Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mom tati i mom mlađem sinu je imendan. Dok je tata živ, idemo kod njih na ručak. Mama sprema supu i ćufte u sosu, a ja sam napravila lud lab tortu, omiljenu kombinaciju mog tate - čokolada i višnje. Mom sinu sam napravila snikers tortu. Slike kada se vratimo.

Nadam se da je ukusno kao sto je lepo z:)
Obozavam te muckalice i mombinaciju voca i povrca z:)

savrsen je ukus..osvezavajuci, dovoljno sladak da med nije potreban uopste
moje dete ne voli cveklu, i inace je ne jede, pa njoj ubacim na ovu kombinaciju umesto cvekle kivi
sa 0/5l cedjenog voca unese se sve od vitamina sto je potrebno za taj dan

Kako ti je dobar sto, Dive! :zaljubljena:
:heart:
od kada su me vodili u novi pazar, cevape jedem samo tamo i to kod sukra, nigde vise
kad smo na Kopu, sidjemo dole i tamo cesto jedemo, ovde ih vise nigde ne kupujem i ne jedem jer mi je posle onih cevapa, sve lose

meni je lose od svih cevapa
ne secam se kad sam negde pojela dobar rostilj, a da je to bio pravi ukus mesa, bez onog luka i previse masnoce od kojih mi uvek bude muka
sto bude meni, nego sto ni ljubimci nece da ih pojedu
ko zna od kakvog mesa ih spremaju :(

Mom tati i mom mlađem sinu je imendan. Dok je tata živ, idemo kod njih na ručak. Mama sprema supu i ćufte u sosu, a ja sam napravila lud lab tortu, omiljenu kombinaciju mog tate - čokolada i višnje. Mom sinu sam napravila snikers tortu. Slike kada se vratimo.

pa srecni vam imendani :zag:

meni je lose od svih cevapa
ne secam se kad sam negde pojela dobar rostilj, a da je to bio pravi ukus mesa, bez onog luka i previse masnoce od kojih mi uvek bude muka
sto bude meni, nego sto ni ljubimci nece da ih pojedu
ko zna od kakvog mesa ih spremaju :(
e to što neće ljubimci da ih jedu je najbolji znak da su napravljeni od nekih sr....
Ja sam svojevremno radila u prodavnici, pa mi je čovek koji je ima rotvajlere rekao da oni neće da jedu neku slaninsku kobasicu i još štošta što je bilo.

Ja se lepih ćevapa sećam iz detinjstva, a sada zaista dugo nisam jela dobre. Kažu ljudi da ih ipak još ima u Sandžaku, to što kaže Sofa.

za sutra stvarno ne znam,dete mi ima puna tri dana temperaturu,danas ide preko 39,5.kazu da cetvrti dan vec mora kod lekara
Nadam se da ti je dete ozdravilo

Danas pekarski krompir sa suvom slaninom odgore, tako se lepo res ispekla a krompir ukusaaaan da nisam mogla da prestanem da jedem . Uz to mesana salata, onako hladna z:lol:, ma super je

A sinoc sam sebi obecala da od danas manje jedem...ne znam zasto uvek kad sam "puna" donosim takve odluke i cini mi se da nista lakse na svetu nego prekinuti klopu na pola i smrsati ... A kad sednem za sto - sve zaboravim z:mrgreen:

jao domacice cek da vidim jel imam i ja imendan pa da ti javim kad je :prstic:
:lol:

divka jel probala ta lepota u pozadni malo soka, sta kaze kakvo je :lol:

ja se zapucala po slaninu, kad ne lezi vraze pise na deklaraciji istaknutoj (ne preko nje nego pored nje na frizideru) 22 jan....ja pitam sta je ovo, kaze ma nismo stigli da zamenimo...aha reko vazi, uzmem samo krmenadle i izadjem rezignirana z:hm: a bas sam se bila ponadala da cu da se omrsim slanine i luka :rida:
muckam varijacuju na temu italijanske salate: radijator testetina, pavlaka, majonez, kukuruz, grasak, sargarepa, origano (prozdrla sam kari nemam vise, fali mi sad za ovo, mora uzmem ovih dana :aha:) ...krmenadlica ako mi se bude jela ko dodatak, al nesto mi se ne jede meso uz ovo, cudo :lol:

