Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
Otići na pregled . Uzroka je mnogo , od nosne šupljine preko svih struktura u usnoj duplji pa su i potencijalna rešenja različita. Gojaznost takođe može biti uzrok.
Otići na pregled . Uzroka je mnogo , od nosne šupljine preko svih struktura u usnoj duplji pa su i potencijalna rešenja različita. Gojaznost takođe može biti uzrok.
Ako se "mora" operisati, koliko imam saznanje, to je najuspesnije radio neki dr iz N. Sada i to ne uvek uspesno.
Za izbegavati jer posle cesto bude jos gore, bar mi je tako rekao "moj" orl dr koji je pred penzijom.
Ako se "mora" operisati, koliko imam saznanje, to je najuspesnije radio neki dr iz N. Sada i to ne uvek uspesno.
Za izbegavati jer posle cesto bude jos gore, bar mi je tako rekao "moj" orl dr koji je pred penzijom.
Mislila sam više na neke blaže varijante problema , neke alergijske rinitise ili probleme sa glasnicama .
Neke mere bi bile regulisanje telesne težine , izbegavanje alkohola koji kao i sedativi mogu oslabiti tonus mišića (meko nepce naprimer), ne spavati na leđima ili na stomaku, ne jesti pre spavanja. Sleep apnea zapravo nije uopšte retka bolest kako se to misli i pravi ozbiljne zdravstvene smetnje samoj osobi ako se često i dugo javlja , na stranu to hrkanje koje smeta ukućanima.
Postoje i aparati koji se koriste u terapijske svrhe , ali mislim da u našoj zemlji ne postoji kompletna oprema za dijagnostikovanje sleep apnee , imala sam baš predavanje u vezi toga, a zapravo je ogroman zdravstveni problem.