Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
izmedju nareckanog krompira su tanke kriske belog luka, koje sam pazljivo nagura unutra
prelio sam sa devicanskim maslinovim ulje, a zacinio prilozenom kombinacijom zaccina, ja volim smek ruzmarina u maslinovom ulju, pa je zato to bila moja kombinacija
smek je vanredno lep :0
elem, kad pazljivo nareckate krompir, pazite da ka ne presecete/ spikovao sam belim lukom, mada moze i slninica ;)
prelio maslinovim uljem i u rernu na 180 step /moze i mlo manje. oko 50 min
vreme zavisi od velicine pojedinacnog krompira, veci krompir - duze vreme
prijatno drugari :ok:

....mene zanima vise jel to Proka pekao samo jedan krompir....?

....to bi trebalo da je po onom receptu, neko sinoc ostavio ne secam se ko, beli luk izmedju listica kropira, i preliveno ruzmarinom i maslinovim,
mada je sigurno i ova italijanska mesavina odlicna...

krompir je bio poveci, pogledaj ga u srazmeri sa tanjirom :D
sve ostalo si pogodila :D
da sam imao tako lepu goscu kao sto si ti, stavio bih jos jedan :bye:

izmedju nareckanog krompira su tanke kriske belog luka, koje sam pazljivo nagura unutra
prelio sam sa devicanskim maslinovim ulje, a zacinio prilozenom kombinacijom zaccina, ja volim smek ruzmarina u maslinovom ulju, pa je zato to bila moja kombinacija
smek je vanredno lep :0
elem, kad pazljivo nareckate krompir, pazite da ka ne presecete/ spikovao sam belim lukom, mada moze i slninica ;)
prelio maslinovim uljem i u rernu na 180 step /moze i mlo manje. oko 50 min
vreme zavisi od velicine pojedinacnog krompira, veci krompir - duze vreme
prijatno drugari :ok:

Sjajno:D

čekam nekog ko treba da svrati kod nas
tj
trebao je još pre 45 min
a ručak ko sveki mi se hladi....

dodje mi da ga ubijem....

a za ručak
nije bitno šta je
moja sveki kuva savršeno
bilo šta da je
ma i d anije savršeno kao što jeste
spremljeno je primaknuto, odmaknuto
raj.....

Dobar dan dame i gospodo.

Kao prvo, Proko SVAKA CAST, i da priznam odmah da bi mene mrzelo jaaakoo da seckam krompir na ovaj nacin, progotovo sto jedan nikako ne bi bio dovoljan.

Sto se teme tice, danas imamo barenu junetinu i povrce (supa se podrazumeva u ovoj kombinaciji) + paradajz sos + ko hoce, sarme izvadjene iz zamrzivaca.

E sad imam pitanje. Nisam cesto pekla meso i tako to u kesi pa me interesuje, jel sve povrce stavite zajedno sa mesom da se pece istovremeno? Imam neki svinjski kare kao kremenadle secen, stavila bih krompir sargarepu i luk jedan + pecurke (zbog njih i pitam). Ili da u drugu kesu u istom plehu stavim sargarepu i pecurke?

Za sutra sam planirala i potaz od bundeve, to obozavamo, a sinu sam rekla da je to HELLOWEEN CORBICA i super je jeo prosle nedelje.

Inace, inteligentno sam kupila 1 kg nekog krompira u Rodicu za koji se ispostavilo da je organic valjda i kosta 220 din ili tako nesto? Bila je tolika guzva da sam samo trpala u kolica da sto pre izadjem i eto platih krompir vise ngo avokado.

Slobodno sve to u jedno u kesu, da se izmesaju arome. Mada ja nikad nemam dovoljno veliku kesu.
Jesi probala taj skupi krompir? Jel bolji od običnog.

Meni malo glupo da pišem na ovoj temi, ali sam primetila poslednjih meseci da me krompir strašno nadima.
I moja majka je primetila isto i kaže da je to zbog nekih hemikalija kojima ga posipaju da bi se održao.
Mislim, što bi od samog krompira.On važi za blagu i neutralnu namirnicu.Ili grešim?

Slobodno sve to u jedno u kesu, da se izmesaju arome. Mada ja nikad nemam dovoljno veliku kesu.
Jesi probala taj skupi krompir? Jel bolji od običnog.

Meni malo glupo da pišem na ovoj temi, ali sam primetila poslednjih meseci da me krompir strašno nadima.
I moja majka je primetila isto i kaže da je to zbog nekih hemikalija kojima ga posipaju da bi se održao.
Mislim, što bi od samog krompira.On važi za blagu i neutralnu namirnicu.Ili grešim?
kako?
ja imam one Fino kese, staje 5 kila u njih opusteno, msm, tako i pise i ogromne su...

da li je taj krompir kad ga ocistis zuto-narandzaste boje?
ako jeste, to je tzv "slatki krompir" jako popularan kod dece na zapadu i jedini krompir koji se moze jesti sirov!
on je te cene u marketima.

sto se tice kese, slobodno sve stavi zajedno u kesu, ja je koristim redovno i mogu ti reci da su ukusi bolji nego kad se sprema na redovan nacin
prvo, nema masnoce dodatne, mada moze ako volis da malo poprskas uljem ili mascu
drugo, da ne bi bilo kao obareno ja pred kraj otvorim kesu da se malo zapece, mada ne moras, stvar ukusa

Proko ovo je obican beli krompir pakovan u mrezici, proizvodjac Natural planet. Bio je i crveni. Nisam ga probala, sutra cemo.

Sad sam pogledala Fino kese koje imam i one su do 2,5 kg.

Samo sam bila u nedoumici oko pecuraka tj sampinjona jer njima realno treba najmanje vremena da se spreme ali stavicu ih zajedno sta fali :)

Proko ovo je obican beli krompir pakovan u mrezici, proizvodjac Natural planet. Bio je i crveni. Nisam ga probala, sutra cemo.

Sad sam pogledala Fino kese koje imam i one su do 2,5 kg.

Samo sam bila u nedoumici oko pecuraka tj sampinjona jer njima realno treba najmanje vremena da se spreme ali stavicu ih zajedno sta fali :)
pogledah i ja sad te kese, pise dve i po
ne znam oklen mi 5
pise 5 al komada
svejedno
ogromne su
moze celo pile da stane sa sve krompirima i povrcem

al sam smotala sarmu, mislim da ce biti vrhunska :)
proprzila na masti dosta crnog luka, sitno seckanog, dodala sitno seckanu (sve u secku) sargarepu, malo slanine i parce suvog vrata od mangulice, lele al je vec tada zamirisalo :D
meso mleveno, beli luk, persun, so, biber, aleva
izmedju sarmi, par parcadi nekih suvih koskica s mesom sto se naslo i koji lovor list
stavih da se kuva lagano
sutra cu da je zavrsim samo, dodacu malo ladne zaprske i ubacicu u rernu da se zapece
nadam se da ce biti za dva dana
al vec se najavio i kum da ce da dodje :D
hteo veceras da dodje na sarmu kad je cuo da sam i mangulicu ubacila , al sva sreca, pa mu ipak kasno da dolazi iza ponoci....

Ja pravila palačinke. Obične od belog brašna i i od raženog i belog. Ove ražene meni lepše. Obične deca mazala erukremom, a mi ražene malteksom i mlevenim orasima.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back