Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
znači, to pečenje džige u rerni će biti premijera, tj. proba, pa ćemo posle i mi znati. Ja ne bih ostavila detetu od 14 godina da prži samo džigericu. Ne volim ni ja da je pržim, zna da prsne i da ispeče, nije bezbedno ni za mene. Ponekad budem puna plikova. I meni sve isprska. Pusti ti di Bokicu, njen je još mali, pa misli da su 14-ogodišnjaci odrasli.

Sumnjiv si mi s tim makom Džordži samo da znaš :lol:

Ima tome par godina, kupio prvi put cipola u Bgd-u na pijaci, nekako mi onako baš sam pojam "cipol" probudio uspomene na Dalmaciju ..... sve u svemu rezultat je isti kao i kod kolezinice ... bio je to prvi i poslednji put :lol:

5-ica za ambijenat :aha:

@ Kod mene lovački ručak/večera ... nahvatao u ledu neke durum kore za lazanje što u sebi spanatja imaju (ostale od poslednji put), izlomio na komadiće, skuvao, procedio, maslinovao na vatri dodao jaje i 2-3 kašike ella sira, malo ga tako ukuvao, dodao mirisne travke razne malo parmezana pre klope + salata od zelene + jedno kilo jagoda i milina :lol:
i ja se plasim zavisnosti kupim petkom kad stigne iz nsa po pola kile pojedem i opet cekam 5ak:sad2:

meni kuvanje nije smor zimi, a kad je lepo vreme ne prilazi mi se sporetu

e sad, mora i tada nesto da se jede
sreca pa je meni dete poraslo i dobro sam joj kuvala :lol: pa sad leti uglavnom salatice i neku piletinu pored

e posto danas pada kisa i nemam nista planirano od obaveza sem da skoknem do banke i izregulisem neka placanja, danas cu da napunim paprike i tikvice..mix..
u subotu sam sredjivala frizider i komoricu i pronasla jos jedna paketic sa paraajz paprikama koje ja ostavljam za punjenje
sestra mi je na GO pa imam i sestrica na klopi sledecih desetak dana
sreca pa je prognoza za taj period uglavnom kisovito i oblacno :lol: inace bi deca ostala gladnjikava

004-4.jpg

005-3.jpg

Dive, jesi rekla da ćeš praviti punjene paprike, ali meni to liči na punjeni paradajz? U svakom slučaju, izgleda super.

Lunasa, blago tebi, sve domaće!

Ja sam danas konačno očistila jagode koje sam kupila u subotu. To su one velike, koje izgledaju kao plastične. Takav im je i miris i ukus. Nije bilo drugačijih, a ja se uplašila da prolaze. Danas vidim na pijaci da ima lepih normalnih.
Sutra će biti punjene tikvice, a danas sam dokupila kobasicu u proverenoj mesari da bude uz onaj grašak što se kuvao dva dana. Videćemo da li se skuvao.

Imam sreću, takva tura naišla, najzad sestri stigli krompirići.
Od jagoda, ništa, nažalost, ove godine.
Dve-tri uberu, taman se nadaju biće sutra više, dođu a ono puževi pojeli.
Baš je loša godina, čudi me da išta pristojno može da se nađe na pijacama.

Dive, jesi rekla da ćeš praviti punjene paprike, ali meni to liči na punjeni paradajz? U svakom slučaju, izgleda super.

Lunasa, blago tebi, sve domaće!

Ja sam danas konačno očistila jagode koje sam kupila u subotu. To su one velike, koje izgledaju kao plastične. Takav im je i miris i ukus. Nije bilo drugačijih, a ja se uplašila da prolaze. Danas vidim na pijaci da ima lepih normalnih.
Sutra će biti punjene tikvice, a danas sam dokupila kobasicu u proverenoj mesari da bude uz onaj grašak što se kuvao dva dana. Videćemo da li se skuvao.

uh i miris i ukus!
paprika je
ja u friz za punjenje stavljam onu paradajz papriku
mala je taman za dva zalogaja, ali mi je mnogo ukusnija od babura

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back