Šta koga briga ko u šta veruje?

Прво, разликуј учешће уз органско чланство и статус посматрача и почасног госта који си имао стечено раније...

Да си лепо окачио званичну објаву РЗЦ и њиховог посланика тамо, не би качио те глпе ликове који буквално ништа не могу да објасне до да натегну закључак, којим се ни не баве... тематика им није тај састанак, већ нешто сасвим друго и непрецизно у односу на РЗЦ епикоспа Николаја Велимировића
Имамо ријечи самог владике Николаја који је састанак у Еванстону описао као "догађај нашег столећа". Значи имао је позитивну оцјену састанка мада је био вјеран истини да је Православна Црква једина исправна Црква. Закључак који се намеће је да само учешће или присуство на састанцима ССЦ није довољно да се неко прогласи јеретиком. Није бајно што је СПЦ тамо, да се мене пита ја бих да СПЦ изађе, али није то довољно за раскол и оптужбе за јерес.

To je za mene "visa matematika", zaista se ne razumem u to.

Vidim samo da ima i do vlastoljublja i zavisti kod njih ocigledno, jer kritikuju svestenstvo SPC na licnoj osnovi umesto pojave, ali ima i dosta istine kada kritikuju pojave.
http://serbiantrueorthodox.blogspot.com/2020/01/2020.html
Ево из уста самог "владике Акакија":
"Таква пракса додавања префикса „истински“ није наш изум, она постоји још од почетка ХХ века, а увели су је исповедници руских катакомби и грчки старокалендарци."
Дакле нико у 1900 година православног хришћанства до грчких старокалендараца није оснивао некакве истинске православне цркве. И ми би требали повјеровати да је то исправно?

http://serbiantrueorthodox.blogspot.com/2020/01/2020.html
Ево из уста самог "владике Акакија":
"Таква пракса додавања префикса „истински“ није наш изум, она постоји још од почетка ХХ века, а увели су је исповедници руских катакомби и грчки старокалендарци."
Дакле нико у 1900 година православног хришћанства до грчких старокалендараца није оснивао некакве истинске православне цркве. И ми би требали повјеровати да је то исправно?
Ama dobro, dobro, samo kazem da ima necega u onome sto kritikuju, ispravnog i istinitog.

Закључак који се намеће је да само учешће или присуство на састанцима ССЦ није довољно да се неко прогласи јеретиком.

Мешаш органско чланство и присуство у својству посматрача... Ово данас је органско чланство СПЦ прелашћених секташа са митрама на глави, активно учешће, а не пасивно присуство ...

Теби брате фали спознаја Другог Ватиканског Коцила 1962. као ГРАНИЦА ТОТАЛНЕ ПРОМЕНЕ ССЦ, и интерконфесионализма, који је прешао са међухришћанског на ''свеекуменистичко'' тј. циганско и окултистичко дивљање на тим скуповима уз директно учешће православних епикопа у том паклу

После 1962. чак и присуство таквим скуповима сматра се слепилом у духовном смислу, а органско чланство је директна издаја Православне вере...

Није бајно што је СПЦ тамо, да се мене пита ја бих да СПЦ изађе, али није то довољно за раскол и оптужбе за јерес.
Докле год су у ССЦ оптужба за јерес има да пљушти... а и анатеме као упозорење да се клоните ''Савета нечастивих'', јер нема шта Православни да траже међу својеглавим гордељивцима и ђавоиманим лудацима којима млате празну сламу о ''новој'' религији

Мешаш органско чланство и присуство у својству посматрача... Ово данас је органско чланство СПЦ прелашћених секташа са митрама на глави, активно учешће, а не пасивно присуство ...

Теби брате фали спознаја Другог Ватиканског Коцила 1962. као ГРАНИЦА ТОТАЛНЕ ПРОМЕНЕ ССЦ, и интерконфесионализма, који је прешао са међухришћанског на ''свеекуменистичко'' тј. циганско и окултистичко дивљање на тим скуповима уз директно учешће православних епикопа у том паклу

После 1962. чак и присуство таквим скуповима сматра се слепилом у духовном смислу, а органско чланство је директна издаја Православне вере...

