Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
sokovnik ja ne mogu da uzmem jer me mrzi da ga posle cistim ali sam zato uzeo po preporuci dosta dobru cediljku agruma koja je sjajna (sad ce opet metla siznuti jer vuce 100w mislim da nema jace nna trzistu ali je neophodna ta snaga da bi se dobro iscedilo voce do kore) i od tad samo pijem cedjene sokove.

:mrgreen:
ja imam onu plasticnu, snage 60kg :mrgreen: kosta 120kinti :zcepanje:
e al pravi to kazem, pljujem po toj elektricnoj, kao vid pederskog aparata, navucem se u medjuvremenu na cedjene narandze i limun (na limun sam oduvek bila, aal sad me strefilo kombinacija pa se duze cedi), dobijam upale misica sake od ovog analognog i pocnem da se mislim da nije mozda taj pederski aparat dobar :zcepanje:

- - - - - - - - - -

Један тридесети је време од два минута у односу на један сат.
Реч је било да то кувало треба да ради 2 минута да загреје литар воде до кључања, па јел?

da da
ok
i jel delim 2000w sa 30 il jok
aj pomagaj deder kolko bre trosi :histericna:

:mrgreen:
ja imam onu plasticnu, snage 60kg :mrgreen: kosta 120kinti :zcepanje:
e al pravi to kazem, pljujem po toj elektricnoj, kao vid pederskog aparata, navucem se u medjuvremenu na cedjene narandze i limun (na limun sam oduvek bila, aal sad me strefilo kombinacija pa se duze cedi), dobijam upale misica sake od ovog analognog i pocnem da se mislim da nije mozda taj pederski aparat dobar :zcepanje:

- - - - - - - - - -

da da
ok
i jel delim 2000w sa 30 il jok
aj pomagaj deder kolko bre trosi :histericna:
Таман каkо си рекла.
Дакле у киловатсатима то ти је:2/30=0,0667KWh за литар вреле воде.
Ако ћеш по минуту то је 0,0333KWh.

Таман каkо си рекла.
Дакле у киловатсатима то ти је:2/30=0,0667KWh за литар вреле воде.
Ако ћеш по минуту то је 0,0333KWh.

zavaljujem
jel moze uporedno sa ringlom za 20 min, ako uzmemo da trosi oko 400w/h kako mi rekose (ne znam dal je tacno) misli se na manju ringlu
aj pliz, imas tepsiju gibe od mene :zkez:

zavaljujem
jel moze uporedno sa ringlom za 20 min, ako uzmemo da trosi oko 400w/h kako mi rekose (ne znam dal je tacno) misli se na manju ringlu
aj pliz, imas tepsiju gibe od mene :zkez:
То је 0,4KW, а 20 минута је 0,333сата, дакле 0,4*0,333 што је 0,1332KWh.
Dakle puno više jer se mnogo energije rasipa zbog kontakta suda i ringle, a i u kuvalu je grejač inherentan tj deo same posude.
Btv plin je majka Janja, em je direktna energije(nema elektrane s koeficijentom ioskorišćenja preko 0,4), em nema gubitaka na kontaktu suda i ringle.

- - - - - - - - - -

cekaj bre malo
pa ja sam to i radila
delila sam 2000w sa 60 min, dobila 33,3
ti si to u kilovate pa si dobio 0,033

sludeo si me.....kako sad moje ne valja tvoje valja :ljutka:

ogladneh od ove racunice :zkez:
Струја ти се обрачунава у киловатсатима.

Dakle puno više jer se mnogo energije rasipa zbog kontakta suda i ringle, a i u kuvalu je grejač inherentan tj deo same posude.
Btv plin je majka Janja, em je direktna energije(nema elektrane s koeficijentom preko 0,4), em nema gubitaka na kontaktu suda i ringle.
nemam plin
ne smem da kazem dragisa ce da se zanesvesti, al i to je izletelo iz kuce :mrgreen:
umalo nisam kujnu upalila od onog malog vikned, tako da to cudo u kucu nece da mi udje

- - - - - - - - - -

Btv plin je majka Janja, em je direktna energije(nema elektrane s koeficijentom preko 0,4), em nema gubitaka na kontaktu suda i ringle.

