Sta kuvamo DANAS 2.deo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
moja tetka je pravila ono s jabukama
kao uzmete jabuku, izdubite joj sredinu pa u to dobro nabijete smesu od secera i orasa
poredjate u tepsiju i preko toga ulijete smesu za testo
i to bude tako dooooobrooooo
prevrne se isto kada bude peceno
znaci, ludilo...
al gde sad da zovem tetku, i nemam njen broj
mozda ipak nazovem mamu da ona zove tetku :D

To su tufahije?
Ako ne gresim.

moja tetka je pravila ono s jabukama
kao uzmete jabuku, izdubite joj sredinu pa u to dobro nabijete smesu od secera i orasa
poredjate u tepsiju i preko toga ulijete smesu za testo
i to bude tako dooooobrooooo
prevrne se isto kada bude peceno
znaci, ludilo...
al gde sad da zovem tetku, i nemam njen broj
mozda ipak nazovem mamu da ona zove tetku :D

e meni se ovo jede...ako nabavis recept, pisi obavezno

e meni se ovo jede...ako nabavis recept, pisi obavezno

Ne treba tu recept. Jabuk oljuštiš, izdubiš, poređaš u namazanu šerpu i u svaku šupljinu naspeš mešavinu ml. oraha i šećera. Staviš u rernu da se peče, i kada jabuke omekšaju izručiš na njih testo koje si umutila kao običan patišpanj. U zavisnosti od veličine šerpe, koliko jaja, toliko kašika šećera i toliko kašika brašna. Posebno mutiš belanca, ne cela jaja. Kada se testo ispeče, izvrneš na tacnu, ohladiš, staviš šlag, i eto super brzinske torte.

Ne treba tu recept. Jabuk oljuštiš, izdubiš, poređaš u namazanu šerpu i u svaku šupljinu naspeš mešavinu ml. oraha i šećera. Staviš u rernu da se peče, i kada jabuke omekšaju izručiš na njih testo koje si umutila kao običan patišpanj. U zavisnosti od veličine šerpe, koliko jaja, toliko kašika šećera i toliko kašika brašna. Posebno mutiš belanca, ne cela jaja. Kada se testo ispeče, izvrneš na tacnu, ohladiš, staviš šlag, i eto super brzinske torte.

da da, to je to :)
nego nisam znala kolko cega u to testo jer nemam osecaj, posto se redjaju i jabuke, koliko mi je dosta testa :)
al to je to
tetka nam je to cesto pravila i to obozavam da jedem :) msm, cak sam i pravila sa njom kad sam bila mala :)

Pa i ovo je recept.:D Dovoljan.

Hvala :kiss:

Моја баба то звала јастук торта. Не иде мед гарант, него џем. Од кајсије ил сличан.
И не да може да се поједе, него целу торту омладинац може сам да изеде. Лагана је, а калорична.
Толико се правило да је на уши изашла и више нико неће да је прави :((

nema, smazali :D

lako se pravi, ja sam ga smislila :flert:
300-400 gr pileceg filea, isecen na trake, dobro poboberen i posoljen pa isprzen
testenina po ukusu, skuvas, dodas paradajz sos i malo jogurta, ili paradajz iz tube i jogurt
mocarelu za picu izrendas, ili kackavalj po ukusu, oko 50gr
djumbir i bosiljak
2 crvena grejpa ocistis na reznjeve

cesto je pravim, socno i veoma jednostavno- a i volim meso- vocne konbinacije

sto se jabuka tice- lenja pita i tufahije su neprevazidjene :D

ja pravila nedavno coko- bundeva tart, moja balkanska varijanta :D
jednostavan i fantastican

testo:
1 jaje i 1 belanjak
solja brasna
1/4 s secera
1/4 s kakao
1/2 s putera

fil:
100gr bundeve
1/4 kasicice samlevenih karanfilica
1/4 kasicice muskatni orah
1/2 kasicice cimeta
1 kasicica djumbira
malo soli
1 puding vanile
1/2 l mleka
3/4 solje secera
1 zumanjak

spremi se testo, ostavi pola sata u frizideru ili 5-10min u frizu, zagreje rerna na 180'C, ispece testo 15min, pa se sipa fil i pece jos 30-40min.
za fil izrenda se bundeva, skuva se puding sa bundevom i zumancem samo da provri, pa se sipa u peceno testo, i dovrsava pecenje.
ostavi se da se ohladi, pa u frizider

ispalo je super!

Poslednja izmena:
Izvolte se posluziti :heart:
IMAG0323.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back