Frederick_
Iskusan
- Poruka
- 6.531
....i zašto skoro svi imaju tu potrebu da ubeđuju druge u ispravnost svog verovanja i svoje religije, kao i da privole druge da predju u njihovu religiju?
Mislim, sta imate od toga?
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: Za ovu funkciju potrebno je da sajtu pristupite pomoću ugrađenog pregledača "Safari".
Nikada ne bih potencirao da neko veruje,ili ne veruje,ali kada prica gluposti o vernicima,ne mogu da precutim.....i zašto skoro svi imaju tu potrebu da ubeđuju druge u ispravnost svog verovanja i svoje religije, kao i da privole druge da predju u njihovu religiju?
Isto.Nikada ne bih potencirao da neko veruje,ili ne veruje,ali kada prica gluposti o vernicima,ne mogu da precutim.
Nikada ne bih potencirao da neko veruje,ili ne veruje,ali kada prica gluposti o vernicima,ne mogu da precutim.
Pa niko nikog ne ubedjuje, ali cesto biva prozivan ili vredjan pa onda svojom reakcijom ispada da ubedjuje.Nema veze ovaj odgovor sa temom niti sa onim sto pitam.
Pa niko nikog ne ubedjuje, ali cesto biva prozivan ili vredjan pa onda svojom reakcijom ispada da ubedjuje.
Cesto imas i kvazi zaintersovane za veru (pravoslavnu) a samo postavljauu pitanja godinama i dodju da ismevaju i/ili negiraju neciju veru.
ja iznosim svoje kontraverzne misli i teorije da bih čuo od drugih šta misle o njima....ko će u šta da veruje je pitanje svakog čoveka ponaosob...to se mene ne tiče........i zašto skoro svi imaju tu potrebu da ubeđuju druge u ispravnost svog verovanja i svoje religije, kao i da privole druge da predju u njihovu religiju?
Pa to rade uglavnom ove manje verske zajednice (oni imaju tu potrebu uglavnom), tesko pravoslavci. Evo zapazi.Ja ovde na forumu, a i u RL-u, vidim da je jedno 90% price o religiji ubedjivanje drugih da nisu u pravu.
Ево мене на пример...баш заболе....i zašto skoro svi imaju tu potrebu da ubeđuju druge u ispravnost svog verovanja i svoje religije, kao i da privole druge da predju u njihovu religiju?
Pa to rade uglavnom ove manje verske zajednice, tesko pravoslavci.
Nije, evo zapazi, pravoslavni uglavnom reaguju a ne otvaraju teme o ubedjivanju ili kao da sve znaju.To rade svi podjednako.
Zato i pitam to sto pitam.
Upravo ti i ja diskitujemo na temi koju je pravoslavac otvorio i gde ubedjuje (i mnogi drugi prsvoslavci uz njega) kako je pravoslavlje jedino dobro.Nije, evo zapazi, pravoslavni uglavnom reaguju a ne otvaraju teme o ubedjivanju ili kao da sve znaju.
Odakle ti uopste ideja da sam ja ateista?To na ovom forumu je tako, jer su ovde dozvolili i vama ateistima
Zabrana pisanja je zabrana slobodnog govora - elementarnog ljudskog prava.da pisete
i onda je sve ustvari defanziva pravoslavnih i odbrana a ne pisanje sa drugima o ispravnom ili neispravnom tumacenju vere, ne rzmena misljenja a kamoli velicanje vere.
Ne znam gde si video takvu temu, ova sigurno nije.Upravo ti i ja diskitujemo na temi koju je pravoslavac otvorio i gde ubedjuje (i mnogi drugi prsvoslavci uz njega) kako je pravoslavlje jedino dobro.
Odakle ti uopste ideja da sam ja ateista?
Zabrana pisanja je zabrana slobodnog govora - elementarnog ljudskog prava.
Ima samo ti ne vidis sustinu.Ne ubedjujem Ateiste i Agnostike da nisu u pravu,a oni nas vernike,vredjaju na svaki moguci nacin.Nema veze ovaj odgovor sa temom niti sa onim sto pitam.
Ne znam gde si video takvu temu, ova sigurno nije.
A inace nije lose usled mnogobrojnih iskrivljavanja vere podsetiti i na pravu i prava tumacenja tj. ne dozvoliti da se vera kvari..
Pa ako neko napada moju Crkvu tj. veru naravno da cu reagovati, a takvih nije malo.To sto lici na ubedjivanje u ispravno, ustvari i nije lose, ali nije ni tacno u ovom slucaju.Dakle upravo ubedjujes druge u svoju, pravu veru.
Radis ono sto tvrdis da ne radis, a prozivas nekoga da licemerno pise
Okej.
Pa ako neko napada moju Crkvu tj. veru naravno da cu reagovati, a takvih nije malo.
Ne znam gde si video takvu temu, ova sigurno nije.
svaku kritiku ,cak i svaku pozitivnu misao smatrate kao vredjanje i napadPa ako neko napada moju Crkvu tj. veru naravno da cu reagovati, a takvih nije malo.To sto lici na ubedjivanje u ispravno, ustvari i nije lose, ali nije ni tacno u ovom slucaju.
Na kraju, pogledaj teme, mozda je najmanje cisto pravoslavnih tema ovde u odnosu na ucesce pravoslavne populacije u Srbiji, pa je li to pravedno?
Ta tema nije otvorena sa ciljem da nekog ubedjuje u isprvno mada u tome ne vidim nista lose, nego da skrene paznju na pogresno.
Ta tema nije otvorena sa ciljem da nekog ubedjuje u isprvno mada u tome ne vidim nista lose, nego da skrene paznju na pogresno.
Pa jeste, procitaj bar par linkova koje je korisnik dao da vidis zasto je to tako.Hahahahaha....ovo je hit nad hitovima![]()
Ljudi vole da budu u pravu. I to je tako.....i zašto skoro svi imaju tu potrebu da ubeđuju druge u ispravnost svog verovanja i svoje religije, kao i da privole druge da predju u njihovu religiju?
Ljudi vole da budu u pravu. I to je tako.
Što se vere tiče, prava vera mora da bude dosledna, tiha i nenametljiva. A ne, rešiš da postiš sredu i petak, pa ideš okolo i tim danima navaljuješ na ljude oko sebe da počnu i oni. Uđeš na crveno slovo u krojačku radnju da kažeš šnajderki da se danas ne šije i Bog će da je kazni. Usput, varaš ženu sa kumom, biješ decu i ne pitaš za stare roditelje. Ali nedeljom ustaneš, obučeš se paradno i ideš u crkvu. Jer si vernik. Ne ti lično, nego uopšteno mislim.
Možda sam i pogrešno shvatila temu, ali ajde...