- - - - - - - - - -

Струја ти се обрачунава у киловатсатима.

pa da u kw al 1000w je 1kw...isto je

ma idi u dupe sludeo si me, ok bitno da smo zakljucili da jeste jeftinije u kuvalu, i dobijes gibu
a sad odo da zderem :zjede:

sokovnik ja ne mogu da uzmem jer me mrzi da ga posle cistim ali sam zato uzeo po preporuci dosta dobru cediljku agruma koja je sjajna (sad ce opet metla siznuti jer vuce 100w mislim da nema jace nna trzistu ali je neophodna ta snaga da bi se dobro iscedilo voce do kore) i od tad samo pijem cedjene sokove.

e, tabe ovaj sokovnik je za ciscenje bajka
ima ukupno 4 - 5 diijelova koje chaskom operesh i slozis
eo, sad O. napravio litar soka - jabuka, naranca, celer (zeleni dijelovi)
htjeli smo probat kako melje i cijei lisnato povrce i super je
a ukus soka je sjajan, prijatno smo iznenadjeni celerom :lol:

e, da, sto se sokovnika tice - ovo je spori sokovnik
manje trosi puno i nije buchan
a nema centrifugu opce vec kao neko svrdlo koje se sporo okrece
pa po tom principu gnjeci i cijedi
kao hurom sokovnici, ista fora
samo klon pa je jeftiniji
a kaze mi drugaricasto je uzela taj dkupi jucer, gleda ovaj nash, da su vrlo slicni
mozda kod nje plastika malo robusnija i ima chep da zaustavis sok na kraju tog dijela

s tristarom smo mozda imali srece - ne guli se teflon, al uzela sam onu kao...fensiju; crnu seriju
izgleda ko dart vejderov toster :lol:
a gledala sam i taj gorenje i na kraju uzem ovaj...ako rikne uzecu to gorenje, ako kazes da valja

Poslednja izmena:
I ja sam uzimala te tristar proizode. Solidni su, s obzirom da im je cena obično najniža u tom momentu na tržištu. Sad imam tristar pekaricu. Potpuno je ista kao clatronic koju sam imala ranije. Ah, sve "jake" firme. Možda ipak sledeću kupim malo bolju. I kod stare i kod ove nove mi se posuda prošupljila.

pekarica gorenje kod nas
mada, i gorenje je kinez isto
samo prebrendiran

Ajd malo o kuvanju...
U stvari o pečenju. Imam jedan bljak problem...Napravila predivne štrudle sa rogačem koji je odlično mirisao i bio pristojnog ukusa, ali, posle pečenja postao tako kiselkast i tako "skuplja" usta da nije jestiv. Zašto ? I...ako ja sad sve to sameljem i potopim u pola kg čokolade, napravim kuglice, hoće li te kuglice biti jestive ?

Ajd malo o kuvanju...
U stvari o pečenju. Imam jedan bljak problem...Napravila predivne štrudle sa rogačem koji je odlično mirisao i bio pristojnog ukusa, ali, posle pečenja postao tako kiselkast i tako "skuplja" usta da nije jestiv. Zašto ? I...ako ja sad sve to sameljem i potopim u pola kg čokolade, napravim kuglice, hoće li te kuglice biti jestive ?

Problem je, sto je kiselkast?
Ja redovno pravim kuglice od kolaca koji mi vizuelno dobro ne ispadnu. Sameljem, dodam cokoladu, maslac, rum, 2-3 kasike pekmeza, orahe/bademe/lesnike, ti imas vec rogac i bude MLJAC. Ali ne znam kako je sa dizanim testom. To se mora brze pojesti.

Problem je, sto je kiselkast?
Ja redovno pravim kuglice od kolaca koji mi vizuelno dobro ne ispadnu. Sameljem, dodam cokoladu, maslac, rum, 2-3 kasike pekmeza, orahe/bademe/lesnike, ti imas vec rogac i bude MLJAC. Ali ne znam kako je sa dizanim testom. To se mora brze pojesti.

