Šta kada ljubav prestane?

  • Paul : It's me again.
    Jeanne : It's over.
    Paul : That's right. It's over and then it begins again.
    Jeanne : What begins again? I don't understand anything anymore.
    Paul : There's nothing to understand. We left the apartment, and now we begin and love all the rest of it.
    Jeanne : The rest of it?
    Paul : Yeah, listen..... itd itd itd
بول: إنه أنا مرة أخرى.
جين: انتهى الأمر.
بول: هذا صحيح. انتهى ثم يبدأ مرة أخرى.
جين: ما الذي يبدأ مرة أخرى؟ لم أعد أفهم أي شيء.
بول: لا يوجد شيء لفهمه. غادرنا الشقة ، والآن نبدأ ونحب كل ما تبقى منها.
جين: ما تبقى منها؟
بول: نعم ، استمع ..... itd
.........al mi ne veruju.
 
Ljubav nikad ne prestaje, cak i kada nestane bliskosti ljubav ne prestaje....sve ostaje negde tamo, a covek moze da voli dok je ziv, ako njegova ljubav prema sebi ne zauzima svu ostalu ljubav.
Neko voli zato sto ga vole, neko voli jer u sebi ima ljubavi za ceo svet i moze da je deli, a sto vise ljubavi deli vise mu ostaje. Ljubav se mnozi deljenjem.
Znaci, kada volis volis celog zivota. Tu ne vazi matematika ni kauzalnost ni zdrav razum, jer se ljubav nalazi u prostoru metafizickog.
 
Treba odseći tu osobu iz svog života ako je definitivno gotovo, jer u suprotnom sledi opsesija i praćenje na svim nivoima. Činjenica je da je teško ako još postoje osećanja, jer nam ta osoba znači sve, još ako smo jako slično dolazi do nekog vida narcističke povrede jer će sad ona ići sa nekim ko je možda daleko manje zaslužuje.

Zato čim se uvidi definitivan kraj treba imati snagu volje da se svi fejsbuk, instagram, telefonski kontakti obrišu, da se muzika i filmovi koja podsećaju na osobu ne puštaju, takodje zaobilaziti vaša značajna mesta gde ste radili nešto što je simbol vaše veze. A po mogućstvu i izaći iz zajedničkog društva da se ne sreće ta osoba više i da ne prepričavaju njene nove životne korake ortaci i ortakinje. I okupirati um nečim produktivnim, ne sedeti u sobi uz filmove i muziku, jer sve može da podseti na to kako je nekad bilo.

Naravno ovo je teže reći nego uraditi, i ja sam padao dosta puta baš na ovim stvarima, jer sam melanholik i neka vrsta paćenika jbg, volim kad u jesen odem do klupe neke ili pasaža gde smo se zavlačili pa da se sećam svega, muči me to ali na neki čudan način i prija (bar za kratko).

'Nikoga nema u praznom gradu,
ulice moje korake gradu, i ja, kao
sjena, sad lutam...'

 
Kada vise nemate osobu koju volite, kada nema vise bliskosti koju ste imali, kada ste ostali sami sa osecajem napuštenosti.
Kada...ima puno toga kada i zato sledi pitanje:

Šta nam je raditi kada ljubav prestane, nestane, odleti na put bez povratka ?
Pa nista. :)
Ako moras da odbolujes svoje onda odbolujes, a posle opet i staro i mlado u Cirkus Kolorado kad za to dodje pravo vreme… :)
 

Back
Top