Докле год су у ССЦ оптужба за јерес има да пљушти... а и анатеме као упозорење да се клоните ''Савета нечастивих'', јер нема шта Православни да траже међу својеглавим гордељивцима и ђавоиманим лудацима којима млате празну сламу о ''новој'' религији
Ајде богати одговори ми само на овом питање: да ли би св. владика Николај позитивно оцијенио састанак организације коју твој владика назива сатанском синагогом? Напомињем да сам Акакије као почетак ове сатанске синагоге узима 1948. а не 1962.

Ајде богати одговори ми само на овом питање: да ли би св. владика Николај позитивно оцијенио састанак организације

Јесте... 1954те...

Тадашњи састанци и ово оргијање данас, нарочито после Другог Ватиканског Концила, су ко небо и земља

https://www.google.com/search?q=eva...ate=ive&vld=cid:19f0feec,vid:4Gzc0gzNlpk,st:0
коју твој владика назива сатанском синагогом?

Ето како подмећеш Христове речи мом владици у погрешном контексту и времену... фали ти та граница перверзице целе организације из 1962ге

Напомињем да сам Акакије као почетак ове сатанске синагоге узима 1948. а не 1962.
Данас је сатанска синагога сваком са грамом мозга, посебно после 1962...

Ако ћемо без дипломатије исповедништвом да причамо, та протестантска организација ССЦ је од свог почетка (дакле и пре 1948ме) сатанско збориште лукавих западних политиканата, и нису се православни за џаба држали по страни као посматрачи те ујдурме све до кобне 1968ме...

И нису за џаба Заграничници и многи Православни и пре и после 1948 имали само статус посматрача, то би требало боље да разумеш...

Јесте... 1954те...

Тадашњи састанци и ово оргијање данас, нарочито после Другог Ватиканског Концила, су ко небо и земља

https://www.google.com/search?q=eva...ate=ive&vld=cid:19f0feec,vid:4Gzc0gzNlpk,st:0

Ето како подмећеш Христове речи мом владици у погрешном контексту и времену... фали ти та граница перверзице целе организације из 1962ге

Данас је сатанска синагога сваком са грамом мозга, посебно после 1962...

Ако ћемо без дипломатије исповедништвом да причамо, та протестантска организација ССЦ је од свог почетка (дакле и пре 1948ме) сатанско збориште лукавих западних политиканата, и нису се православни за џаба држали по страни као посматрачи те ујдурме све до кобне 1968ме...

И нису за џаба Заграничници и многи Православни и пре и после 1948 имали само статус посматрача, то би требало боље да разумеш...
И ако је такво сатанско збориште како преварише владику Николаја па их он позитивно оцјени?

И ако је такво сатанско збориште како преварише владику Николаја па их он позитивно оцјени?
То је дипломатски речник... нема то везе са Православном црквом и нашим контекстима критике јеретика, већ са семером кривовераца који су почели да нагињу ка светом Предању... то нагињање и мале помаке је свети Владика похвалио, а не јерес и организацију, дакле на људе је усмерена

То је дипломатски речник... нема то везе са Православном црквом и нашим контекстима критике јеретика, већ са семером кривовераца који су почели да нагињу ка светом Предању... то нагињање и мале помаке је свети Владика похвалио, а не јерес и организацију, дакле на људе је усмерена
Јел теби стварно то звучи увјерљиво? Није хвалио организацију већ састанак организације?

Јел теби стварно то звучи увјерљиво? Није хвалио организацију већ састанак организације?
Што се играш речима... јасно је да је похвалио смер састанка у том тренутку

Дај цео текст и не цепкај да био опет потврдио ''да то није пореметило православност владике'' кад се ради о неправославном скупу, на коме је он и раније био у својству државног дипломате и посматрача, а не органског учесника тог ''хришћанства у покушају''...

