Sta kaze psihologija, ako su zene histericne i sklone emotivnim eksplozijama, sta je prvi korak?

Umri_muski

Legenda
Poruka
62.046
Ako je neka osoba sklona neumerenim prijemima novih informacija i emocija i odnosa, kako prici takvoj osobi?

Prva razumna ideja je LAZ, bar dok se ne obezbedi prostor za razgovor....da ne bude necu ni da cujem....

To znaci na svaku sacekusu reagovati strogim negiranjem, ne zato sto ste lazov nego zato sto treba da obezbedite prostor za razgovor, inace nema nista od inata , gorcine i bandoglavosti...

Da vidimo kako zene to resavaju?
Pa u vecini slucajeva je ono laz je najbolja odbrana.....samo tu nemaju spram sebe histericnog momka, ili u mnogo manje slucajeva....
Ali kao malo dete kad laze mozda se i izvuce...

Nego da ne izgleda da pakujemo zenama nesto , postoji li pametniji pristup ako vec postoji jaka impulsivnost i histericnost , od lazi?
Pa tek onda pakovanje prostora za duzi razgovor...

Imam bolji predlog od Barbare. Priđi nekom dečku. Šta ćeš prilaziti ženama
kad se to histerično rodilo. Šta će ti to u životu?
Pa necu nekoj kao ti iskusan sam ja, nanjusim takve odmah u startu , samo bacim pogled...
Nije svaka zena za mene, to je jasno...
Ali daleko od toga da se trebam odmeravati prema vama na forumu..

Pa necu nekoj kao ti iskusan sam ja, nanjusim takve odmah u startu , samo bacim pogled...
Nije svaka zena za mene, to je jasno...
Ali daleko od toga da se trebam odmeravati prema vama na forumu..
Ne, taman posla. Ti si ovde na forumu silom prilika i ništa zajedničko nemaš
sa ostalim forumašima.

Ovo sa medvedom ti nije loše, al bolje istraži šta pali kod vučice.

Nemoguca misija, osim da lazes, kako kazes.

Mogu bez laganja samo Edipovci, jer oni najbolje razumeju zene.
Šta da lažeš? Histerija se leči jedino ignorisanjem potpunim. Ako to ne obave
roditelji na vreme, moraće neko drugi kasnije. Jednako je i za muške i za ženske.
Šta imaš da prilaziš nekome ko je histeričan? Pusti ga da se smiri, pa posle
razgovarajte.

Ja sam se mnogo plašila onih scena iz prodavnice, kad dete legne na pod
i bacaka se, pa ga roditelji tuku, vuku, teše i šta god da urade ne valja. Tako
sam se mislila šta ću ja kad budem imala dete ako mi to bude radilo. Ali, sva
sreća naiđem na neku knjižicu ''dečija psihologija''. Pojma nemam ni ko je to
pisao. Savet da se histerija ignoriše. Prvi jednom probao histerijom da istera
svoje, ignorišemo. Drugi put probao, ignorišemo. Više nikad nije pokušao.
Tako i drugi. Histerisanje rešeno.

Šta da lažeš? Histerija se leči jedino ignorisanjem potpunim. Ako to ne obave
roditelji na vreme, moraće neko drugi kasnije. Jednako je i za muške i za ženske.
Šta imaš da prilaziš nekome ko je histeričan? Pusti ga da se smiri, pa posle
razgovarajte.

Ja sam se mnogo plašila onih scena iz prodavnice, kad dete legne na pod
i bacaka se, pa ga roditelji tuku, vuku, teše i šta god da urade ne valja. Tako
sam se mislila šta ću ja kad budem imala dete ako mi to bude radilo. Ali, sva
sreća naiđem na neku knjižicu ''dečija psihologija''. Pojma nemam ni ko je to
pisao. Savet da se histerija ignoriše. Prvi jednom probao histerijom da istera
svoje, ignorišemo. Drugi put probao, ignorišemo. Više nikad nije pokušao.
Tako i drugi. Histerisanje rešeno.
Kod dece je histerija taktika i jako jednostavna stvar, kod odraslih ljudi je kompleksnija; i kontekst histerije, kao i kontekst celokupnog odnosa je mnogo dublji.

