Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pa ok je tedi a u zdravoj hrani je onako malo masniji jaci hrapaviji..ovaj domaci je vise takav prirodniji..kilogram kikirikija je oko 500din a puter 2-3x skuplji..samo ubaci u blender a i ima raznih fora da bude ukusniji..dodati so ulje i kasicicu meda..mada ja nista ne ubacujem

ja sam citala da lici na tedi,kao isprzis na suvom tiganju 300 g kikirikija,pa ga sameljes i pomesas sa 100g razmeksalog putera i malo posolis

kako uopste da znam koji je mlad spanac,meni to sve izgleda isto
a ta bela rotkva,moj je tata jede,kad podrigne,pozelis da nisi ustao taj dan :(
a kako kelerabu da spremim?

isto narendanu, sa sargarepom, secerac,mozes i crveni kupus da dodas i jabukovo sirce, morska so, ulje..

pa ti seksi nemoj da podrigujes kao tvoj tata pobogu! :roll:
mlad ima tanje listice..mada meni nije problem da jedem i one malo cvrsce..
imas rukolu, radic..pune bre pijace svega..vidis kako je lepo vreme bilo! :)

isto narendanu, sa sargarepom, secerac,mozes i crveni kupus da dodas i jabukovo sirce, morska so, ulje..

pa ti seksi nemoj da podrigujes kao tvoj tata pobogu! :roll:
mlad ima tanje listice..mada meni nije problem da jedem i one malo cvrsce..
imas rukolu, radic..pune bre pijace svega..vidis kako je lepo vreme bilo! :)
pa i on je seksi,ne podriguje glasno,al se oseti:D
pravo da ti kazem,uopste ne ulazim na pijacu,samo kupujem u radnjama koje okace povrce napolju,jer ne mogu da ostavim nigde bobija
setam ga sat i po,vratim kuci da ja odem do pijace,a on tako tuzno gleda da odustanem,pa kupujem samo tamo gde on moze da sedi ispred i da me vidi

kako uopste da znam koji je mlad spanac,meni to sve izgleda isto
a ta bela rotkva,moj je tata jede,kad podrigne,pozelis da nisi ustao taj dan :(
a kako kelerabu da spremim?

...meni je bitno da je spanac svez, koliko mlad moze biti to mislim da ti niko ne moze reci,
precizno......ja kelerabu stavljam u corbe....a probabla sam je svezu ima mi ukus kao trokvice,
ili onaj koren od kupusa....

ja bih ovo probo
img48426a0fc70f4.jpg

Kazandibi (zapeceni puding od piletine)
250 g pilecih grudi
300 g secera
200 g pirincanog brasna
150 g gustina
1 kesica cimeta
pola kasike soli
300 ml vode
1,2 l mleka
Zasecemo pilece grudi i stavimo da se kuvaju. Skuvano meso isecemo na duguljastu parcad, rukama izronimo parcad mesa i vratimo u serpu. Nalijemo toplu vodu , prespemo u cediljku i pritisnemo rukama da iscedimo vodu. Vracamo meso u serpu.

U drugu serpu nalijemo 800 ml mleka, dodamo secer i so i mesamo zicom. U preostalo mleko dodamo gustin i pirincano brasno. Kada smesa dobije potrebnu gustinu, sklonimo sa sporeta. Pet kasika pudinga dodamo u iscedjeno pilece meso i sjedinimo sastojke. Potom dodamo u smesu sa pudingom, vratimo na sporet i mesamo dok puding ne dobije potrebnu gustinu. Tepsiju premazemo puterom, nanesemo puding i izravnamo povrsinu. Pecemo 15 minuta na 180 stepeni. Ispeceni puding isecemo na sest duguljastih lenti. Lente uvijemo u rolat i poprskamo cimetom.

ja bih ovo probo
img48426a0fc70f4.jpg

[COLORisecemo na duguljastu parcad, rukama izronimo parcad mesa i vratimo u serpu. Nalijemo toplu vodu , prespemo u cediljku i pritisnemo rukama da iscedimo vodu. Vracamo meso u serpu. [/COLOR]

U drugu serpu nalijemo 800 ml mleka, dodamo secer i so i mesamo zicom. U preostalo mleko dodamo gustin i pirincano brasno. Kada smesa dobije potrebnu gustinu, sklonimo sa sporeta. Pet kasika pudinga dodamo u iscedjeno pilece meso i sjedinimo sastojke. Potom dodamo u smesu sa pudingom, vratimo na sporet i mesamo dok puding ne dobije potrebnu gustinu. Tepsiju premazemo puterom, nanesemo puding i izravnamo povrsinu. Pecemo 15 minuta na 180 stepeni. Ispeceni puding isecemo na sest duguljastih lenti. Lente uvijemo u rolat i poprskamo cimetom.

auuu brate,,ja volim slatko slane ukuse, al ovo zvuci kao da je osnovac prepisivao pa pola izgresio!
piletina i 300gr secera :roll:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back