sasasta
Buduća legenda
- Poruka
- 33.992
i stari zavet?Dokaz je taj da je Pravoslavna Crkva ta koja je sastavila Sv. Pismo. Ako ga je ispravno sastavila onda ga može i ispravno protumačiti.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
i stari zavet?Dokaz je taj da je Pravoslavna Crkva ta koja je sastavila Sv. Pismo. Ako ga je ispravno sastavila onda ga može i ispravno protumačiti.
Da.i stari zavet?
znaci da se radi o pravoslavcima koji su pobegli iz egipta?
Tvoje pitanje je bilo da li je Crkva sastavila i SZ. I odgovor je da. Zato se hrišćanski kanon SZ razlikuje od jevrejskog Tanaha. SZ je nastao u okviru drevnog Izrailja i potvrđen je prvobitno od strane izrailjske vjerske zajednice a nasljednik te vjerske zajednice je Pravoslavna Crkva koja je u suštini potvrdila taj raniji izbor.znaci da se radi o pravoslavcima koji su pobegli iz egipta?
znaci pravoslavci postoje bar od prvog veka pne ?Tvoje pitanje je bilo da li je Crkva sastavila i SZ. I odgovor je da. Zato se hrišćanski kanon SZ razlikuje od jevrejskog Tanaha. SZ je nastao u okviru drevnog Izrailja i potvrđen je prvobitno od strane izrailjske vjerske zajednice a nasljednik te vjerske zajednice je Pravoslavna Crkva koja je u suštini potvrdila taj raniji izbor.
Pravoslavna Crkva postoji od prvog vijeka ali starozavjetna izrailjska vjerska zajednica kao njen prethodnik je postojala dosta ranije.znaci pravoslavci postoje bar od prvog veka pne ?
mozda i duze
jesu li otpocetka farbali jaja , dzarali vatru, iznosili hranu na groblja i slavili slavu?Pravoslavna Crkva postoji od prvog vijeka ali starozavjetna izrailjska vjerska zajednica kao njen prethodnik je postojala dosta ranije.
To očekivanje treba osvestiti i shvatiti koliko je besmisleno. Očekuješrekao sam jednoj osobi da je smatram jednim od boljih vernika na krstarici
vredja i ona i zna da * ujede*
ni ona se ne drzi hristovog mira i pitomosti i skromnosti
..a ko te to opet slagao,...?https://www.opanak.rs/iznosite-hranu-i-pice-na-groblje/
Pravoslavna Crkva se protivi takvim sujevjerjima kao što je iznošenje hrane na groblje. Što se tiče farbanja jaja da, to je prisutno od početka hrišćanstva. Sv. Marija Magdalina je caru Tiberiju prezentovala crveno jaje kao simvol Hristovog vaskrsenja. Slavljenje slave je ništa drugo do proslavljanje svetitelja što je takođe u hrišćanstvu prisutno od početka.
Šta ćeš prevari me ona Crkva koja je sastavila Bibliju...a ko te to opet slagao,...?
Jel moze nekog Biblijskog dokaza ?![]()
..a ko te to opet slagao,...?
Jel moze nekog Biblijskog dokaza ?
Христос је претурио столове мењача новца и трговаца у цркви и истерао их бичем. Промакао ти је тај део ?ni ona se ne drzi hristovog mira i pitomosti i skromnosti
kad ja mogu da ne vredjam i ne lazem zasto to taj vernik ne bi mogao?To očekivanje treba osvestiti i shvatiti koliko je besmisleno. Očekuješ
od vernika da se ponaša kao Isus, a on to ne može. Da može, ne bi
bio vernik nego Bog.
nije valjda bicem?Кад Елена Вајт прича о историји, онда је то дозвољено, а када неко други прича, онда се тражи Библијски доказ ?
Христос је претурио столове мењача новца и трговаца у цркви и истерао их бичем. Промакао ти је тај део ?
ne kaze to jasno i glasno , pa se rasirilohttps://www.opanak.rs/iznosite-hranu-i-pice-na-groblje/
Pravoslavna Crkva se protivi takvim sujevjerjima kao što je iznošenje hrane na groblje. Što se tiče farbanja jaja da, to je prisutno od početka hrišćanstva. Sv. Marija Magdalina je caru Tiberiju prezentovala crveno jaje kao simvol Hristovog vaskrsenja. Slavljenje slave je ništa drugo do proslavljanje svetitelja što je takođe u hrišćanstvu prisutno od početka.
Vidiš da kaže. Opet ponavljam vi ne znate da se sveštenici i na lokalu bore protiv praznovjerja.ne kaze to jasno i glasno , pa se rasirilo
Zašto ne? Rimski carevi su bili najviša instanca u rimskom pravu. Imaš primjere da carevi postupaju kao sudije tokom istorije.da , mogla je neka marija tek tako kod rimskog cara
Slava je samo organizovaniji vid proslavljanja svetitelja a svetitelje slave svi pravoslavni.zasto onda slavu slavi samo par miliona od 300 miliona pravoslavaca?
Чекај, значи знаш какав је Христос а ниси прочитао Јеванђеља ?nije valjda bicem?
sta su mu zgresili ti ljudi?
ako znas odgovor - odgovoriЧекај, значи знаш какав је Христос а ниси прочитао Јеванђеља ?
isao sam na sahrane i na izdavanja , video sam sta i kakoVidiš da kaže. Opet ponavljam vi ne znate da se sveštenici i na lokalu bore protiv praznovjerja.
Zašto ne? Rimski carevi su bili najviša instanca u rimskom pravu. Imaš primjere da carevi postupaju kao sudije tokom istorije.
Slava je samo organizovaniji vid proslavljanja svetitelja a svetitelje slave svi pravoslavni.
Ti ne lažeš?kad ja mogu da ne vredjam i ne lazem zasto to taj vernik ne bi mogao?
ne ocekujem da ozivljava mrtve ili leci bolesne
Tiberije je bio car i kao takav njemu su se podnosile žalbe na rad guvernera i u drugim postupcima.isao sam na sahrane i na izdavanja , video sam sta i kako
tiberije je bio ratnik ne cata
nemaju ostali pravoslavci taj kult sveca zastitnika doma koji preko veze zavrsava poslove
ne lazem ni u zivotu a kamoli ovdeTi ne lažeš?Vrlo interesantno.
Зашто избегаваш одговор на питање ? Како знаш да је Христос кротак ако ниси прочитао Јеванђеље ?ako znas odgovor - odgovori
rekao sam da vernici treba da budu dobre osobe pune ljubavi jer isus tako kazeЗашто избегаваш одговор на питање ? Како знаш да је Христос кротак ако ниси прочитао Јеванђеље ?