Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
PB070012 (640x480).jpg
PB070010 (640x480).jpg
PB070008 (640x480).jpg

salatica slična Cezar salati:D

Spremala sam danas onu "belu pitu, medenu" što mi je neko ovde dao recept. Ono sa grizom, limunom i korama u koje ide med. Za sada dobro izgleda, ispekoh 4 lepe kore i fil namazala (mada piše 3 kore, bio je izvodljivo 4), ali to tako tvrdo deluje, nadam se da će do sutra otpustiti malo pa čak i postati jestivo.
Nego, ne sećam se ko je taj recept postavio, znam da nije ZD jer je ovaj sa grizom. U receptu piše:
"40 grama masti,4 kasika mleka, 2 kasike meda, 1 jaje, 1 kasicica sode bikarbone i 150 grama secera -izmesati i mesati na sporetu dok ne zapeni" Meni nije bilo logično da jaje i sodabikarbonu ubacim u to dok se podgreva, da li sam pogrešila pa su mi zato kore pretvrde ? I da li treba čekati da se ta smesa ohladi pa onda dodavati brašno, ili u vruće kao što sam ja radila ?

Treba i jaje i sodu ubaciti, sve zajedno izmesati na sporetu i onda u vruce dodavati brasno i razvuci kore. A kore uvek budu tvrde, ali sutra dok otpuste i upiju fil ni ne osete se, bukvalno tope se u ustima, i sto duze kolac stoji to je lepsi. Ne brini bice sutra jestivo. :)

Protiv anemije,provereno,pomoglo sinu kad kojekakve tablete gvozdja sto je pio nisu pomogle ( inace ne voli dzigericu :) )
Pola kg mlevenih oraha, pola kg meda livadskog i sok od pola kg limuna izmesati.Svako dan uzeti supenu kasiku .Cuvati u staklenoj tegli u frizideru
Inace i caj od koprive ili sveza kopriva kuvana kao spanac dize gvozdje

Moram ovo da probam, hvala :hvala:

Xella, ja se sad setila (hehe, ovo kao tema o alternativnoj medicini) takođe jednog vrlo ukusnog recepta za poboljšanje gvožđa i Hb u krvi.
Pošto je moja sestra alergična na farmaceutske preparate Fe, a izuzetno je malokrvna to joj jedino pomaže (u kombinaciji sa kupinovim vinom i sokom od kupina, borovnica):
izrendaš jednu jabuku, jednu cveklu veličine jabuke, jednu šargarepu, dodaš meda i soka od limuna po želji i voila! za par dana već daje rezultate + je neodoljivog ukusa, osvežavajuće i sočno.
Čak sam i ja to jela celu prošlu zimu, onako, više zbog imuniteta i preventivno nego zato što mi je zaista bilo potrebno.
Dobro, ja sam dodavala i orahe, ona nije pošto je i na njih alergična :))))

Ovo sam prošli i pretprošli mesec jela svaki dan, ali izgleda da na mene ne deluje.:sad2: Ipak hvala na savetu. :heart:

P. S. Danas, nezaobilazna čorba od pečuraka, skuša sa peršunom i belim lukom, salata od spanaća opet sa belim lukom :mrgreen: i kupus salata sa šargarepom i domaći integralni hleb:

A sutra idemo na slavu, tako da ne spremam ništa...

:bye:

:zcepanje:

Ćuti, bre Dive :p Bolesna sam, moram malo :mrgreen: A i ne jedem ja kilo belog luka, nego malo nešto, ne možeš da me ubediš da se to oseti isto...
:

aham :manikir:

to kao ja kad sam u nedelju i ponedeljak jela krompir salatu sa crvenim lukom..i odem na posao, i kako nekom pridjem, a oni samo uzmicu :malav:
posle sam morala da se izvinjavam..
a bila sm ubedjena da se nista ne oseca..
i tropik orbit sam uzela i nista :aha:

Samo se vi šalite na račun mog zdravlja :sad2: Danas sam popila desetak tableta i 60 kapi propolisa i jela taj beli luk, a situacija sve gora... :rida:

meni ovih dana isto fali malo gvozdja :))) .. znaci, treba da vidis zbog cega je kao prvo..a ja bih ti predlozila pored konzumiranja namirnica koje su bogate gvozdjem da pijes i caj od koprive (na litre)
i da pazis da kad uzimas tablete ne pijes crne, zelene cajeve, kafu, mlecni proizvodi..jer ti djaba onda...barem dva sata pre i posle..isto je i sa koprivom i sa svim namirnicama koje sadrze gvozdje...
..mnogo komplikovani ti zdravi zivoti i to :aha:

...mi cemo danas da ispraznimo serpice iz frizidera....sve se nesto nakupilo po malo, i punjene paprike i pilav i corba...svega taman za po jedno....
...dogovaracemo se ko ce sta...a sta cu sutra nemam pojma...prekosutra ne kuvam nista:manikir:

To je spremala čičak ...čok. mus u šoljicama
ou jea! Spremala ja vise puta. Vrh je.
ide jedna soljica + jedna litra vode po glavi... :)
Unutra ostane istopljena cokolada... pece se u soljicama od kafe keramickim... ravno 11 minuta ! ! !
Sacu da potrazim recept.
Znam da ide cokolada sa 70-80 % kakaa... ona crna... bambijeva mislim

jel vi svi vodite računa o mojoj liniji ili stvarno niko nema recept za čokoladni mus?

Sacu potrazim

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back