Zhuangzi
Domaćin
- Poruka
- 3.706
Znas li ti koliko Kineza pravoslavaca ima? Idi proveri pa dodji na chvrgu zbog ovog posta.
Jako malo. Jako, jako, jako malo.
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Znas li ti koliko Kineza pravoslavaca ima? Idi proveri pa dodji na chvrgu zbog ovog posta.
tja...13.000...i nije bas nesto zar ne?
1. A cesto su to cinili i sveti Crkveni Oci, npr. Jovan Zlatousti koji je pozivao na klanje Jevreja.
2. Pa ja kazem. Zasto bog ne uputi ljude u pravu veru, ako postoji, nego ocekuje da jedna grupa ljudi poveruje drugoj grupi na rec?
3. E moj Petre, pa zato imas um (sto bi te bog njime obdario da ne treba ga koristis?) kojim mozes sam da razmisljas, a ne da prihvatas na veru nesto sto su drugi ljudi rekli. Ja ti tvrdim da hriscanstvo ne moze da zazivi u Kini, jer ljudi imaju svoje religije, od kojih je npr. budizam stariji sedam vekova od hriscanstva, njih niko ne moze da ubedi, osim samog boga.
E, a vas trojica (Petar M, Tension i S&W) ste bas neki fini likovi. Moze covek i da prica s vama...
A gde je ovde poziv na ubijanje?Izraz "neka budu prokleti" ili "anatema" oznacava da se nalaze izvan Crkve.
Ovo nije saborska odluka.Inace,ne slazem se.
Ovo tek nema veze sa saborskim odlukama.
Dovoljno, s obzirom da Zhuangzi rece da je to nemoguce.
ма јок бре! само смо се досетили да вас наватамо на ову фору
Ovo boldovano je netacno.Crkva nikoga ne proklinje vec samo objavljuje da se neko nalazi izvan Crkve.Ali da nije došlo do anateme i prokletstava od crkve, ne bi došlo ni do daljih mera žigosanja, bijenja štapovima itd.
Zar ne ?
1.Naravno,samo to nije saborska odluka.To je njegovo licno misljenje sa kojim se ja apsolutno ne slazem.
2.,3.Nemam odgovor.Dobra pitanja.
Ovo boldovano je netacno.Crkva nikoga ne proklinje vec samo objavljuje da se neko nalazi izvan Crkve.
Da li bi odsustvo anateme sprecilo progone-verovatno da bi.Samo ne moze zivot Crkve da stane zbog politike.
Hoces da kazes da recenica "neka budu prokleti" u stvari ne predstavlja proklinjanje?
Evo jedne sugestije, koja se jedina uklapa u celu pricu - hriscanstvo nije istinita religija. Bolje reci, zakljucak je da nijedna religija nije istinita. Pazi, ne govorim o postojanju boga.
Religija je ISKLJUCIVO u nama samima...pisana rec nam samo moze pruziti neki uvid, ali i zbuniti...zato je najbolje osloniti se na sebe i svoj "osecaj u stomaku".1. OK, ne branim. Ali, to je covek kog crkva naziva Svetim Ocem. Kako taj moze biti svetac, kad sam ja za njega olicenje dobrote i morala?!
2, 3. Evo jedne sugestije, koja se jedina uklapa u celu pricu - hriscanstvo nije istinita religija. Bolje reci, zakljucak je da nijedna religija nije istinita. Pazi, ne govorim o postojanju boga.
Ovo boldovano je netacno.Crkva nikoga ne proklinje vec samo objavljuje da se neko nalazi izvan Crkve.
Da li bi odsustvo anateme sprecilo progone-verovatno da bi.Samo ne moze zivot Crkve da stane zbog politike.Ona je jasno izrazila svoje stavove,a da li ce se drzava pridrzavati toga-to je na njoj.
1. OK, ne branim. Ali, to je covek kog crkva naziva Svetim Ocem. Kako taj moze biti svetac, kad sam ja za njega olicenje dobrote i morala?!
2, 3. Evo jedne sugestije, koja se jedina uklapa u celu pricu - hriscanstvo nije istinita religija. Bolje reci, zakljucak je da nijedna religija nije istinita. Pazi, ne govorim o postojanju boga.
Pa jeste glupo, pre svega da bog ima ime (Mislim na Jehovu). Jer, koji ce mu djavo ime, ako je on jedini bog? Ko treba da ga doziva tamo van vremena i prostora? Ali, to na stranu. Vec sam napisao da je nemoguce ocekivati da te narode moze bilo ko da ubedi. Ja licno nikad ne bih poverovao nikakvom apostolu, vec bih ga smatrao za ludaka ili sarlatana. Zamisli da ti neki odrpanko dodje i kaze ti da je pricao sa bogom. Sta bi ti pomislio? Zato mi je nelogicno da bog eto tako, bira neke svoje proroke i njima poverava da sire pravu veru, umesto da se objavi svim ljudima. Moj zakljucak je da bog to ne bi uradio, jer je najmudrije bice koje postoji i znao bi unapred da je takav plan osudjen na propast, sto znaci da ti proroci:
1) ili nisu postojali
2) ili su bili ludi
3) ili su lagali.
Eto, o tome se radi.
Ja možda ne znam pravilan izraz, ali kad za nekoga kažeš da je "troklet" i kažeš "da budu prokleti", onda je za mene to proklinjanje.
Nije to današnje doba kada su crkva i država odvojene, već vreme kada su jedna i druga zajedno odlučivale.
Kao sto rekoh rec anatema ima vise znacenja.
A inace ta veza Crkve i drzave je najgori moguci sklop.
Crkva i drzava jesu bile zajedno,ali to ne znaci da su se sabori mesali u drzavna pitanja.
.. и они са псећом памећу
Iz mog iskustva sa psima tvrdim da su pametniji od 70 % ljudi...
Ja možda ne znam pravilan izraz, ali kad za nekoga kažeš da je "troklet" i kažeš "da budu prokleti", onda je za mene to proklinjanje.
Nije to današnje doba kada su crkva i država odvojene, već vreme kada su jedna i druga zajedno odlučivale.
Niko se nikad nije smejao tako nečem. S druge strane, ljudi sa psecom glavom...
Ма то је најмање смешно, види ово:
Да се зацениш од оваквих слонова...
Kod tebe je religija u stomaku...Religija je ISKLJUCIVO u nama samima...pisana rec nam samo moze pruziti neki uvid, ali i zbuniti...zato je najbolje osloniti se na sebe i svoj "osecaj u stomaku".
Religija je ISKLJUCIVO u nama samima...pisana rec nam samo moze pruziti neki uvid, ali i zbuniti...zato je najbolje osloniti se na sebe i svoj "osecaj u stomaku".