То што му је тај био ''најбољи'' значи да су они пре мање квалитетни били... штета што га убише па не доживе даље састанке после 1962ге

Па легендо то ти сво вријеме и говорим. Био је на скупу, чак га и похвалио, али није због тога постао јеретик. То што је био као посматрач не може га аболирати ако је ССЦ таква синагога сатанска. А ви нас убиште са мантрањем о ССЦ исто као да смо већ потписали унију.

....i zašto skoro svi imaju tu potrebu da ubeđuju druge u ispravnost svog verovanja i svoje religije, kao i da privole druge da predju u njihovu religiju?

Mislim, sta imate od toga?
problem je u tome sto vernici mogu da se nahuskaju protiv drugih vernika.
U bibliji stoji: "idite u sela i pobijte nevernike koji ne veruju u mene i ne slave moje ime (Jehova) a zene i decu povedite u roblje..." (nije citat).
Islamski Koran se zasniva na bibliji, Stari Zavet , gde stoji ovaj tekst, i obavezao svoje sledbenike, muslimane, da ispostuju bozju naredbu.......sto su oni kroz istoriju i cinili a neke islamske sekte to cine i danas. Hriscanstvo se donekle distanciralo od ovog sotonskog teksta ali tek u zadnjih par vekova.
Postoje i druge religije nevezane za bibliju i one su daleko tolerantnije prema drugim religijama, ali mi, hriscani i muslimani su imali tu nesrecu da smo potpali pod uticaj jevrejske biblije pa se poklasmo kroz vekove.

Па легендо то ти сво вријеме и говорим. Био је на скупу, чак га и похвалио, али није због тога постао јеретик.
Да, похвалио како посматрач са стране... ко што ти похвалиш поправљени ауто комшије ког никад ниси возио...

То што је био као посматрач не може га аболирати ако је ССЦ таква синагога сатанска.
Није он био органски члан те сатанске синагоге залудних кривовераца па да подпада под осуду... он је тамо представник државне дипломатије био у почетку, дакле политичар (да додам да то није по канону, ал ајде толерисаћу због силе тадашњих прилика и околности), а не верски вођа... ССЦ и јесте политичка организација, ма колико она тврдила да није секуларна

СЕКУЛАРИЗАМ = ЈЕРЕС (је стари аксиом)

Данашње владике пак, јесу чланови, тако подпадају под осуду, ту прави разлику...
А ви нас убиште са мантрањем о ССЦ исто као да смо већ потписали унију.
Дефинитивно јесте Потписали у Равени 2004... (не ти и ''ви'', али тобом признати представници Буловић и Мидић - примат папе по председништву у ''Двоплућној и Једној Цркви'' )

ako religija nagoni čoveka da se prepire sa drugima tvrdeći da je baš njegova varijanta vere jedina prava i istinska, da gleda na pripadnike drugih vera s visine, da misli da članovi njegove verske grupe imaju ekskluzivno pravo na to da su Božji izabrani narod, onda možda nešto nije u redu sa tom religijom...

ispravna religija dovodi čoveka u stanje ljubavi prema bližnjima, neispravna u stanje verskog egoizma...

drugim rečima ništa vam te vaše članske karte ne vrede kod Boga

Да, похвалио како посматрач са стране... ко што ти похвалиш поправљени ауто комшије ког никад ниси возио...
Није он био органски члан те сатанске синагоге залудних кривовераца па да подпада под осуду... он је тамо представник државне дипломатије био у почетку, дакле политичар (да додам да то није по канону, ал ајде толерисаћу због силе тадашњих прилика и околности), а не верски вођа... ССЦ и јесте политичка организација, ма колико она тврдила да није секуларна
И гле чуда хвалио их је. Наравно уз јасно исповиједање истуне православне вјере. Непоштени сте брате. Океј вам је што је Николај био посматрач у ССЦ а хоћете нас разапињати рецимо ако неко из СПЦ оде у џамију и присуствује муслиманској молитви као посматрач.

