Šta "kul" tinejdžeri slušaju danas?

Sensei

Master
Moderator
Poruka
84.377
Naravno, ovde nema tinejdžera, ali viđamo ih u okruženju, mnogi imaju tinejdžere u kući. Koju muziku slušaju tinejdžeri danas, a pogotovo oni koji su "kul"?

1688663164415.png

Овај мој пре неки дан био на рођенданској журци (11г.) и кад дошао кући певуши песмицу.. "свако вече друга kурва мокра ко фонтана" . Кад се нисам шокирао...каже: тата то и девојчице воле да слушају и певуше.:eek: А ја заостао, матор.. оп хоп на на гугл да видим која група кад неки Девито а текст вулгаран. У моје време певушили смо Рибљу Чорбу ..

Poslednja izmena:
Овај мој пре неки дан био на рођенданској журци (11г.) и кад дошао кући певуши песмицу.. "свако вече друга kурва мокра ко фонтана" . Кад се нисам шокирао...каже: тата то и девојчице воле да слушају и певуше.:eek: А ја заостао, матор.. оп хоп на на гугл да видим која група кад неки Девито а текст вулгаран. У моје време певушили смо Рибљу Чорбу ..
Uhh, i onda budi roditelj danas u Srbiji... pa kad na to dodas Prasca kao idola klinaca, sveopstu seljanu po TV i celom drustvu, umobolne klipove po Tik tok-u, zapitas na ste sta ce ti deca liciti sa 20.

Prije neki dan na igralištu ispred kuće dva dečkića, možda nekih 13 godina, neki hip-hop s onim azijatskim melosom.

:rotf:

Došlo mi da viknem: "Alo Jala Brat, daj boga ti stišaj mrvicu...", ali poznavajući današnju djecu koja znaju da im odrasli više ništa ne mogu, mudro sam prešutio, u strahu da ne naprde još jače.

Ja (37/38 god) mozda nisam vise tinejdzer ali se i dalje osecam tako 😉 slusam uglavnom old school Hip Hop (Boom-Bap i G-Funk) i neki tvrdju gitarski zvuk (neki Hard Rock ili Nu-Metal) a ovi "natural" tinejdzeri pojma nemam sta slusaju nit me zanima (ali verovatno narodnjake i neki trap/autotune ili tako neko sranje).

Inace pre neko vece dok sam bio na basketu vidim pored terena u bloku prolazi tako neka grupa klinaca negde tog uzrasta i cujem slusaju Seku Aleksic, sto je meni ono strasno i mislim veliki hendikep za njih pogotovo sto zive u digitalnoj eri i bukvalno sva moguca muzika im je dostupna na jedan klik i zaista nema potrebe i bezveze je da slusaju to sta im namece pink i ta mejnstrim seljanija ali jbga.

Mada i ja kad sam bio njihovog uzrasta i onda su u dobramoj vecini klinci slusali narodnjake, zabavnjake i tu tres muziku koja im se namece preko pinka i slicnih medija ali onda je makar bilo nas koji nismo zeleli da se uklapamo u tu masu , koji smo bili ovako buntovnije prirode i koji smo se opredeljivali za neke alternativne zanrove pa si ono mogao da vidis po gradu ono repere, metalce, pankere, likove sa dredovima koji su voleli reggae , ove one a sad kod ovih danasnjih klinaca ne vidim da to postoji, iskreno danas mi je nezamislivo da vidim klinca od 16,17 ili 20 godina koji se lozi ne znam na Tupaka, Bigija, Wu Tang Clan, N.W.A. ,Run DMC, House of Pain, Public Enemy, Run DMC, Naughty by Nature, De La Soul, Krs One-, Big Daddy Kane-, LL CooL J-a, Snupa ili ne znam Rage Against The Machine, Korn, P.O.D. ili sta vec.

Mada recimo i onda fazon 2000-ih kada sam ja bio u tom uzrastu recimo u srednjoj skoli usred Dorcola u centru Beograda ono vecina likova me gledala onako "cudno" zato sto se lozim na Rap i sto sam furao siroke pantalone, kackete, NBA dresove, itd (dok su oni ne znam nosili body majice, podvrnute nogavice i slusali Cecu i Karleusu) a sad situacija je definitivno i mnogo gora nego sto je bila onda, ono stalno se probija neko novo dno i taman kad pomislis od ovoga ne moze ispod da vidis kako te okruzenje i realnost demantuju. :d

Back