Šta koga briga ko u šta veruje?

znaci da se radi o pravoslavcima koji su pobegli iz egipta?
Tvoje pitanje je bilo da li je Crkva sastavila i SZ. I odgovor je da. Zato se hrišćanski kanon SZ razlikuje od jevrejskog Tanaha. SZ je nastao u okviru drevnog Izrailja i potvrđen je prvobitno od strane izrailjske vjerske zajednice a nasljednik te vjerske zajednice je Pravoslavna Crkva koja je u suštini potvrdila taj raniji izbor.

Tvoje pitanje je bilo da li je Crkva sastavila i SZ. I odgovor je da. Zato se hrišćanski kanon SZ razlikuje od jevrejskog Tanaha. SZ je nastao u okviru drevnog Izrailja i potvrđen je prvobitno od strane izrailjske vjerske zajednice a nasljednik te vjerske zajednice je Pravoslavna Crkva koja je u suštini potvrdila taj raniji izbor.
znaci pravoslavci postoje bar od prvog veka pne ?

mozda i duze

https://www.opanak.rs/iznosite-hranu-i-pice-na-groblje/
Pravoslavna Crkva se protivi takvim sujevjerjima kao što je iznošenje hrane na groblje. Što se tiče farbanja jaja da, to je prisutno od početka hrišćanstva. Sv. Marija Magdalina je caru Tiberiju prezentovala crveno jaje kao simvol Hristovog vaskrsenja. Slavljenje slave je ništa drugo do proslavljanje svetitelja što je takođe u hrišćanstvu prisutno od početka.

Pravoslavna Crkva se protivi takvim sujevjerjima kao što je iznošenje hrane na groblje. Što se tiče farbanja jaja da, to je prisutno od početka hrišćanstva. Sv. Marija Magdalina je caru Tiberiju prezentovala crveno jaje kao simvol Hristovog vaskrsenja. Slavljenje slave je ništa drugo do proslavljanje svetitelja što je takođe u hrišćanstvu prisutno od početka.
..a ko te to opet slagao,...?
Jel moze nekog Biblijskog dokaza ? :kafa:

..a ko te to opet slagao,...?
Jel moze nekog Biblijskog dokaza ?

Кад Елена Вајт прича о историји, онда је то дозвољено, а када неко други прича, онда се тражи Библијски доказ ?

ni ona se ne drzi hristovog mira i pitomosti i skromnosti
Христос је претурио столове мењача новца и трговаца у цркви и истерао их бичем. Промакао ти је тај део ?

Кад Елена Вајт прича о историји, онда је то дозвољено, а када неко други прича, онда се тражи Библијски доказ ?

Христос је претурио столове мењача новца и трговаца у цркви и истерао их бичем. Промакао ти је тај део ?
nije valjda bicem?

sta su mu zgresili ti ljudi?

ne kaze to jasno i glasno , pa se rasirilo

da , mogla je neka marija tek tako kod rimskog cara

zasto onda slavu slavi samo par miliona od 300 miliona pravoslavaca?

da li je samo spc u pravu iako time krsi drugu bozju zapovest i ne radi kao ostale pravoslavne crkve?

ne kaze to jasno i glasno , pa se rasirilo
Vidiš da kaže. Opet ponavljam vi ne znate da se sveštenici i na lokalu bore protiv praznovjerja.

da , mogla je neka marija tek tako kod rimskog cara
Zašto ne? Rimski carevi su bili najviša instanca u rimskom pravu. Imaš primjere da carevi postupaju kao sudije tokom istorije.

zasto onda slavu slavi samo par miliona od 300 miliona pravoslavaca?
Slava je samo organizovaniji vid proslavljanja svetitelja a svetitelje slave svi pravoslavni.

ruski bozic je slicniji engleskom nego srpskom

idu od kuce do kuce pevajuci bozicne pesme , dobijaju slatkise( katolici to rade na drugi dan)

2 posto zagrizenijih vernika, sto svodi broj pravoslavaca na 6 miliona

mada mislim da se to moze preslikati i na ostale vere , sem muslimana, oni su zagrizeniji

Vidiš da kaže. Opet ponavljam vi ne znate da se sveštenici i na lokalu bore protiv praznovjerja.

Zašto ne? Rimski carevi su bili najviša instanca u rimskom pravu. Imaš primjere da carevi postupaju kao sudije tokom istorije.

Slava je samo organizovaniji vid proslavljanja svetitelja a svetitelje slave svi pravoslavni.
isao sam na sahrane i na izdavanja , video sam sta i kako

tiberije je bio ratnik ne cata

nemaju ostali pravoslavci taj kult sveca zastitnika doma koji preko veze zavrsava poslove

Зашто избегаваш одговор на питање ? Како знаш да је Христос кротак ако ниси прочитао Јеванђеље ?
rekao sam da vernici treba da budu dobre osobe pune ljubavi jer isus tako kaze

ti si rekao da isus nije bio takav vec da je bicevao neke trgovce

ja sam te upitao sta su uradili ti ljudi kad su to zasluzili

znaci da ti treba da odgovoris jer je moje poznavanje jevandjelja nebitno za razgovor

Back