Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Lepo izgleda i atraktivno, samo ne znam kako ce se ispeci cevapi u testu. Zgodno je kad dolaze gosti. Sve se pripremi i dok popijemo aperitiv ono se ispece. Samo moram prvo da isprobam na nama ukucanima, pa podnosim izvestaj i ovde kako je ispalo.

ja danss ovo :)

i napravila sam i moram da priznam da nisam oduševljena. Prvo, kilo brašna je previše za kilo ćevapa. Testo naraste, ćevapi se skupe, možda bi bilo dovoljno i pola kile brašna ili malo više. U originalnom receptu kaže da je kilo ćevapa oko 25. Ja sam imala 18. Pa je i to verovatno uticalo na slabiji rezultat.
Drugo, ćevapi su se nekako skuvali u onom testu. Nisu ni nalik onima na Nininoj slici. Koji izgledaju tako sočno.

Još mi je bila prevelika okrugla tepsija prečnika 34 (za picu, koju sam morala da kupim kad je moj sin bio mali i hteo da jede picu ispečenu u okruglom plehu kao Nindža kornjače), pa sam stavila u moj novi pleh za tart. (iz koga je curilo po rerni, pa sad moram da je ribam :mrgreen:)

slaganje1.jpg
slaganje2.jpg
pogača s ćevapima1.jpg

i ispečeno

Poslednja izmena:
i napravila sam i moram da priznam da nisam oduševljena. Prvo, kilo brašna je previše za kilo ćevapa. Testo naraste, ćevapi se skupe, možda bi bilo dovoljno i pola kile brašna ili malo više. U originalnom receptu kaže da je kilo ćevapa oko 25. Ja sam imala 18. Pa je i to verovatno uticalo na slabiji rezultat.
Drugo, ćevapi su se nekako skuvali u onom testu. Nisu ni nalik onima na Nininoj slici. Koji izgledaju tako sočno.

Još mi je bila prevelika okrugla tepsija prečnika 34 (za picu, koju sam morala da kupim kad je moj sin bio mali i hteo da jede picu ispečenu u okruglom plehu kao Nindža kornjače), pa sam stavila u moj novi pleh za tart. (iz koga je curilo po rerni, pa sad moram da je ribam :mrgreen:)

Pogledajte prilog 319281 Pogledajte prilog 319282 Pogledajte prilog 319283

i ispečeno

ja sam i pretpostavila da ce se cevapi vise obariti u tome.a moram da priznam ni da mi na izgled nije bas primamljivo...te rupe iz kojih izviruju....

ja sam danas pilecu supu i musaku sa krompirom
za sutra stvarno ne znam,dete mi ima puna tri dana temperaturu,danas ide preko 39,5.kazu da cetvrti dan vec mora kod lekara
muka mi kad pomislim da treba da otkopavam kola i da cekam najmanje dva sata u studentskoj ambulanti...a ne mogu ga takvog poslati samog
znaci sutra samo neke spagete,ili cevapi....

ja sam i pretpostavila da ce se cevapi vise obariti u tome.a moram da priznam ni da mi na izgled nije bas primamljivo...te rupe iz kojih izviruju....
ko mišići..... mada podseća i na nešto drugo :rumenko:
ja sam danas pilecu supu i musaku sa krompirom
za sutra stvarno ne znam,dete mi ima puna tri dana temperaturu,danas ide preko 39,5.kazu da cetvrti dan vec mora kod lekara
muka mi kad pomislim da treba da otkopavam kola i da cekam najmanje dva sata u studentskoj ambulanti...a ne mogu ga takvog poslati samog
znaci sutra samo neke spagete,ili cevapi....
meni ćevapi nisu naročito lepi ni kad ih ja pržim kod kuće, a baška što sve isprskam... najbolje kupiti gotove na proverenom mestu (a takvih je malo i daleko su od moje kuće..)
detetu želim brzo ozdravljenje...

ko mišići..... mada podseća i na nešto drugo :rumenko:

meni ćevapi nisu naročito lepi ni kad ih ja pržim kod kuće, a baška što sve isprskam... najbolje kupiti gotove na proverenom mestu (a takvih je malo i daleko su od moje kuće..)
detetu želim brzo ozdravljenje...

pa na to drugo sam mislila,al stalno me grde da sam...pa sam ocutala :D
hvala ti za dete,on je tako svilen,dok je mladji kao od stene.zavrsi se skolska godina,a on tuzan kaze,vidi,ja nemam ni jedan izostanak,stalno moram u skolu

pileca dzigerica omotana slaninom ni malo mi se nije dopala. probala jednom i nikad vise. bljak.

jooooj, a meni je to nešto najlepše sa roštilja...

napravila sam i neki kolač na brzinu: prokuva se 250 g šećera sa 2 dl vode, istopi jedan margarin u to, pa se doda 300 g mlevenog kikirikija neslanog i mlevenog keksa. Rastanji se na tepsiju, može da prelije glazurom od čokolade i "posoli" ostatkom mlevenog kikirikija.
Iznela sam na terasu da se ohladi, do sad se verovatno zamrz'o

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back