Šta koga briga ko u šta veruje?

То су његове ријечи. Дипломатске или не апсурдно је помислити да би владика Николај састанак синагоге сатанине уопште приказао позитивно у било ком смислу.

Није апсурдно, тако се у дипломатији похвали заједнички труд

Знаш ли можда да римокатолички зилоти тo виде као попуштање Православној Цркви и одрицање од догме папске власти?
https://en.wikipedia.org/wiki/Ravenna_Document

Зар су безблагодани паписти и за шта духовно битни?
https://en.wikipedia.org/wiki/Ravenna_Document
Кривица искључиво ЦИА Вартоломеја.
Немој тако, он је једне цркве са тобом, поглавар истока по Равенском брбљању... Сад и ја тебе могу да нагазим за недоследност, али нема смисла за нашу полемику, јер је цео документ јерес 1/1...

Учествовати у таквим причама је лудило, који поништава аутокефалност Православних Црква, што је код нас саборна догма за строго дефинисаност локалности власти!

Пошто је тамо увек све недоречено до краја, то им је шатро једини изговор кад им баце анатему на главу због тога!

Nisu bitni ali očito da taj dokument nije prihvatanje papske vlasti kako vi kažete inače bi rimokatolici o tome trubili na sva zvona. Lionska i Florentinska unija se nisu ostvarivale preko "slažemo se da se ne slažemo" dokumenata. Ali slažem se da nije trebalo ništa potpisivati. Moskovska patrijaršija koju ti takođe pljuješ se protivila.

Pa nisam nedoslijedan. Ja se protivim onome što Vartolomej radi pogotovo u Ukrajini. Ali nisam za to da se prekine opštenje sa Carigradom jer to kad se prekine jednom ne uspostavi se jako dugo vremena i to ne treba biti olaka odluka.

Nisu bitni ali očito da taj dokument nije prihvatanje papske vlasti kako vi kažete inače bi rimokatolici o tome trubili na sva zvona. Lionska i Florentinska unija se nisu ostvarivale preko "slažemo se da se ne slažemo" dokumenata. Ali slažem se da nije trebalo ništa potpisivati. Moskovska patrijaršija koju ti takođe pljuješ se protivila.
То је документ о папском примату... само учешће је издаја православља...

МП се због Естонаца побунила, себичним мотивом... дакле због своје ''личне територије'' а не деаутокефализације целог Истока, коју би радо прихватила да јој Вартоломеј не украде ''источни примат''

Pa nisam nedoslijedan. Ja se protivim onome što Vartolomej radi pogotovo u Ukrajini. Ali nisam za to da se prekine opštenje sa Carigradom jer to kad se prekine jednom ne uspostavi se jako dugo vremena i to ne treba biti olaka odluka.
Онда општи са Цариградом и нек вас униште организационо до краја, убрзајте своју пропаст... због тога сте морали ''аутокефално'' да продате и самоодрекнете Србску МАћедонију, а ускоро ће те и ресто ''дијаспоре'' да дате под власт Цариграда ''добровољно'' :mrgreen: (Мираш и Курти лајкс дис)

Па сличнији сте ви Мирашу. И њему и вама је СПЦ главна мета напада. :confused:
Сад вас је нациљо ваш брат у ''Христу'' Вартоломеј, па се науживај браће и помоћника, нагрдиће вас и разбуцати ко Мираш, зилоти и артемијевци заједно на квадрат...

Сад вас је нациљо ваш брат у ''Христу'' Вартоломеј, па се науживај браће и помоћника, нагрдиће вас и разбуцати ко Мираш, зилоти и артемијевци заједно на квадрат...
Živi bili pa vidjeli. A i vi bogami imate problem sa Grcima ne samo mi. Pa ispred nosa vam otvaraju IPH mitropolije.

Živi bili pa vidjeli. A i vi bogami imate problem sa Grcima ne samo mi. Pa ispred nosa vam otvaraju IPH mitropolije.:D

Веруј ми да су наши проблеми са Грцима решени одавно...

Румини су нам помогли пре годину дана много, разбили су њихов етнофилетизам и наметљивост врло искусно, боље него било који Србин или Рус...

Веруј ми да су наши проблеми са Грцима решени одавно...

Румини су нам помогли пре годину дана много, разбили си њихов етнофилетизам и наметљивост врло искусно, боље него било који Србин или Рус...
Šta ti smiješno srećo?
https://www.mitropolija.rs/
Mitropolija Srbije pod privremenom upravom Sv Sinoda IPH crkve Grčke

Šta ti smiješno srećo?
https://www.mitropolija.rs/
Mitropolija Srbije pod privremenom upravom Sv Sinoda IPH crkve Grčke
Симпатичан си младић, који качи линкове, а реално ништа не зна ко и сваки ноулајфер

Не постоје у стварности... мање их је од 5 у Србији

Back