano nego na stranoj, svi oni rade po principu sto vise za krace vreme, tako da dal ga je sprico srpski seljak il argentinski pravo ti kazem dodje mu na isto
jedin sto je ovo zamrznuto pa odmrznuto, a ovo domace mozda nije zamrzavano, pa ce ti delovati ukusnije

- - - - - - - - - -

Piletina je ubedljivo najgora. Zato što je kljukaju hormonima. Kao i ćuretinu. Najbolje to vidiš kada kupiš "belinu" a ona gnjecava, možeš prstima da je samelješ. Većina ili bar oni koji imaju nekog na selu se dovijaju i kupuju domaće piliće.
Da vidiš kako Jole đipa dok tranžiram domaće pile a Perutiniptuj neće ni da priđe. To ti dovoljno govori o kvalitetu mesa.

Inače mesare "Budućnost" u Kg-u imaju dobru junetinu. Ne uvoze meso iz Brazila kao Matijević već kupuju od seljaka iz okoline i meso je dobrog kvaliteta. Ali je zato i cena "jača".

buducnost smrdi
cevapi su im nikad gori
a svinjsko meso nista bolje nego maksi recimo
junetinu njihovu nisam probala

- - - - - - - - - -

za piletinu ne razmisljam
moja mama drzi pipike i uvek imam sveze i domace, i znam da je kljucalo travu s livadice

pa to vi koji imate srece :aha:

vidim razglabate o mesu i slicno. zato sada na zapadu (citaj USA i nesto u UK) ima tip gajenja zivotinja free range tj. gde zivuljke setaju na otvorenom cupkaju travicu isl.
u evropi (kontinent) se to generalno svodi samo na jaja (pustaju se napolje samo koke nosilje). sve ostalo je spakovano po stalama gore nego sardine :/

ono sto ne znam je kako se uzgaja po "farmama" generalno ovcetina...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back