Kod dece je histerija taktika i jako jednostavna stvar, kod odraslih ljudi je kompleksnija; i kontekst histerije, kao i kontekst celokupnog odnosa je mnogo dublji.
A suština je ista. Histerijom pokušava da dobije nešto ili da se od nečega
odbrani. Lek može biti samo ignorisanje dok se ne smiri.

Dobro nije ovde naglasak na histeriji koja je neizbezna, ja verujem da sve te zene itekako mogu bez te pekmezarske narcisoidne reakcije...
Sad sam malo uskocio sebi u usta, jer ako je narcisoidnost onda bas i ne mogu.....
Ali retko kad su narcisi bas zesce agresivni , a ovde je ili fizicka ili verbalna agresivnost...
Ustvari to je tema, ta agresivnost koja je tu prisutna...a smatra se opravdana koliko vidim medju zenskim svetom...
Da ne kazem da me tu kulirana sprecava ....

Dobro nije ovde naglasak na histeriji koja je neizbezna, ja verujem da sve te zene itekako mogu bez te pekmezarske narcisoidne reakcije...
Sad sam malo uskocio sebi u usta, jer ako je narcisoidnost onda bas i ne mogu.....
Ali retko kad su narcisi bas zesce agresivni , a ovde je ili fizicka ili verbalna agresivnost...
Ustvari to je tema, ta agresivnost koja je tu prisutna...a smatra se opravdana koliko vidim medju zenskim svetom...
Da ne kazem da me tu kulirana sprecava ....
Jesi li ti svestan ta histerija spada u grupu mentalnih poremećaja, da je prisutna i kod muškaraca i kod žena i da je potrebno lečenje za ovu vrstu poremećaja? Imam utisak da si ovaj poremećaj izneo kao nečiju želju da ima taj poremećaj, tj, konkretno, žene imaju želje da budu histerične??!

Penis bonus, pax in domus.

Drugim riječima; "Muški, trk urologu ili psihijatru na servisiranje i remont kite, nešto tu ne radi kako treba."
Vidiš toga se nisam setila..
Al funkcioniše i obrnuto. Genijalni savet jedne prijateljice. Ne znam da li
je njen patent, ali bih rekla da jeste. Kad muž pohisteriše i viče, viče,
ona samo podigne majicu. Kako vidi sesi, zaboravi zbog čega je vikao.
Prekid filma..

Jesi li ti svestan ta histerija spada u grupu mentalnih poremećaja, da je prisutna i kod muškaraca i kod žena i da je potrebno lečenje za ovu vrstu poremećaja? Imam utisak da si ovaj poremećaj izneo kao nečiju želju da ima taj poremećaj, tj, konkretno, žene imaju želje da budu histerične??!
Ma mi se ovde filjamo izrazima, onako nestručno. To kad neko malo pobesni,
a mi kažemo pohisterisao.

Da preciziram onda....
Reakcija koja je histericna u smislu , neko te optuzi za svaleraciju , ili nesto sto izgleda kao tvoja laz ili situacija zamene,
Tada cesto ispliva nepoverenje prema drugim osobama, neizgradjenost, a i nepoverenje je danas kod zena kao topla voda....

Ono sto ja pokusavam ovde je da ne primenjujem moju metodu , koja je vrlo jednostavna, a pocnes da mi se proser.... izgubim volju da te vise vidim ikad...dok vidim da drugi muskarci to lepo saniraju , ostaju dugo pa sa 15 godina veze i te otkacene nezrele zene malo , ali malo sazru...

Vidiš toga se nisam setila..
Al funkcioniše i obrnuto. Genijalni savet jedne prijateljice. Ne znam da li
je njen patent, ali bih rekla da jeste. Kad muž pohisteriše i viče, viče,
ona samo podigne majicu. Kako vidi sesi, zaboravi zbog čega je vikao.
Prekid filma..
Da li gospođa nekim slučajem planira razvod?
Ukoliko je to tako, želja mi je popričati s tobom na P.M.

🐈

Back