А чини ми се да си на почетку хтио оспорити моју тврдњу да је он и био тамо чим си ми тражио линкове па кад си се увјерио да јесте био иде демиџ контрол.

Дефинитивно јесте Потписали у Равени 2004... (не ти и ''ви'', али тобом признати представници Буловић и Мидић - примат папе по председништву у ''Двоплућној и Једној Цркви'' )
http://www.novinar.de/2007/11/19/ekskluzivno-dokument-iz-ravene-na-srbskom-jeziku.html
"Даље, слажу се да Рим, као Црква која “председава у љубави” према изразу Св. Игњатија антиохијског (Римљанина, Пролог), заузима прво место у поретку, и да је бискуп Рима стога био први (протос) међу патријарсима. Они се не слажу, међутим, око тумачења историјских доказа из ове ере везано за прерогативе бискупа Рима као првог, ствар која је већ била схваћена на различите начине у првом миленијуму.

"Pravoslavni učesnici su primećuju da je važno da naglase da je korišćenje termina „Crkva“, „univerzalna Crkva“, „nedeljiva Crkva“ i „Telo Hristovo“ u ovom dokumentu i u sličnim dokumentima koje je izdala Zajednička komisija ni na koji način ne podriva samo-shvatanje Pravoslavne Crkve kao jedne, svete, saborne i apostolske Crkve, o čemu govori nikejski Simvol Verе"

И гле чуда хвалио их је. Наравно уз јасно исповиједање истуне православне вјере. Непоштени сте брате. Океј вам је што је Николај био посматрач у ССЦ а хоћете нас разапињати рецимо ако неко из СПЦ оде у џамију и присуствује муслиманској молитви као посматрач.

Рекох, ССЦ је у почетку имао соци и међудржавни карактер уз примесе религиозности... показало се да има земаљске циљеве, а не небеске и верске како воле себи да представљају...

То за џамију знаш да је забрањено канонима, забрана је верска, црквена...

Забрањено је и да се свештеник бави политиком и агитацијама, али пошто нисмо имали образованијег и поштенијег, морао је свети владика да ради мирјански дипломатски посао...

Зато је много и пострадао због ношења туђег тј. државног Крста, и то много од своје браће епикоспа, још пре ДСР, а после чак од истих убијен (СПЦ ђакон га задавио у келији)

А чини ми се да си на почетку хтио оспорити моју тврдњу да је он и био тамо чим си ми тражио линкове па кад си се увјерио да јесте био иде демиџ контрол.

Многу важност дајеш својим безвредним линковима... не да ништа од овога што сам ти куцао ниси знао нити доказао своје негаторске тврдње о ''безазленом ССЦ јер неко свет има похвалну реч о њему'', него ће ти тек требати времена да научиш шта суштиснки значи дипломата-посматрач, а шта органски члан оргијашке скупине, која се изродила у зло од кад су га паписти преузели после 1962ге

http://www.novinar.de/2007/11/19/ekskluzivno-dokument-iz-ravene-na-srbskom-jeziku.html
"Даље, слажу се да Рим, као Црква која “председава у љубави” према изразу Св. Игњатија антиохијског (Римљанина, Пролог), заузима прво место у поретку, и да је бискуп Рима стога био први (протос) међу патријарсима. Они се не слажу, међутим, око тумачења историјских доказа из ове ере везано за прерогативе бискупа Рима као првог, ствар која је већ била схваћена на различите начине у првом миленијуму.

Данашњи Рим није Црква... признање лажне цркве, аутоматски те чини лажним... џаба увртање додатним речима, историјама и сличном, гледа се само ово сада и данас!

"Pravoslavni učesnici su primećuju da je važno da naglase da je korišćenje termina „Crkva“, „univerzalna Crkva“, „nedeljiva Crkva“ i „Telo Hristovo“ u ovom dokumentu i u sličnim dokumentima koje je izdala Zajednička komisija ni na koji način ne podriva samo-shvatanje Pravoslavne Crkve kao jedne, svete, saborne i apostolske Crkve, o čemu govori nikejski Simvol Verе"
Подрива и те како, екуменизам је еклисиолошка тј. црквоборачака јерес, која признаје лажне цркве, а истинске негира...

