Šta kažete na ukidanje 3 takse u Beogradu?

SamoNajbolji

Početnik
Poruka
16
Izvor blic: Grad Beograd je od početka ove godine ukinuo tri od ukupno 16 komunalnih taksi koje plaćaju privrednici na teritoriji grada. U pitanju je taksa za priređivanje muzičkog programa u restoranima, u okviru koje se nalazila i taksa za držanje muzičkih uređaja, zatim taksa za isticanje firme van poslovnog objekta, kao i taksa za korišćenje slobodnih površina.

- Taksa za priređivanje muzičkih programa u restoranima koštala je 1.070 dinara dnevno, a u sklopu nje je ukinuta i taksa za držanje muzičkih uređaja u iznosu od 443 dinara. Njihovim ukidanjem beogradski restorani biće rasterećeni plaćanja oko 45.000 dinara mesečno - rekao je član Gradskog veća Miroslav Čučković.

Od 1. januara ukinuta je i taksa za isticanje firme van poslovnog objekta, koja je godišnje koštala više od 150.000 dinara, kao i taksa za korišćenje slobodnih površina za kampove, šatore i druge privremene objekte.

- Taksa za korišćenje slobodnih površina iznosila je 9 dinara po kvadratu, i njeno ukidanje pomoći će da se razne manifestacije rasterete nameta, ali i da se pomogne uspostavljanje komunalnog reda u gradu - kazao je Čučković.

Predsednik Unije poslodavaca Srbije Nebojša Atanacković rekao je da je ukidanju taksi doprineo i stalan protest brojnih privrednika zbog suviše velikih nameta, istakavši da svaka lokalna samouprava mora da zna šta realno može da očekuje od privrede.

- Ovakav potez Grada treba pozdraviti. Očekujem da je ovo samo početak dobre saradnje gradskih vlasti i privrednika u prestonici - rekao je Atanacković.
 

Back
Top