Sta kuvamo DANAS 2.deo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
jel tebi termin blizu?
blago tebi na muzu koji pece kolace.
moj nije znao ni supu iz kesice kad sam imala gripu
al to sam rekla vec sto puta :(

Ma, koje crno blizu, 3. februara mi termin, tek. Zato me toliko i plaši. :( Bila sam kod dr, kaže ogroman je pritisak na malu karlicu, jer je beba jako, jako nisko i to proizvodi bol. A mene opet strah :(
A štrudla je pri kraju, uskoro će da bidne slikata, i pre'stavljena javnosti :lol:

Ma, koje crno blizu, 3. februara mi termin, tek. Zato me toliko i plaši. :( Bila sam kod dr, kaže ogroman je pritisak na malu karlicu, jer je beba jako, jako nisko i to proizvodi bol. A mene opet strah :(
A štrudla je pri kraju, uskoro će da bidne slikata, i pre'stavljena javnosti :lol:

lezi bre onda,sta ces ti da skitas do beograda :D
al posalji muza u nase krajeve sa plehom

Штрудла с маком, а без мака?!?
:think:

Štrudla s makom, a bez makom :D
Ma, bre, ove tri jufke su prve filovane i za ovu četvrtu je ostalo dovoljno testa, a malo fila. A ja sam, kao svaki baksuz, ne znajući, isekla baš tu za slikanje. Ta ostaje za našu upotrebu, tj. već smo pojeli :rumenko:, a ove tri nosimo u goste :D
Evo, spremne su :D
Pogledajte prilog 209930

Poslednja izmena:
A vidi, ova sweet cake šta je napravila. Prava lepota! Inače, sweety, meni sa ona tvoja čorba mnogo svidja. Imala sam i ja sličnu juče i prekjuče.
Hvala:rumenko:
Ja i moj dragi obzavamo razne corbe,sa povrcem,pecurkama,hladne,tople,ma sve:)

E Kolacicu :lol:

morala sam ovo da spojim i citiram da se ne pogubim posle kad trazim
deluje mi ono...bas , bas kako ja volim .... pa kad mi dodje zuta minuta i da napravim :hvala:
Bas probaj,prhko testo se topi u ustima,a jogurt krema takooooo socna,bas je osvezavajuce,ja cak razmisljam da bih bilo fino i da se u kremu stavi(isecka) neko voce tipa kivija,jagoda ili tako nesto:)

jel tebi termin blizu?
blago tebi na muzu koji pece kolace.
moj nije znao ni supu iz kesice kad sam imala gripu
al to sam rekla vec sto puta :(
Moj je naučio da kuva kad dok sam ja ležala... a supu iz kesice je umeo dok smo studirali... sad ni to... :lol::mrgreen:

a ovo nam je bilo danas glavno
onako bas za moju dusu, sto bi se reklo
pasta sa neutralnom pavlakom, parmezanom, brokolijem, tunjevinom...zacini...

Uploaded with ImageShack.us

Ovo ću koliko sutra da pravim...:super:

Moj je naučio da kuva kad dok sam ja ležala... a supu iz kesice je umeo dok smo studirali... sad ni to... :lol::mrgreen:

Ovo ću koliko sutra da pravim...:super:

obari brokoli, stavi u tiganj 400 ml neutralne pavlake, istresi u to kesicu parmezana i kuvaj kratko, posoli, pobiberi, kad skines s vatre dodaj u to malo granuliranog belog luka, brokoli, ocedjene dve konzerve tunjevine i sok od limuna, zatim pomesaj s kuvanom testeninom, ja skuvam uvek oko 300 g testenine i bude nam i vise nego dovoljno

Da vam se pohvalim svojim jučerašnjim uspesima. Rebarca su ispala predivno. Sa reš ispečenom, krckavom koricom. Ne mogu da odolim da ne stavim i veliku sliku. Tačno se vidi kako su slasna.

Joooj, šta sam sve napisala i obrisala, glupača :dash::dash::dash:
Sad ponovo, ali neće ispasti tako inspirativno kao prvi put.

Pravila sam garlic knots, ali sitnije, tako da mi je od pola kg brašna izašlo 30-ak komada. Ali nisu mi bili lepi kao prvi put, valjda zato što ih nisam onako izdašno premazala belim lukom.
Uz to sam poslužila 4 vrste sira: dimljeni iz Tuzle (donela mi tetka), čedar (doneo muž iz Nemačke engleski sir), masdam (iz Rodića, bio na akciji prošlog vikenda) i "comté" (doneo mi brat iz Francuske) i masline iz Grčke (kupili mi u free shopu kad smo se vraćali letos s mora). Nisam se setila da slikam kako je to bilo aranžirano - sirevi okolo, a masline u sredini. Još i secana šarena turšija od prošle godine.

Nisam stigla na napravim Bokicine integralne štapiće sa šargarepom jer mi je trebala rerna za duuugo pečenje mesa, ali ću ih napraviti prvom prilikom.

Pravila sam i ono slatko pecivo sa kremom od žumanaca i grožđicama http://www.coolinarika.com/recept/slatko-pecivo/ Divno je mirisalo dok se peklo zbog limunove korice i vanile, ali na kraju nije ništa naročito. Baš je ono pecivo za doručak uz mleko ili čaj. Evo slike iz procesa proizvodnje, spremno za uvijanje u rolat i izvađeno iz rerne.

http://www.dodaj.rs/?D/Wo/3sewXclK/slatko-pecivo1.jpg http://www.dodaj.rs/?T/RS/26XDVa8e/slatko-pecivo2.jpg

....Bi ti si jedna mnoooogoo vredna domacica, kad resis:D..divno ti sve ovo izgleda, rebarca super da pozelis samo njih da jedes kad ih vidis...
....ovi kolacici lepo izgledaju, al' mi se cini da je petljancija velika...

....moj rucak juce je nestao brzinom svetlosti....nisam stigla da slikam, mada i nema tu nista novo.....

Ima još! Juče sam baš bila vredna. Pravila sam Brownies. To je poreklom američko pecivo i oni ga prave kao pitu, kažu ljudi i internet, da bude mekano u sredini kao biskvit. Medjutim, to je mm doneo iz Nemačke u obliku suvog keksa i deca i ja se oduševili. A on nam se smejao, pa kaže, to je običan keks (čak prilično jeftin tamo), kao naša domaćica.
I onda sam ja krenula u potragu za receptom. Ima gomila i komplikovanijih i jednostavnijih, a ja sam radila po ovom http://tortekolaci.com/kolaci/chocolate-brownies, ali sam ga malo modifikovala prema svojim potrebama i ukusu. Ubacila sam malo seckanih badema i lešnika i pekla sam ga jedno 45 minuta, baš da se osuši u sredini i dobro sam uradila, jer je skoro isti kao taj keks. Evo sličice, mada na slici nije ništa naročito, još ja to ne umem da isečem da budu ravni i jednaki parčići. Ali ukus je bez zamerke, a napravi se začas. Nikakva mudrost.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back