Научићеш, има времена за твоје самосмиравање и преиспитивање...

Рекох, ССЦ је у почетку имао соци и међудржавни карактер уз примесе религиозности... показало се да има земаљске циљеве, а не небеске и верске како воле себи да представљају...

То за џамију знаш да је забрањено канонима, забрана је верска, црквена...

Забрањено је и да се свештеник бави политиком и агитацијама, али пошто нисмо имали образованијег и поштенијег, морао је свети владика да ради мирјански дипломатски посао...

Зато је много и пострадао због ношења туђег тј. државног Крста, и то много од своје браће епикоспа, још пре ДСР, а после чак од истих убијен (СПЦ ђакон га задавио у келији)

Многу важност дајеш својим безвредним линковима... не да ништа од овога што сам ти куцао ниси знао нити доказао своје негаторске тврдње о ''безазленом ССЦ јер неко свет има похвалну реч о њему'', него ће ти тек требати времена да научиш шта суштиснки значи дипломата-посматрач, а шта органски члан оргијашке скупине, која се изродила у зло од кад су га паписти преузели после 1962ге
Не говори тако твој владика Акакије. Он каже од 48е зборница сатанска. Ухваћени сте у замку. Не можете осудити св. Николаја јер мантрате да сте његова духовна чеда али његови поступци иду у контра цијелог вашег постојања. Онда мантрате али добро нисте једини.

Данашњи Рим није Црква... признање лажне цркве, аутоматски те чини лажним... џаба увртање додатним речима, историјама и сличном, гледа се само ово сада и дана
Каже се Римска Црква има положај првенства али се онда каже да нема конзенсуса о томе шта то првенство значи. Класични "слажемо се да се не слажемо" документ. Гдје ти ту видиш унију? Још се каже римски епископ БИО први. Значи није више. Из тог се закључује да православни нису прихватили никакву папску власт.

Подрива и те како, екуменизам је еклисиолошка тј. црквоборачака јерес, која признаје лажне цркве, а истинске негира...

Научићеш, има времена за твоје самосмиравање и преиспитивање...
Православље није толико лабаво како ви мислите.

Не говори тако твој владика Акакије. Он каже од 48е зборница сатанска.

Греши мој владика у анализи... сатанска зборница кривовераца је од почетка... od 1910

https://www.oikoumene.org/about-the-wcc/history
The historical roots of the World Council of Churches are found in student and lay movements of the 19th century, the 1910 Edinburgh world missionary conference, and a 1920 encyclical from the (Orthodox) Synod of Constantinople suggesting a "fellowship of churches" similar to the League of Nations.

Ухваћени сте у замку. Не можете осудити св. Николаја јер мантрате да сте његова духовна чеда али његови поступци иду у контра цијелог вашег постојања. Онда мантрате али добро нисте једини.
Човече, владика Николај је заганични епископ... Руси га сахранили и држали код себе после ДСР...

Ти ни не знаш да је владика Николај убијен јер је на предлог оца Арсенија Тошовића, хтео да оснује Србску Заграничну Цркву - зато га је и убио ђакон СПЦ дављењем у клеји

Каже се Римска Црква има положај првенства

Ма какав црква, они су отпад, синагога

али се онда каже да нема конзенсуса о томе шта то првенство значи.

Па не може да се дефинише и недефинише у исто време... нит су црква, нит су начални, нит око тога треба консензус кад су под анатемом

Класични "слажемо се да се не слажемо" документ. Гдје ти ту видиш унију? Још се каже римски епископ БИО први. Значи није више. Из тог се закључује да православни нису прихватили никакву папску власт.

