Quantcast

Sta kad vas neko povredi ?

Poruka
5.431
Kada nekog volite bilo da je partner ili prijatelj verujete im, ali kada vas neko povredi ili uvredi, šta uraditi

Oprostiti ili toj osobi vise nema mesta u vasem zivotu ?
Ne moze se o "povredama" govoriti an general.Nije isto,kada te voljeno bice,povredi sasvim slucajno,kada nije postojala namera,da se voljenoj osobi
nanese dusevni bol.To naravno,treba oprostiti i zivot ide dalje.Medjutim.ako je povreda ucinjena smisljeno,ako je tako tempirana,da onom kome je
zadata,oseti zaista veliku bol,oseti se unizenim toliko,da zaista preko toga ne moze da predje,onda u cilju sopstvenog dusevnog mira i odrzanja
svog dostojanstva,ne treba preci preko uvrede,takve vrste.!
 

електрика

Zaslužan član
Poruka
111.247
Kada nekog volite bilo da je partner ili prijatelj verujete im, ali kada vas neko povredi ili uvredi, šta uraditi

Oprostiti ili toj osobi vise nema mesta u vasem zivotu ?

Такве ствари сам доживљавала једино од људи који ми ионако нису пуно значили. Одјебем их моментално.
 

louiskrstic

Ističe se
Poruka
2.660
Kada nekog volite bilo da je partner ili prijatelj verujete im, ali kada vas neko povredi ili uvredi, šta uraditi

Oprostiti ili toj osobi vise nema mesta u vasem zivotu ?
Dobro je da shvatimo neke stvari pre nego donosimo 'presudu'. Sva životna iskustva nas uče nečemu veoma važnom za naš duhovni rast a to znači i povrede ma koje vrste. Konačni nauk je da umemo dobro proceniti iskrenost osobe prema nama, da možemo prosuditi ili prozreti nečije dobre ili one negativne namere. U skladu sa tom procenom stavićemo ih u posebno bliske prijatelje, u one u drugom, trećem ili ko zna kom krugu prijatelja.
Nekome možemo verovati po jednim pitanjima ali ne po onim ostalim i tako redom.
Osobi sklonoj nekoj pasiji siugurno nećemo poveriti nešto za šta znamo da ona neće odoleti.
Ali, to je krajnji domet kojem težimo. Pre nego stignemo dotle dobro je da u sebi postavimo mehanizam koji neće dozvoliti da sami sebe povređujemo. Druga osoba nas nikada ne može povrediti ako joj mi ne dozvolimo a dozvolićemo joj ako još nedovoljno razumemo život. Najosnovnije razumevanje je da nikada ne uzvraćamo povredu već idemo sa tim da izađemo sa što manjim samopovređivanjem, da se ne zatvaramo u sebe već da nastavimo život kao da se ništa nije dogodilo. Takav pristup ne odgovara logici humane svesti ali logika je osobina ili način funkcionisanja uma a ne način funkcionisanja naše svesti (i ljubavi).
Ljudi ne voile duža pisanja ali kako nešto objasniti u dve rečenice ako ne sagledamo život malo šire. Niko nema lekovitu pilulu da uz njeno korišćenje ide uspešno kroz život. Zato bih zamolio da pogledaš temu na psihologiji, 'Hitno tumačenje sna.' Primer je izuzetan i evo linka dole a ja ću ispod reći još koju reč.
https://forum.krstarica.com/threads/hitno-tumacenje-sna.782138/
Postavljačica teme je dobila u snu upozorenje da će iz određenih razloga doći do raskida između nje i njenog mladića. Čak je i objašnjeno da je razlog raskida neophodnost da oboje idu odvojenim putevima zarad odrađivanja (pročišćenja) starih karmi.Međutim ona to nije mogla prihvatiti, tačnije, u snu joj je rečeno da ona to neće prihvatiti i umesto da mitno prihvati ono što joj dolazi počela je sama sebe povređivati i patiti do najdubljeg bola.
Nije se vratila da ispriča šta se stvarno dogodilo, jer, mnogo nas posle takvih događaja zna da potone i da se teško nosi sa životom na jedino ispravan način...
Uostalom, ni jedno druženje niti prijateljstvo nije dato za sva vremena. Budemo zajedno dok imamo šta poučiti jedno drugo i onda idemo dalje, sa lepim ili ružnim uspomenama.
Moje lično iskustvo kaže, 'Idi svojim putem kao da se ništa nije dogodilo a vrme će ti reći da je dobro ili najbolje što se dogodilo onako kako se dogodilo i budimo zahvalni što se dogodilo baš tako.'
Da, život nam uvek otzvara vrata sa boljim rešenjima i boljim ili bogatijim životnim iskustvima.
Prijatno!
 

електрика

Zaslužan član
Poruka
111.247
Одлука да са неким пресечеш односе не доноси се после прве сметње. Прво се шокираш, помислиш да особа има лош дан или неке непознате проблеме. И онда се понови и схватиш да је то требало урадити одмах.
 
Poslednja izmena:

DUH

Iskusan
Poruka
5.873
Одлука да са неким пресечеш односе не доноси се после прве сметње. Прво се шокираш, помислиш да особа има лош дан или неке непознате проблеме. И онда се то понови и схватиш да је то требало урадити одмах.
Baš tako.

Meni je trebalo jedno 15 godina da shvatim da davanje tzv "druge šanse" jednostavno ne funkcioniše.
Čak i ako neko nije namerno učinio nešto, ponoviće se kad tad isto- opet će te povrediti i opet nenamerno.
Sa godinama shvatiš da jednostavno iz nekog razloga "ne ide".
(U ovo sam sigurna 200%)
Zato sam postala kao što reče george- odhebi što pre, to manje štete.
Moraš, iako boli nekad.
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.