Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Skuvala sam kao supu,al mi ne valjaju rezanci-Mnogo su debeli za supu. Kako da napravim belu corbu?
Imam vodu, luk,sargarepu i pilece meso skuvano...

Trojo, od kad se sve skuvalo, ako nisi usitnila povrce, malo ga usitni, meso isto iseckaj (ja obicno kuvam meso, pa kad je pri kraju, usitnim meso i usitnjeno povrce dodam: moze sve sto volis). Vrati na ringlu da kuva, dodaj zacine koje volis i dodaj vode ako je potrebno. U maloj posudi stavis da ti se ugreje malo ulja (50ml) kad se ugreje (ali ne pregreje) ubacis dve kasike brasna i to malo uprzis. Uz mesanje dodas u corbu koja vri i ostavis jos desetak minute da se ukuva zaprska. Pomeris sa ringle i ubacis seckani persun. To je ona klasicna bela corba, koju su pravile i nase bake.

E sad, ima varijacija da posle dodas samo umuceno jaje (kad se prohladi), ili jaje sa pavlakom, limun.....

Ali kad jednom napravis, znaces posle da modifikujes ukuse, gustinu,... prema tome kako volis. :)

Krem čorba od praziluka, brokolija i pola kese mešavine za "supicu" (tako se zove), pečeno pile celo (tako mi najlakše, gurnem u rernu i ne mislim, a sve pojede), integralni pirinač sa brokolijem i šargarepom.

Skuvala sam kao supu,al mi ne valjaju rezanci-Mnogo su debeli za supu. Kako da napravim belu corbu?
Imam vodu, luk,sargarepu i pilece meso skuvano...

Luk izbaci. Šargarepu izvadi i propasiraj pa u nju lagano mešajući dodaj supu. Na kraju ubaci sitno seckanu piletinu, malo svežeg peršuna i biber, a pred služenje u tanjir po kašika kisele pavlake i milina.

aman hoce li neko da mi odgovori zasto bacate kuvani luk???
ja i belii crni ispasiram..
crni je pun saponina i savrsen je cistac disajnih puteva..skuplja i pomaze izbacivanje sekreta iz bronhija i tako to..
kako bre bacate nesto sto je toliko lekovito?

sto bre da baci skuvan luk :zeek:

ima se može se :lol:

aman hoce li neko da mi odgovori zasto bacate kuvani luk???
ja i belii crni ispasiram..
crni je pun saponina i savrsen je cistac disajnih puteva..skuplja i pomaze izbacivanje sekreta iz bronhija i tako to..
kako bre bacate nesto sto je toliko lekovito?

pa sve to lekovito se raskuva već.... i što se mene lično tiče može i da ostane luk, ali većina ne voli tako da bacim....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back