Poslednja izmena:
jao domacice cek da vidim jel imam i ja imendan pa da ti javim kad je :prstic:
:lol:

divka jel probala ta lepota u pozadni malo soka, sta kaze kakvo je :lol:

ja se zapucala po slaninu, kad ne lezi vraze pise na deklaraciji istaknutoj (ne preko nje nego pored nje na frizideru) 22 jan....ja pitam sta je ovo, kaze ma nismo stigli da zamenimo...aha reko vazi, uzmem samo krmenadle i izadjem rezignirana z:hm: a bas sam se bila ponadala da cu da se omrsim slanine i luka :rida:
muckam varijacuju na temu italijanske salate: radijator testetina, pavlaka, majonez, kukuruz, grasak, sargarepa, origano (prozdrla sam kari nemam vise, fali mi sad za ovo, mora uzmem ovih dana :aha:) ...krmenadlica ako mi se bude jela ko dodatak, al nesto mi se ne jede meso uz ovo, cudo :lol:
Претерујеш сестро слатка.
Ако је декларација истекла за неколико дана, а за сланину и за неколико недеља, сигурно се нећеш изврнути ако је поједеш.
Мсм сланина ако не ваља, чак и ако је у питању индустријска коју једете по тим градов'ма, она не ваља од почетка, а не због декларација истекле пре 5 дана.

Претерујеш сестро слатка.
Ако је декларација истекла за неколико дана, а за сланину и за неколико недеља, сигурно се нећеш изврнути ако је поједеш.
Мсм сланина ако не ваља, чак и ако је у питању индустријска коју једете по тим градов'ма, она не ваља од почетка, а не због декларација истекле пре 5 дана.

ovo je matijevic, dovoljno sto im je ionako meso lose, fala neka fala...to nije ona susena sto moze da stoji dugo, to je ona ebem li ga kako obradjena, znam kad secem da je vlazna, da kad przim da se skvrci sve ispari iz nje
lakse mi je da preterujem nego da zavrsim ponovo na infuziji zgrcenih misica :neutral:

ovo je matijevic, dovoljno sto im je ionako meso lose, fala neka fala...to nije ona susena sto moze da stoji dugo, to je ona ebem li ga kako obradjena, znam kad secem da je vlazna, da kad przim da se skvrci sve ispari iz nje
lakse mi je da preterujem nego da zavrsim ponovo na infuziji zgrcenih misica :neutral:

ja kod matijevica ne kupujem vise ni za pse, kad sam procitala odakle dovlace to meso koje prodaju i na koji nacin imaju tako niske cene na akcijama :sad2:
tu je je metlo najmanji problem istekao datum

Onda je, što bi Nušić rekao u Sumnjivom licu, u pitanju ,,olakšavna okolnost".
Btv te škartove, tzv vlažne slanine, rade tako što u slaninu preko mreže dizni ubace slani rastvor koji se veže za tkivo i tako naplate i slaninu, i so i vodu.

