Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
sto ja mrzim te ljepljive slatke stvari
znaci, samo su mi vanilice gori horor od toga :P

Pogledajte prilog 306747

eo danasnja klopa - podvarak i domaci hljeb - psenicno/kukuruzno brasno
salatu nismo ni imali...nisam uspjela smislit sta bi s ovim opce islo :confused:
ne volis baklave :eek: a dobro tebe su manje kresali turci :lol:
ja ne volim suve, ko te vanilice, to mi bljak

ide ti kupus salata :lol: zezam se
moze paradajz, ja probala nije lose

Ja ipak najvise volim kao gibanica i baklavu i maklavu :heart: Najsocnije je. Sto Metla kaze, najvise upije sirup.
Ovako i trouglici i puzici jesu lepi za videti, ali teze dopire saft do sredine.

Kada smo kod Turaka... Imam jabuke, mogla bih ovih dana tufahije :heart:

imamo gomilu jabuka ne znamo sta cemo s njima :fdlan:
gledam da izredndam pa u zamrzivac za pite, i da skuvam neki deo ko kompot recimo :think: mada to ima da zauzme u zamrzivacu puno mesta cinijice sa kompotom...nisam pametna :aha:
jel neko zamrzavo zive, ako iseckam pa popakujem u kese pa posle da se kuva kompot kad ko oce, tako ce manje mesta da zauzmu, a moze i komadici za neki kolac recimo, al nisam nikad zive zamrzavala dal ce da se skembaju?

gledam da izredndam pa u zamrzivac za pite, i da skuvam neki deo ko kompot recimo :think: mada to ima da zauzme u zamrzivacu puno mesta cinijice sa kompotom...nisam pametna :aha:
jel neko zamrzavo zive, ako iseckam pa popakujem u kese pa posle da se kuva kompot kad ko oce, tako ce manje mesta da zauzmu, a moze i komadici za neki kolac recimo, al nisam nikad zive zamrzavala dal ce da se skembaju?
Pa, one mogu relativno dugo da stoje. Trosi ih po redu, razvrstaj na bas ocuvane i one manje.

nema potrebe za zamrzivacem
sta znaci bas puno/
mozes da ih raslojis nekim papirom
trajace koliko hoces
a mozes i ovo
ja nikad nemam dilemu sta sa jabukama
jabuke-1.jpg

Divka, sta je ovo
super izgleda...ocu, odma...:eek:

naseckas jabuke na ploskice, ako nisu slatke pospes malo vanilin secerom, pospes cimetom..
ako imas ubacis izmedju po neko zrno suvog grozdja ili brusnica.
kockicu putera izmesas sa malo secera i malo brasna..umesto brasna mozes i ovsene pahuljice..kad dobijes sipkavo testo, pospes mrvicama po povrsini i preko pospes lomljenim bademom
sve u rernu i kad jabuke omeksaju i korica se zapece - vadis i gotovo
vrelo, tek izvadjeno iz rerne sa sladoledom od vanile - vrh! a i ne mora sladoled..mogu i pecene jabuke same, samo ohladjene..

naseckas jabuke na ploskice, ako nisu slatke pospes malo vanilin secerom, pospes cimetom..
kockicu putera izmesas sa malo secera i malo brasna..umesto brasna mozes i ovsene pahuljice..kad dobijes sipkavo testo, pospes mrvicama po povrsini i preko pospes lomljenim bademom
vrelo, tek izvadjeno iz rerne sa sladoledom od vanile - vrh! a i ne mora sladoled..mogu i pecene jabuke same, samo ohladjene..

genijalno - socno, ima svasta nesto i super lako za spremanje zvuci
fala
cim se rijesim zadnjih ostataka kolaca i torte pravim

je l to onaj kolač sa 4 il beše 8kg jabuka :think:

ne mogu tako, nisam kuci, kod j sam, treba ih spremiti nekako, nece oni stici da ih iskoriste i bice bacene, greota se bace :(

stavis bre na neko hladno mesto, samo odvojis slojeve nekom hartijom..nekad su jabuke drzane u trapovima u slami citave zime..mozes i u novinsku hartiju da uvijes svaku posebno

- - - - - - - - - -

je l to onaj kolač sa 4 il beše 8kg jabuka :think:

kad ga spemim nas uvek ima desetak :rumenko:
i ne traje nikad duze od pola sata

ma jok
stavis ih na terasu u kartonsku kutiju neku
gdje nema sunca
ili u spajiz ako je dovoljno ladan
i prekrijes malo da ne udju bube neke
i stoje jabuke bez problema

bem ga ne znam
prosle godine smo malo rendali i ostatak tako ostavili i propao, smrznu se u spaizu pa propadnu, ne znam....
jos su dobili misa sad, pa je frka za spaiz....oce da ga skembaju ja vicem neee :aaa: i tako...a za to vreme da se on ne bi nasladio jabukicama mora nesto da se preduzme
capicu i za mene rendane :zloca:pa ce biti potroseno

bem ga ne znam
prosle godine smo malo rendali i ostatak tako ostavili i propao, smrznu se u spaizu pa propadnu, ne znam....
jos su dobili misa sad, pa je frka za spaiz....oce da ga skembaju ja vicem neee :aaa: i tako...a za to vreme da se on ne bi nasladio jabukicama mora nesto da se preduzme

pa uvijek mozes napravit pekmez
nego, od koga su dobili misha? :lol:

bem ga ne znam

kazi im da ga hrane redovno..malo sira, malo zitarica, pa jabuke nece da im dira :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back