Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Правио данас 1. спанаћ и тону фашираних шницли 2. батаке са павлаком за кување у ватросталној + кромпири
И3. кељ сам кувао, тако да има ко шта воли, осим спанаћа који смо изели данас и за сутра.
Ових пар дана су, у ствари до среде поподне, "на мени" обавезе кувања, мислим да сам решио добро задатак.

...pa kako jedes corbu, kad si se vec najela i jos nisi svarila:eek:

:rumenko:
upravo sam uz komp pojela dva puna tanjira
ja jedem zato sto mi je vreme da jedem,a ne zato sto sam gladna
umrla bih da preskocim obrok,ili da ga razvlacim par sati
ovako sam okasnila jer sam pravila salatu od cvekle,2 kg,29 din u univeru.necu da kozerviram,jescemo je ove nedelje iz frizidera
valjda se nece ukvariti do vikenda?

:rumenko:
upravo sam uz komp pojela dva puna tanjira
ja jedem zato sto mi je vreme da jedem,a ne zato sto sam gladna
umrla bih da preskocim obrok,ili da ga razvlacim par sati
ovako sam okasnila jer sam pravila salatu od cvekle,2 kg,29 din u univeru.necu da kozerviram,jescemo je ove nedelje iz frizidera
valjda se nece ukvariti do vikenda?

...nece da se ukvari, ako zacinis lepo...ja nisam nikad ostavljala cveklu preko zime, uvek sam pravila tako po 2kg,pa u frizider
kao ti, i uvek se vec do cetvrtka pojede...svi smo voleli:)

...pa ne razumem, sta ima veze ako preskocis obrok, kad nisi gladna, ja ne jedem ako nisam gladna bez obzira sto je to
neko vreme, rucku ili veceri...

...inace ja sam pominjala da sam kupila u Tempu neki fini ajvar, tegla 300g, 99 dinara....i pojela sam jedno ipo parce tanko
secenog integralnog hleba sa semenkama....ljut je u pm, pa sam ga ublazila sa slojem one posnije pavlake od 12%, tako
i nekako....super je zaista, kao domaci samo da je malo manje ljut....

e vako...
bilo rođendanski...

12 duša na ručku,a za ručak....supe s rezancima....pa pire krompir,paradajz sos,jaretina,piletina i roštilj kobaje...pečena paprika s beli lukac,turšija...
2 torte,beli anđeo i straćatela,oblande jer gmaz voli i čupavci jer mu njegov taja voli...a obojici danas rođus...ispunjavale su im se želje...:aha:

e vako...
bilo rođendanski...

12 duša na ručku,a za ručak....supe s rezancima....pa pire krompir,paradajz sos,jaretina,piletina i roštilj kobaje...pečena paprika s beli lukac,turšija...
2 torte,beli anđeo i straćatela,oblande jer gmaz voli i čupavci jer mu njegov taja voli...a obojici danas rođus...ispunjavale su im se želje...:aha:

Jadni moj Dragisa,jos samo sad neko da ti se natovrze,ono u ono,pa da ga obesis.:lol:

Au, Dragisha baš lep i bogat rodjendanski meni! Još nije kasno da momcima poželim Srećan rodjendan!! :rodjendan:

Sizife, ja sve čekam da vidim gotovo jelo, ali ne mogu više. Odoh da spavam, pa ću ujutru.
Sutra na posao posle 3 nedelje odmora, a izgleda mi kao da mesecima nisam radila. Potpuno sam se opustila i posvetila drugim stvarima.

Sizife, ja sve čekam da vidim gotovo jelo, ali ne mogu više. Odoh da spavam, pa ću ujutru.
Pa ti misliš da sam stigao da slikam.... :lol:

Nestalo je dok si rekao keks... ja kao da ne pravim mnogo, niko nije mnogo gladan, a onda kad probaju sve ode u oblaku dima... ali nosim se mišlju da probam da napravim malo bolje fotografije, samo kad me ne bude mrzelo i kad smislim šta bih kuvao.