ja kod matijevica ne kupujem vise ni za pse, kad sam procitala odakle dovlace to meso koje prodaju i na koji nacin imaju tako niske cene na akcijama :sad2:
tu je je metlo najmanji problem istekao datum

ma ja se zarekla necu vise, sve im je bajato, i nisam usla jedno mesec dana i duze, al od kako je krenulo ovo lose vreme i poledica ne mogu da spartam po gradu i opet kod njih :roll:
imam jos jednu kod pijace al neverovatnih cena, recimo svuda su krmenadle oko do 500 (matijevic, maksi, idea i dr) a ovi udarili 750 e pa mars
ima jos nekih oko pijace al kad udjes unutra zapahne te smrad niko tu ne kupuje i nema prometa nema svezeg mesa, a u matijevicu red, i sad i da ocu da kupim kod tog drugog i da dam vece pare ne mogu jer mu je meso promenilo sve dugine boje
a maksijevo meso smrdi dok se termicki obradjuje...gore je i od matijevica
ja stvarno ne znam sta da radim, da mi je da imam kola i velike pare da kupim prase u nekom selu i mirna mi glava...ovo je strasno

ja koliko znam svi dovlace iz albanije i argentine, ono staro zamrznuto...ja to citala...ne znam po cemu se matijevic izdvaja...sta si procitala? aj kazi?

Ako imaš igdje da kupiš, obilazi Matijeviće. Oni su očajni i po higijeni i kvalitetu.
Ta barena slanina je malo jeftinija od ostalih, ali ona se obrađuje na poseban način, gdje je pune nečim poput salamure i hlade. Time dobijaju onu količinu, vidiš koliko je debelo parče, a komad koji je otišao na obradu je bar 1.5 cm tanji. Na taj način ti ona dođe realno skuplja nego obična sušena.

Onda je, što bi Nušić rekao u Sumnjivom licu, u pitanju ,,olakšavna okolnost".
Btv te škartove, tzv vlažne slanine, rade tako što u slaninu preko mreže dizni ubace slani rastvor koji se veže za tkivo i tako naplate i slaninu, i so i vodu.

ma to znam, ko i sve suhomesnato...a ko za baksuza volim vise tu takvu nego onu pancetu suvu ubijes coveka....i tako se zlopatim :roll:
jel se to zove hamburska, ta vlazna?

- - - - - - - - - -

lusi darling, sad ce da ti porastu sike :)

a za smokvu i metlu - lepouska gleda u casu i pita se `neces to valjda da popijes sama`..milism, casa ogromna :)

bas je med :D
jel voli sveze povrce? ima neki vole sargarepu salatu i sl...

ma to znam, ko i sve suhomesnato...a ko za baksuza volim vise tu takvu nego onu pancetu suvu ubijes coveka....i tako se zlopatim :roll:
jel se to zove hamburska, ta vlazna?
Нем' појма, ми смо одувек имали властите сухомеснате производе, диснотор је обично први пут у другој половини новембра, други пут половином фебруара, а та хамбуршка сланина(ако је то) с правом хамбуршком сланином има везе као и прашка шунка у цреву с правом(прашком) шунком, тако рећи скоро па нимало.

Ako imaš igdje da kupiš, obilazi Matijeviće. Oni su očajni i po higijeni i kvalitetu.
Ta barena slanina je malo jeftinija od ostalih, ali ona se obrađuje na poseban način, gdje je pune nečim poput salamure i hlade. Time dobijaju onu količinu, vidiš koliko je debelo parče, a komad koji je otišao na obradu je bar 1.5 cm tanji. Na taj način ti ona dođe realno skuplja nego obična sušena.

ma znam da ih spricaju, to nije dovedeno u pitanje :lol:
nego ne znam te vlazne sta im rade za termicku obradu, jel to kuvano il sta?? to me buni
znam da sma pitala za one kare, suvi vrat u mrezi i sl da mi je rekla da se to skuva pa dimi (ovo dimi citaj ispricava aroma)
al za ovu slaninu vlaznu ne znam :aha:

i de naci slaninu, na pijaci ima samo ona bas suva, a ove sto ja volim imas po marketima vakumirano (vakum ne kupujem nista :pop:) tako da ostaje mi mesare matijevic i dr...sve bre isto s drugo pakovanje :(