Ili sve iseci na parcad, pa ih polozi u tepsiju i dosusi, kao hleb za prezle. Pa onda samelji. Mislim da je to pametnije ;)

Završila sam sa rogačem...u smeću...ajd ćao, zdrao... Problem je očigledno što je kupljen u zdravoj hrani, ne piše kako treba da se obradi, nego samo, poreklo Hrvatska. Ko zna šta je trebalo sa njim odraditi. Neću da utrošim i čokoladu na nešto nejestivo.
Mutićemo sladoled iz kesice, danas u Metrou bilo gomilu toga, horgoški, svih ukusa, po ceni od 12 dinara, sa dobrim rokom upotrebe. Snabdeli smo se za sledeću sezonu.

e, tabe ovaj sokovnik je za ciscenje bajka
ima ukupno 4 - 5 diijelova koje chaskom operesh i slozis
eo, sad O. napravio litar soka - jabuka, naranca, celer (zeleni dijelovi)
htjeli smo probat kako melje i cijei lisnato povrce i super je
a ukus soka je sjajan, prijatno smo iznenadjeni celerom :lol:

e, da, sto se sokovnika tice - ovo je spori sokovnik
manje trosi puno i nije buchan
a nema centrifugu opce vec kao neko svrdlo koje se sporo okrece
pa po tom principu gnjeci i cijedi
kao hurom sokovnici, ista fora
samo klon pa je jeftiniji
a kaze mi drugaricasto je uzela taj dkupi jucer, gleda ovaj nash, da su vrlo slicni
mozda kod nje plastika malo robusnija i ima chep da zaustavis sok na kraju tog dijela

s tristarom smo mozda imali srece - ne guli se teflon, al uzela sam onu kao...fensiju; crnu seriju
izgleda ko dart vejderov toster :lol:
a gledala sam i taj gorenje i na kraju uzem ovaj...ako rikne uzecu to gorenje, ako kazes da valja

...Zloco koji je to sokovnik?
...gde ste ga nabavili?

jooj znam.. da nije rowenta?
ja sam taj imao jos od mojih ni da mrdne..na kraju sam ga bacio jer mi se vise gadilo da spremam u njemu (citaj star 30 godina nikad se nije kvario) a i ploce mu se nisu razdvajale pa je bio problem oko ciscenja..ovome se ploce skidaju i samo "turis" u masinu.

kakvi zivkasto..posle nekog vremena ces se ispraksovati i znaces koliko sta se pece..doduse ja uvek drzim na najjacem..ne palamudim sa onim sta pise u uputstvima koliko minuta na kojoj vatri..roknem najjace i pecem dok nije kako treba :)

jedino povedi racuna kad peces pljeskavice ili krmenadle ili nesto slicno masnjikavo da podmetnes neku posudicu tamo gde curi da ti ne napravi haos..ja to nisam znao kad sam ga prvi put ukljucio :rumenko:

inace i sa ovim..nisi ni svesna kako dobro griluje povrce.
ja sam imala taj stari, bas je bila muka da se opere. z:cry:meni je dobro pekao,znali smo i jagnjetinu da pecemo(naravno izrezanu na komade i prilagodjena pekacu)z:lol: ovaj sad kupljeni koristim samo za tople sendvice,volim i da ugrijem somun sa puterom. ::aha2:

nemam plin
ne smem da kazem dragisa ce da se zanesvesti, al i to je izletelo iz kuce :mrgreen:
umalo nisam kujnu upalila od onog malog vikned, tako da to cudo u kucu nece da mi udje

:

:pljus: jbmti,ak si ti normalna...:dash:

ja imam kombinaciju kuvanja na gas i na struju,al više koristim gas...mesečno ga platim oko 350 dinara,a kuva se uglavnom svaki dan...:manikir:

dobila sam ideju za utorak za ručak...ima da padne za slobodu musaka od kiselog kupusa...:zskace:
odo da kopam po receptima...:flert:

kod nas danas domaca supica s knedlama, grasak sa dargarepom i dinstana junetina

napravila upravo onu letnju, laganu poslasticu sa piskotama, pavlakom i vocem, taman da trosim sumske borovnice sto smo navukli kos sveki letos

spremila pilav onako, bio je opako dobar, razvalili smo se svi, ne znam da li je bilo sladje meso ili pirinac
ja cu i sutra da ga jedem definitivno

e, a spremala sam i onu pastetu od tune, joj sto je dobro bilo, bila sam skepticna, al konta jakov ce sigurno da jede, medjutim i ja sam se razvalila : )

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back