Sta kuvamo DANAS 2.deo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mafini sa jabukama i cimetom

attachment.php

attachment.php

Iskusne kuvarice, da vas pitam. Imam zamrznut, obaren spanać. Šta dalje sa njim? Izvadim ga iz zamrzivača, pa čekam da se otkravi, ili ga na zapršku stavim smrznutog, pa dalje kao i obično, ili?

Nadam se da ima nekog da mi odgovori, jer bih to za ručak.

....pustis da se odledi, i dobro ga iscedis videces bice pun vode....pa onda onako kako inace pravis....ja iseckam dva cena belog luka, dodam brasno da se malo proprzi, nalijem mleko
i ubaacim spanac pa jos mleka da "ogrezne", pa kad je gotov...umutim jedn jaje i ubacim unutra da jos lepse to poveze...zacina po ukusu....

Pravila sam juče onu pitu sa lisnatim testom, paprikom, pečurkama, kačkavaljem - setih se da je recept napisala Poverljiva.
Kao što reče - "'nači zlo".
Mnogo je lepo ispalo, sve sam pohvale pokupila, ali da l' ja nisam dovoljno vična, jer sam mlada domaćica ili šta je drugo...uglavnom, meni je delovalo da traaaajeeeee i traaaaaaaajeeeeeeeeee( seckanje paprike, prženje iste, seckanje šampinjona, prženje istih....)

Ostalo mi je malo lisnatog, pa sam ga isekla na kvadratiće, dodala sir umućen sa jajima, skupila krajeve, premazala jajetom, posula susamom i kimom i ispekla...Isto kao iz pekare, samo sa više fila...

Posle smo udarili na sladoled...

A za ručak nisam ništa skuvala....opet...

Iskusne kuvarice, da vas pitam. Imam zamrznut, obaren spanać. Šta dalje sa njim? Izvadim ga iz zamrzivača, pa čekam da se otkravi, ili ga na zapršku stavim smrznutog, pa dalje kao i obično, ili?

Nadam se da ima nekog da mi odgovori, jer bih to za ručak.

ja ga u zavisnosti na koji je nacin zaledjen ubacim ili u mikrotalas na 2 min ili ga provucem kroz vrelu vodu..
a posle ga spremam uobicajeno..

....ja u zivotu nisam cula da se to tamo pravi, niti da ima neko naselje koje se zove brdo, brdarevo, ili slicno tome.....
....al' ajde ne mora da znaci da bas sve znam....:)

danas cu da uzmem novu blic kuhinju, u svakom broju opisuju jedan region u srbiji i tradicionalne recepte tog kraja :)
i uvek ima neka lepa prica
a i kad ukucas na googlu, vikica ti izbaci ovo za naselje ;)
http://sr.wikipedia.org/sr/Брдарица

danas cu da uzmem novu blic kuhinju, u svakom broju opisuju jedan region u srbiji i tradicionalne recepte tog kraja :)
i uvek ima neka lepa prica
a i kad ukucas na googlu, vikica ti izbaci ovo za naselje ;)
http://sr.wikipedia.org/sr/Брдарица

...aaaahaaaaa....Koceljeva je samo u macvanskom "komsiluku", a nema mnogo veze sa Macvom....al' da ne spamujemo
temu....:)
...ja nemam pojma sta bih danas kuvala, i najradje ne bih nista...nista mi se ne jede, nemam ideja....odoh malo da prelistam
temu mozda mi klikne neki fini brzi recept....

i ovde se spominju u tekstuhttp://www.politika.rs/rubrike/Srbija/t40461.lt.html
mada je akcenat na Samsi, i o njoj sam citala i rekla da cu praviti
msm, da bas kad su pisali o vranjaskom graju spominjali su Samsu i banicu
imam ja neki nas stari kuvar, i volim da se vratim u proslost
ali sam ga pozajmila jednoj zenskoj osobi koja nikako da mi ga vrati, od februara je kod nje
a sad sam i u drugom gradu
cim dodjem u ns, ima da je povijam da mi se knjizice vrati :deda:

i ja odo da razmisljam sta cu danas da kuvam...

Mafini sa jogurtom i jabukama

2 jaja
250ml jogurta
75ml ulja
100gr secera
250gr brasna
1pzp
1 kasika cimeta
2 jabuke isecene na male kckice
suvo grozdje(po zelji)

Prvo se umute jaja,jogurt,ulje,zatim se dodaju ostali sastojci,dobro promesati varjacom,i na kraju dodati jabuke i opet promesati.
Sipati u kalup,ako je silikonski ne treba podmazivati,ako nije podmazati uljem i pobrasniti i peci na 180 stepeni oko 25 min.

Mafini sa jogurtom i jabukama

2 jaja
250ml jogurta
75ml ulja
100gr secera
250gr brasna
1pzp
1 kasika cimeta
2 jabuke isecene na male kckice
suvo grozdje(po zelji)

Prvo se umute jaja,jogurt,ulje,zatim se dodaju ostali sastojci,dobro promesati varjacom,i na kraju dodati jabuke i opet promesati.
Sipati u kalup,ako je silikonski ne treba podmazivati,ako nije podmazati uljem i pobrasniti i peci na 180 stepeni oko 25 min.

Hvalaaaaaaaaaa :D :zag:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back