- - - - - - - - - -

Нем' појма, ми смо одувек имали властите сухомеснате производе, диснотор је обично први пут у другој половини новембра, други пут половином фебруара, а та хамбуршка сланина(ако је то) с правом хамбуршком сланином има везе као и прашка шунка у цреву с правом(прашком) шунком, тако рећи скоро па нимало.

normalno da nema veze, al je krstili tako, cini mi se da se to tako zove, ili je ipak to neka treca vrsta...nemam pojma

ma ja se zarekla necu vise, sve im je bajato, i nisam usla jedno mesec dana i duze, al od kako je krenulo ovo lose vreme i poledica ne mogu da spartam po gradu i opet kod njih :roll:
imam jos jednu kod pijace al neverovatnih cena, recimo svuda su krmenadle oko do 500 (matijevic, maksi, idea i dr) a ovi udarili 750 e pa mars
ima jos nekih oko pijace al kad udjes unutra zapahne te smrad niko tu ne kupuje i nema prometa nema svezeg mesa, a u matijevicu red, i sad i da ocu da kupim kod tog drugog i da dam vece pare ne mogu jer mu je meso promenilo sve dugine boje
a maksijevo meso smrdi dok se termicki obradjuje...gore je i od matijevica
ja stvarno ne znam sta da radim, da mi je da imam kola i velike pare da kupim prase u nekom selu i mirna mi glava...ovo je strasno

ja koliko znam svi dovlace iz albanije i argentine, ono staro zamrznuto...ja to citala...ne znam po cemu se matijevic izdvaja...sta si procitala? aj kazi?

to, da kupuje na svetskom trzistu (kao i zlatiborac) meso koje je u raspad stanju, pa ga preradi u suvomesnato ili poliparizere, salame, virsle
nekad sam kupovala kod njih, dok par puta nisam kupila meso koje je imalo ocajan ukus
iskreno, ne znam vise ni gde da kupujemo..
pre neki dan sam kupila junetinu u nekkj privatnoj mesari - uzas od ukusa..bukvalno kiselo meso
posle toga sam kupila juneci biftek, dete je imalo neko drustvo, pa ajde to mi je najbrze da spremim, a da rucak bude dobar..polovina bifteka je bila dobra, druga je imala taqko cudna vlakna sa nekim rupicama..ne mogu da opisem..i jako cudan ukus je imao kad sam ga spremila

sad uglavnom kupujem samo piletinu i curetinu..

bas je med :D
jel voli sveze povrce? ima neki vole sargarepu salatu i sl...

ma nema sta ne jede..i kiseli kupus obozava :)

- - - - - - - - - -

a Neoplantina mesara?

ne znam za neoplantu..nekad sam i njih kupovala, nisam davno
znam da juhor ima korektne proizvode
ukus recimo zlatiborac i juhor one tanke levacke - kao ukus mesa i otpada, na stetu zlatiborca naravno

ma znam da ih spricaju, to nije dovedeno u pitanje :lol:
nego ne znam te vlazne sta im rade za termicku obradu, jel to kuvano il sta?? to me buni
znam da sma pitala za one kare, suvi vrat u mrezi i sl da mi je rekla da se to skuva pa dimi (ovo dimi citaj ispricava aroma)
al za ovu slaninu vlaznu ne znam :aha:

i de naci slaninu, na pijaci ima samo ona bas suva, a ove sto ja volim imas po marketima vakumirano (vakum ne kupujem nista :pop:) tako da ostaje mi mesare matijevic i dr...sve bre isto s drugo pakovanje :(
Kod sajma ima jedna mesara što prodaje njeguško meso i mliječne proizvode.
Moja koleginica je iz crne gore, i kaže kako je bukvalno duplo skuplje nego dole
ali da se po ukusu ne može porediti ni sa čim kod nas... tri koplja ispred svega.
Tako da, kad bi imao ko da nam doprema preko granice

Ja kupujem svuda gdje mi se na izgled svidi.... sem kod Matijevića. Kod njih više i ne ulazim.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back