Sta kuvamo DANAS 2.deo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
mi smo imali oko 400 grama svinjskog filea, njega sitno iseckas i proprzis, dodas oko pola teglice susenog paradajza, to je 100g, ulijes 300 ml pavlake i 100 g gorgonzole (kupila u maxiju, trazila sto grama gorgonzole i dobila :) )
od zacina samo so i biber
moj dragi se toliko odusevio da je rekao kad budemo imali restoran ovo ide na meni :))))
Иначе, обрати пажњу на стих:
Ти си ствирена за све те ствари!!!!
:super::klap::ok::klap::super:
А сад музикица!

Da li neko zna recept za domaceg zeku sa suvim sljivama i suvim grozdjem? Veceras sam ga izvadila da se odledi do sutra, i znam nekoliko nacina pripreme, ali me interesuje bas ovaj recept.

z.jpg

:rida::rida::rida::rida::rida:

To je verovatno ziva istina, ali sto se mora - mora se :mrgreen:

Nego, imas li ti recept za Duska Dugouska ili nemas?:rtfm:

ne bi zeca mogla nikad..ne dozvoljava mi emocija..:(
prijatelj me jednom pozvao na veceru o kojoj je pricao u najavi kao posebnoj..
kad je posluzio, na stolu je bio gulas od zecetine..divlje..naravno da nisam jela..ostali tokom obroka vadili koscice sitne kao igle..zekina rebarca..

al ajde da ti dam savet za to suvo voce..ja bih zeca prvo izdinstala sa zacinima, a pred kraj kad je ostalo samo malo tecnosti ubacila to suseno voce da zecu da slatkastu notu..
tako spremam svinjski file sa suvim sljivama..

i ja sam tak'i licemer
za sve je to kriva danasnja osvescenost,trazimo smisao i gde ga nema
ja skoro nikad ne spremam celu kokosku,a posebno ne one ptice crne sto ima u supermarketu,kad vidim onaj mali batak zao mi (a super su ukusne nekad sam to jela)
danas idem u resto i nista necu da vidim sem konacnog rezultata :super:

ma svi smo mi pomalo licemeri po tom pitanju, sem vegetarijanaca koji su to duže og godinu dana...e jedino njima priznajem
koliko puta sam i čula i rekla da ne bih ja mogla da zakoljem al mogu da kupim već sređeno meso
drugo je što neko ne ume da kolje...ali ovde se radi kao ne možemo jer nam žao i gad
a možemo da kupimo i spremamo, nije nego,

e jedino što stvarno razumem je da je nekome stvarno žao npr da jede konjsko meso od svog konja koga je gajio za trke, pa konj slomio nogu, nije mogo da preživi....(sećam se neke priče kad sam bila mala)
to stvarno razumem da neko ne može da da na klanje i da jede svog kućnog ljubimca (npr ti pomenuti zečevi)

inače, tema: danas kuvam podvarak sa slaninicom, mužu i deci, ja ću da jem kiso kupus ovako, "živ"

:rida::rida::rida::rida::rida:

jeste..
al gudu kupim kao komad misica i ne vidim oblik ubijene zivotinje..
ja sam licemer jer ne mogu da jedem pecenje, ali obradjeni komad mesa mogu..
necu vise ni obradjeni..

danas cu da spremam lazanje sa spanacem:roll:

E, tako sam i ja... :)
Tamanila meso tj. snicle, ali kad vidim "oblik"-povraca mi se... (kad sam postala svjesna, kao mala sam zaustavljala cim vidim bastu-bircuz, jagnje na raznju :mrgreen:)
Pogotovo je gadno kad vidis gicu, zeku, pile kako skakucu u jednom momentu, a onda...
Tele pogotovo...:sad2: (bivsi komsija-mesar)
Zato sam ga i batalila sad vec mislim 7 god., meso toplokrvnih...ribice mi jos ne izazivaju mucninu. :think:
Licemjer, jasta. :mrgreen:

Tema: moja prva pita, tj. razvucene kore...recepis neki sa coolinarike, taman mjera za 4 po jedan zvrk, i fino ide oklagijom bez onog "stirkanja", za to sam duduk...

300g brasna
150ml tople vode
1 kasicica sirceta
2 kasike ulja
so
Punjenje po zelji...

Prilozi

• DSCN9054.jpg
    DSCN9054.jpg
    37,7 KB · Pregleda: 8
ukus je super, super, stavila sam čak i kandirano voće : )
pravila pola po onom receptu što si mi prevela, pola po nekom na engleskom i super je ispalo
i da, nisam ih pržila nego sam ih pekla u rerni, samo sam dobro nauljila kalupe i same kanole

danas smo nesto uspavani i on i ja
pa nam je i obrok takav, laganini
skuvala corbicu od sargarepe, kelerabe, karfiola
sa jajima, posiranim, koja su se malko i razbila u toku kuvanja
sa limunom i pavlakom...
a imamo i kolaca ako nekome padne secer :D
e sad odo u krevet :)
evo i presek koji dugujem, i u filu su banane el se nesto ne vide :)

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

ne bi zeca mogla nikad..ne dozvoljava mi emocija..:(
prijatelj me jednom pozvao na veceru o kojoj je pricao u najavi kao posebnoj..
kad je posluzio, na stolu je bio gulas od zecetine..divlje..naravno da nisam jela..ostali tokom obroka vadili koscice sitne kao igle..zekina rebarca..

al ajde da ti dam savet za to suvo voce..ja bih zeca prvo izdinstala sa zacinima, a pred kraj kad je ostalo samo malo tecnosti ubacila to suseno voce da zecu da slatkastu notu..
tako spremam svinjski file sa suvim sljivama..

E priprema je tekla na sledeci nacin, muskarac je morao da odstrani glavu (zekinu, ne svoju) da bih ja mogla dalje da secem zeku. Kada sam isekla sve na krupnije komade, stavila sam ih na maslinovo ulje pa dodala: vezu zeleni iseckanu na kolutice, jednu kiselu jabuku oljustenu i isecenu na pola, majcinu dusicu (pravu, sa jadranskog ostrva), ruzmarin, ljubicasti i obicni luk iseckan na rebarca, cetiri velika cesnja belog luka, list lorbera, kasiku bibera u zrnu, 15 suvih sljiva. Sve to zalila sa 0,5 dl rozea (znam da je trebalo bolje vino, al ebg), dodala casu vode, stavila so i vegetu, prekrila folijom i pekla jedno 2,5 sata, onda skinula foliju i pustila da se meso jos malo zapece. Izvadila meso na tacnu, od povrca napravila pire u secku (osim sljiva), servirala pored mesa i odozgo suve sljive.
Salata zelena iseckana na rezance, struk praziluka, jedna rendana sargarepa, i druga salatica od paradajza sa crvenin lukom.
Ah da, pre toga od junecih kostiju corba, umesto jaja i jogurta dodala malo minut pirea i dobjena i boja i ukus.
Naravno ne znam da pstavljam fotke pa tako samo ovaj esej

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back