:hahaha:

Православље није толико лабаво како ви мислите.
Екуменизам јесте... религија недоречених лажова

ako religija nagoni čoveka da se prepire sa drugima tvrdeći da je baš njegova varijanta vere jedina prava i istinska, da gleda na pripadnike drugih vera s visine, da misli da članovi njegove verske grupe imaju ekskluzivno pravo na to da su Božji izabrani narod, onda možda nešto nije u redu sa tom religijom...

ispravna religija dovodi čoveka u stanje ljubavi prema bližnjima, neispravna u stanje verskog egoizma...

drugim rečima ništa vam te vaše članske karte ne vrede kod Boga
Isus je rekao da Bozja rec treba da se propoveda svima jer je ona temelj spasenja
Da li ces druge pustiti da propadnu a imas Bozju rec koja je njima spasenje.
Ljubav nije pasivna nego aktivna i radi u dobrobit druge osobe.
Greh je gledati da neko ide putem unistenja a ti da ga i ne obavestis o ispravnom putu.
Nasa je hriscanska duznost da prenosimo Bozju rec ljudima.
To je najveci izraz ljubavi.

Греши мој владика у анализи... сатанска зборница кривовераца је од почетка... od 1910

https://www.oikoumene.org/about-the-wcc/history
The historical roots of the World Council of Churches are found in student and lay movements of the 19th century, the 1910 Edinburgh world missionary conference, and a 1920 encyclical from the (Orthodox) Synod of Constantinople suggesting a "fellowship of churches" similar to the League of Nations
И такав један скуп св. владика Николај хвали као догађај стољећа? Богами бато опасно блатите владику Николаја сад.

Човече, владика Николај је заганични епископ... Руси га сахранили и држали код себе после ДСР...

Ти ни не знаш да је владика Николај убијен јер је на предлог оца Арсенија Тошовића, хтео да оснује Србску Заграничну Цркву - зато га је и убио ђакон СПЦ дављењем у клеји
Сигурно...

Ма какав црква, они су отпад, синагога

Па не може да се дефинише и недефинише у исто време... нит су црква, нит су начални, нит око тога треба консензус кад су под анатемом

:hahaha:
Мораш мало читати шта у том документу пише. Јасно се каже БИО прошло вријеме. Дословно пише положај римског епископа ће касније бити разматран. Значи све супротно твојој причи.

И такав један скуп св. владика Николај хвали као догађај стољећа? Богами бато опасно блатите владику Николаја сад.

Какав догађај столећа... тресла се гора, родио се миш... немаш појма о дипломатско политичком жаргону, који нема никакву верску тежину, а тај контест покушаваш да даш... тачније да браниш...
Мораш мало читати шта у том документу пише. Јасно се каже БИО прошло вријеме. Дословно пише положај римског епископа ће касније бити разматран. Значи све супротно твојој причи.
Тај документ је почетак вашег краја, одмах сте имали ''мини православни раскол'' У СРЕД ПРЕГОВОРА... ТЕШКИ БЛАМ!

https://en.wikipedia.org/wiki/Ravenna_Document

The signing of the declaration highlighted the internal tensions between the Patriarchate of Constantinople and the Moscow Patriarchate, ..which eventually led the Moscow delegation to walk out of the talks.

Какав догађај столећа... тресла се гора, родио се миш... немаш појма о дипломатско политичком жаргону, који нема никакву верску тежину, а тај контест покушаваш да даш... тачније да браниш...
То су његове ријечи. Дипломатске или не апсурдно је помислити да би владика Николај састанак синагоге сатанине уопште приказао позитивно у било ком смислу.

Тај документ је почетак вашег краја, одмах сте имали ''мини православни раскол'' У СРЕД ПРЕГОВОРА... ТЕШКИ БЛАМ!
Знаш ли можда да римокатолички зилоти тo виде као попуштање Православној Цркви и одрицање од догме папске власти?

The signing of the declaration highlighted the internal tensions between the Patriarchate of Constantinople and the Moscow Patriarchate, ..which eventually led the Moscow delegation to walk out of the talks.
Кривица искључиво ЦИА Вартоломеја.

Back