Sta kuvamo DANAS 2.deo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisam bila živa dok nisam napravila mafine sa jogurtom i jabukama. Moji komentarišu da kao i nisu nešto, a oni nestaju sa tanjira. I da se zna, od jedne mere izađe 12 komada, a ja sam napravila dve.

jgqr9g.jpg

prvo da vas pohvalim, ne znam sta mi se vise svidja, mafini, piletina, pirinac, torte...

Imam pakovanje sampinjona, posto su sitni, mislila sam da ih iseckam, od polovine napravim krem corbicu od sampinjona, a drugu polovinu da napravim sa integralnim pirincem, dodam malo sitno seckane sunke(da ima bar ista mesa) i eventualno povrce.

Corba od sampinjona:
na mrvici maslinovog ulja proprziti beli luk(ja koristim onaj iz kesice:rumenko:), kad luk porumeni dodati sitno iseckane pecurke i dinstati dok nestane sva voda. Kad nestane dodati vodu+mleko(u istoj razmeri) i zacine(po zelji) i nastaviti da se krcka. Nakon nekog vremena, ako je suvise retka, dodati malo brasna umucenog sa par kapi vode, da se zgusne. Ali paziti da se ne pretera, meni je prosli put bio vise sos nego corba... Ahaha... A danas cu prvi put da probam ovo sa mlekom(njega inace dodajem kad pravim ove iz kesice).

Pirinac sa sampinjonima:
na malo maslinovog ulja proprziti beli luk, dodati sitno iseckano povrce(po zelji) i malo sunke, takodje sitno iseckane i sampinjone. Ostaviti da se malo proprzi, pa dodati integralni pirinac i zacine(po zelji), naliti vodom i kuvati. Nakon 10ak min, skloniti sa vatre i ostaviti poklopljeno.

devojke moje, ovaj pirinac jos nikad nisam spremala, sta mislite, jel mi ok recept, to sam ja ovako iz glave, improvizovala? Ako mislite da nesto treba promeniti, izmeniti, pisite?

integralnom pirincu treba najduze vremena,pa ti je mozda bolje da ne mucis povrce,da ga samo kratko bacis na maslinovo,tek da uvene,pa ga spojis sa pirincem kad je kuvan,
ja tako radim,jel volim da mi je povrce al dente
sad ne znam koliko ti smes da stojis uz sporet

Soffi, divno izgledaju mafini. Pročitala sam recept i imam pitanje: jel posle stavljanja eurokrema, odn. džema, posle više ne stavljaš testo odozgo? Džem tj. krem utone? Jer ne vidi se!

Bokice, kako praviš taj pire? Samo od celera ili dodaješ još nešto?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back