Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
...srecniCe:)
...ovde nigde nema takvih mantija niti ima ikakvih da ja znam, a Pazarci su poznati kao strucnjaci za njih, a i cevapi su im odlicni....

sta ja znam, je bi ga, ovo ono. ali bice nesto

nego evo foto od soka(levo) i sirupa (desno) od grozdja

q0b4.jpg

Pa, ja posle svakog kuvanja operem plocu sporeta i plocice iznad. Uvek se bar malo isprska. A to za cas, poprskas sredstvom, obrises i uvek cisto.

...a pa dobro to valjda svako radi ko nema da plati zenu da dodje da riba masne naslage sa plocica...ili kao ja ne moze da legne ako kuhinju ne dovede u red....tacno bi odlepila
ujutro kad bih ujutro nasla krs, prljav sporet muzgave plocice...al' trebalo je vremena da "mamina jedinica" sve to nauci i olaksa sebi zivot:mrgreen:

ako se spljosti znaci da je prekuvano,meni je to nesto najgore a nimalo nisam izbirljiv

ovo su jeftine nekvalitetne, drugo slome se i spljoste kad ih vadim onim stipaljkama, nije dobra stipaljka, trece ja uvek kuvam da budu mekane, svu testeninu, mozda je to nekome prekuvano, ali kad jedem da su tvrdje/cvrsce onda mi nije dobro posle, tako da ovako kuvam uvek, dal je to prekuvano ili taman skuvano pravio ti kazem briga me, bitno da mi ne bude lose posle ;)

ma ja ne mora pravim fleke po kujni, kad promesam povremeno po tezini mesanja i izgledu znam u minut koliko jos treba kuvati

ja uvek probam, odlomim delic i probam, kad je skroz mekana skidam....ako osecam i malo da je tvrda kuvam jos
moguce da ja za uopsteni standard prekuvavam, jer kad sam par puta jela na nekim mestima bilo je mnogo tvrdje (zivlje) nego moje kuci....al metla je nekad mogla i kamen da vari, sad vec moram da pazim sta i kako gutam :aha:

cemu dve velike slike iste necega sto niko u srbiji ne koristi???

zar je tako tesko procitati naslov foruma i teme? a jos teze razumeti i biti umeren prema ostalima???

Pa da bi ti imao i razlog da tako lepo dajes komentare...

Bas steta da nisi u mogucnosti da se zdravo hranis, inace da te obavestim da i nema direktnog plamena tako da i nema zagorevanja mesa. Sa strane se ima i za kuvanje kafe ili normalno sve sto zelis ,kao da si na

plinskom sporetu a ima se i poseban deo koji se zove Elektricni Rootiser, gde se moze staviti 5 pilica, pa se onako lepo okrece i bude da prste polizes.

Ah da slike su bile da se vidi da se kupuje neraspakovan i da je potrebno i znanje i umece da se postavi ili sto je jednostavnije za Kanadjane da kupe gotov- montiran i cena je za oko 100$ skuplja.

A da tema je sta kuvamo danas, tako da se krckaju Balkanske tanke kobasice, T bone steak-,mariniran 24 sata, Cevapi i uz to su spremljene i salate ,kao i nase domace Lepinje.

ovo su jeftine nekvalitetne, drugo slome se i spljoste kad ih vadim onim stipaljkama, nije dobra stipaljka, trece ja uvek kuvam da budu mekane, svu testeninu, mozda je to nekome prekuvano, ali kad jedem da su tvrdje/cvrsce onda mi nije dobro posle, tako da ovako kuvam uvek, dal je to prekuvano ili taman skuvano pravio ti kazem briga me, bitno da mi ne bude lose posle ;)
ma ok nisam taj fazon ad dante pravila nego sam ukus da znam sta jedem,onako samo gutas klizi testenina ko da je nema,ima za to vremena kad poispadaju zubi:lol:kad je tu na granici zilavosti-mekoce sklonis i poklopis,moze i casa hladne vode se doda i posle minut su cakumpakum,jer ako su spagete prekuvane nema dalje obrade da ih pomesas s nekim sosom ili slaninom ulepice se a to ne moz se guta

kako da zamrznem vecu kolicinu brokola,da mi ostane cvrst i hrskav za salatu?koga interesuje danas je u univeru za 69 kg

ne volim zamrznuti brokoli, njega bar imas cele godine smokvo..
al ako hoces da ga zamrzavas, najbolje je da ga obaris na pari samo pet minuta, u manjim cveticima, pa u kesice
ja tako zamrznem stapice sargarepe, brokoli i karfiol, za male obroke, ako bas, bas ne nadjem tog dana u veru

mV:
ne volim zamrznuti brokoli, njega bar imas cele godine smokvo..
al ako hoces da ga zamrzavas, najbolje je da ga obaris na pari samo pet minuta, u manjim cveticima, pa u kesice
ja tako zamrznem stapice sargarepe, brokoli i karfiol, za male obroke, ako bas, bas ne nadjem tog dana u veru

ja nisam nikad kupila zamrznuti,bojim se da ne bude onako gnjecav
a razlika u ceni je bas velika.posle bude i 250 din kg

ja nisam nikad kupila zamrznuti,bojim se da ne bude onako gnjecav
a razlika u ceni je bas velika.posle bude i 250 din kg

bice malo gnejcav, ali ne kao onaj kupljeni zmarznuti
probaj ovako kako sam ti rekla, znaci da voda u serpici vri, preko postavis resetku, samo pet minuta bukvalno, ako su cvetici manji
posle dobro ocedis, da ti ona voda ne pravi kristale, na suvoj krpi najbolje, i zmarznes kad je skroz hladno

mV:
bice malo gnejcav, ali ne kao onaj kupljeni zmarznuti
probaj ovako kako sam ti rekla, znaci da voda u serpici vri, preko postavis resetku, samo pet minuta bukvalno, ako su cvetici manji
posle dobro ocedis, da ti ona voda ne pravi kristale, na suvoj krpi najbolje, i zmarznes kad je skroz hladno

vazi,sad cu da odem da vidim kakav je uopste,mozda je neki uveo,pa ga ni ne vredi kupovati ni za te pare

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back