celu sam nedelju provela u kuvanju sto uvek vodlim da radim kad sam na nekoj prelomnoj tacki na poslu
upravo sam prosle nedelje zavrsila nesto sa cime sam se jako dugo mucila, pa sam sumirala dal sam trebala nekako drugacije, plus razmisljala o onome sto dolazi, jer sad krece jedan isto duuugi period u kome moram sve dobro da isplaniram, a najbolje sredjujem misli dok kuvam sto stvari...elem, pravila sam curece snicle od belog mesa na grilu, samo sam ih drzala preko noci izlupane u maslinovom ulju, krompir pire koji me nije mrzelo da mutim mikserom i u koji sam dodala majonez (odlicno je ispalo) i onu frikomovu kinesku mesavinu u voku, sa soja sosom i malo limuna, i uz to zelenu salatu sa crvenim lukom (definitivno najbolje ide sa crvenim!) i onim prelivom koji je patentirala valjda macka-med, so, aceto balzamiko
i pravila sma tri pite-sa sirom, s akrompirom i s ajabukama
sa sirom je ispala standardno dobra, cak sam se mislila da napravim jednu rolnu sa kozijim sirom, al me bilo zao da arcim sir od 1000 dindzi za pitu, sa krompirom je ispala malo ziva i zgrudvana, nesto s atim skrobom sam zeznula, al je sa jabukama ispala mmmmm :aha: dodala sam na kore vanil secera i onog kotani zacina za kuvano vino, bas sam pogodila odnos, umereno slatko, umereno kisele jabuke, savrseno..naravno, niko sem te sa sirom druge dve nije hteo ni da jede, sin me je pitao dal mogu da skoknem u vero po dr etker mus od cokolade???? e, pa ne mogu!
na koncu konca sam skuvala i mleko-kupila u zlatiborcu kozije mleko, a posto znam da kod njih hoce cesto da bude pokvareno, iako je u roku, onda sam ga prokuvala, i tako prokuvanog of kors, niko nije hteo d aga pije, te sam sinoc u deset sabila pola litra kozijeg sa neskvikom i pet pitica s ajabukama i jos mi je zlo :roll:

edit: samo da jos dodam da sam sve tri pite pekla iz cuga, nisu im se izmesali ukusi/miris, ventilatorske rerne sto peku u vise nivoa su stvarno car nad carevima :)

Poslednja izmena:
mV:
celu sam nedelju provela u kuvanju sto uvek vodlim da radim kad sam na nekoj prelomnoj tacki na poslu
upravo sam prosle nedelje zavrsila nesto sa cime sam se jako dugo mucila, pa sam sumirala dal sam trebala nekako drugacije, plus razmisljala o onome sto dolazi, jer sad krece jedan isto duuugi period u kome moram sve dobro da isplaniram, a najbolje sredjujem misli dok kuvam sto stvari...elem, pravila sam curece snicle od belog mesa na grilu, samo sam ih drzala preko noci izlupane u maslinovom ulju, krompir pire koji me nije mrzelo da mutim mikserom i u koji sam dodala majonez (odlicno je ispalo) i onu frikomovu kinesku mesavinu u voku, sa soja sosom i malo limuna, i uz to zelenu salatu sa crvenim lukom (definitivno najbolje ide sa crvenim!) i onim prelivom koji je patentirala valjda macka-med, so, aceto balzamiko
i pravila sma tri pite-sa sirom, s akrompirom i s ajabukama
sa sirom je ispala standardno dobra, cak sam se mislila da napravim jednu rolnu sa kozijim sirom, al me bilo zao da arcim sir od 1000 dindzi za pitu, sa krompirom je ispala malo ziva i zgrudvana, nesto s atim skrobom sam zeznula, al je sa jabukama ispala mmmmm :aha: dodala sam na kore vanil secera i onog kotani zacina za kuvano vino, bas sam pogodila odnos, umereno slatko, umereno kisele jabuke, savrseno..naravno, niko sem te sa sirom druge dve nije hteo ni da jede, sin me je pitao dal mogu da skoknem u vero po dr etker mus od cokolade???? e, pa ne mogu!
na koncu konca sam skuvala i mleko-kupila u zlatiborcu kozije mleko, a posto znam da kod njih hoce cesto da bude pokvareno, iako je u roku, onda sam ga prokuvala, i tako prokuvanog of kors, niko nije hteo d aga pije, te sam sinoc u deset sabila pola litra kozijeg sa neskvikom i pet pitica s ajabukama i jos mi je zlo :roll:

ali priznaj dok si sabijala,da je bilo pravo uzivanje ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back