Sta kuvamo DANAS 2.deo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E, ta Zoja torta se kod mene zove Rabin torta i sve se izmuti odjednom; celokupna količina svega; pa se deli na dva dela, pola je za tri kore, a pola je fil. Preukusna je, nema ko se nije oduševio; samo što je tako napravljena - torta sa živim jajima. Letos sam je pravila nekoliko puta ali sam ipak kuvala jaja i što kaže sweet jednom mi je isto fil bio pregust; kao da sam imala koru do kore... Najlepša je sa živim jajima, ali ko neće da rizikuje, treba voditi računa da se jaja ne zgusnu previše

NJoke uglavnom pravim sa belim mesom i povrćem. Sad još dok ima tikvica, praziluka, šampinjona... Mislim da ću to sutra
Izdisnta se praziluk, može i običan luk; doda se šargarepica narendana, tikvice, može i karfiol.. onda šampinjoni i belo meso na kockice; sve se dinsta doklepo ne omekša, zalije se mlekom sa malo brašna ili gustina; ili može i neutralna pavlaka. začini se belim lukom, vegetom, peršunovim lišćem... i izmeša se sa njokama.
kod mene svi vole, a može da se kombinuju razni sastojci; prema stanju u frižideru

ja nikako da se nakanim da spremim domaće njoke, nalazila sam neke recpte al nikako da se spremim

sada mi se jedu samo neke čorbice kašaste, tj kremaste, vruće, da me zgreju, brrrrrr , tako da ću ili neku od šargarepe ili neku od krafiola za danas

Zoja torta je omiljena torta mm, ali nisam znala da se tako zove.
Da li bi mi domaćica mogla reći : jel umutim odjednom celu smesu za koru, mislim obično se muti kora po kora, ali vidim da je ovde 10jaja a 4 kore. I jel se ta belanca ne ‚‚zdepaju‚‚ od plazme. I koliko se peče? I jel ima neka caka za nas ne baš puno vešte.
Unapred hvala.

Ja umutim testo za kore sve odjednom. Prvo umutim margarin, dodam šećer, žumanca, čokoladu, keks, brašno, pa u to dodam sneg od belanaca. Mutim tim redom, i uvek mi bude super.

bokice,tvoja pita sa sljivama je za desetku:heart:

ja sam umutila i slatku pavlaku,da se stavi preko,ko voli,ispalo svi vole.
posto sljiva bas nema dugo,koje bi voce jos moglo umesto njih?
u to, moz voce koje hoces
moz zamrznute visnje
mada ima sljiva jos, vidim da ima u maxiju :)
ali gledaj da bude tako neko voce lepo mesnato
moz i sa kajsijama (to da znas sledece godine kad bude sezona ) moz i sa jabukama, njih vala ima cele godine :)
msm, moz sa kojim god vocem hoces, nema tu sta da ne valja :)
a sad imas i bundeva, pa moz da napravis i bundevaru sa tim nadevom od griza, samo eto bundevu moz kao i jabuke da naredndas pa onda da ih redjas :)
nema tu sta da se zezne

u to, moz voce koje hoces
moz zamrznute visnje
mada ima sljiva jos, vidim da ima u maxiju :)
ali gledaj da bude tako neko voce lepo mesnato
moz i sa kajsijama (to da znas sledece godine kad bude sezona ) moz i sa jabukama, njih vala ima cele godine :)
msm, moz sa kojim god vocem hoces, nema tu sta da ne valja :)
a sad imas i bundeva, pa moz da napravis i bundevaru sa tim nadevom od griza, samo eto bundevu moz kao i jabuke da naredndas pa onda da ih redjas :)
nema tu sta da se zezne
joj,za ovo boldovano,nemoj da me vuces za jezik:D

inace ja bundevu priznajem samo u potazu i to jedemo skoro svako vece kad zahladni.
mom muzu je urolog rekao zbog prostate da je dobra budeva,pa se navukao

joj,za ovo boldovano,nemoj da me vuces za jezik:D

inace ja bundevu priznajem samo u potazu i to jedemo skoro svako vece kad zahladni.
mom muzu je urolog rekao zbog prostate da je dobra budeva,pa se navukao

ja je volim i samo pecenu u rerni
volim je i u bundevari
a ovo sa jogurtom grizom, uljem, pzp, secerom, kad premazujes kore
lepo sve bude socno, pita naraste, bude mekana, a ne suva... tako da kazem ti, moz bilo koje voce, samo ga stavis, malo secera preko njega, i cimeta za neko voce poput sljiva, jabuka ili bundeve
ko voli naravno, meni taj cimet bas odlicno ide uz ta tri, npr...

e da,starije dete me uvredilo,vratio se iz skole,rucao,ja mu dala pite,on se odusevio,kaze ko je ovo pravio
ja kazem,pa ja:)
a on pita SAMA???
nije ti pomogla Nana????
:dash:
hehehhe
klinci su opasni :)
eto, sad svaki sledeci put ima da budes sve bolja :)
vidis da nisi nista zeznula
shvati ko kao kompliment, a ne kao uvredu :)
dete je sigurno htelo da kaze kako je super i da te pohvali :)

al ste bre, pite i torte...
ja za doručak poparu, za ručak supu iz kesice, još mi samo fali da za večeru pojedem noblice el nešto i zubi će da mi ispadnu od raznovrsne ishrane =D

zavisi kolko dugo si na tom raznovrsnom režimu, ako si tek od danas neće..eo ja već desetak dana tako, a još nisu počeli ni da mi se klate
c040.gif

zavisi kolko dugo si na tom raznovrsnom režimu, ako si tek od danas neće..eo ja već desetak dana tako, a još nisu počeli ni da mi se klate
c040.gif

:rotf::rotf::rotf:

ja sam se danas razbila od zdrave hrane..i malo nezdrave..
za dorucak paradajz sljivar i crvena paprika preliveni maslinovim uljem..hleb sa semenkama..

jogurt jos u krevetu..

kasnije mix salatu od radica i rukole sa balzamikm i maslinovim uljem..
nekoliko 2u 1 izmedju..nekoliko fitnes keksica..malo vise..malo belog grozdja..
dosta za danas:besna:
odoh na adu da potrosim, pa se vracam..

• Podržavam
Reactions: Em.
al ste bre, pite i torte...
ja za doručak poparu, za ručak supu iz kesice, još mi samo fali da za večeru pojedem noblice el nešto i zubi će da mi ispadnu od raznovrsne ishrane =D
Jao sutra ću da pravim poparu... mmmm...
Meni to obično pravi tata, isecka krompir, skuva ga, doda izmrvljen suvi hleb i koricu iskidanu na kriškice, malo mlevene paprike da dobije boju i ukus...
A ja na kraju kad uspem u tanjir, sa strane naseckam šunke i dodam... e to je prava popara... obožavam je...:super::super::super:

moji mešaju sa jogurtom ili pavlakom... ja ne volem
:rotf::rotf::rotf:

ja sam se danas razbila od zdrave hrane..i malo nezdrave..
za dorucak paradajz sljivar i crvena paprika preliveni maslinovim uljem..hleb sa semenkama..

jogurt jos u krevetu..

kasnije mix salatu od radica i rukole sa balzamikm i maslinovim uljem..
nekoliko 2u 1 izmedju..nekoliko fitnes keksica..malo vise..malo belog grozdja..
dosta za danas:besna:
odoh na adu da potrosim, pa se vracam..

ajme ženo gde su ti proteini, meso?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back