Шта је заправо Офис 365?

Trandaiflko

Aktivan član
Poruka
1.187
Oзбиљан сам. То што ти ниси користио те програме, не иде да их овако понижаваш а да сада испада да је Мајкрософтов софтвер супериоран.
И други програми могу да снимају у doc i docx. Дакле преласком на бесплатне програме не би изгубио ништа. Нису то програми који постоје од јуче, развијају се годинама.
По овом што си ти написао, ти програми не ваљају само јер су неки људи већ купили Мајкрософтове производе ? Уозбиљимо се. Неће им фајлови из Мајкрософт софтвера бити неупотребљиви ако пређу на друге програме. А имали би уштеду због тога што се лиценца не плаћа у односу на Мајкрософтову лиценцу.

Не пише ни да је бесплатно. Чак напротив, пише везано за лиценцу
https://support.microsoft.com/en-us/office/activate-office-2010-1fe7340c-50e2-458f-8677-f57f5a140f46
Ала си недоказан!!! Кога ја понижавам побогу? Само те питам како би то изгледало ако одем да средим пар табела у некој фирми да им ја одређујем који ће програм да имају тамо? Ко сам ја да им то одређујем?
Ако одем да некоме офрабам собу, треба ли да му кажем да мења распоред, да премешта кухињу рецимо?

RIA77

Poznat
Poruka
9.127
Ала си недоказан!!! Кога ја понижавам побогу?
Добро, можеш ли лепо рећи да сам те погрешно разумео ? Не видим чему овај тон.
Само те питам како би то изгледало ако одем да средим пар табела у некој фирми да им ја одређујем који ће програм да имају тамо? Ко сам ја да им то одређујем?
Питао сам те - да ли треба одбацити те програме и прихватити Офис, само јер је неко већ платио Офис ? Колико траје та лиценца на Офис ? Лиценца се обнавља, није трајна. С обзиром на то, предлог је био шта да раде када им истекне лиценца. Нико и није рекао да из ових стопа аутоматски одбаце Офис и пређу на неки други програм.
Ако одем да некоме офрабам собу, треба ли да му кажем да мења распоред, да премешта кухињу рецимо?
Да се вратимо на програме као што су WPS office i Libre Office. Шта си ти приметио као њихове недостатке ?
Јесте, једном самн се заџебао крваво., Отворио у Либре пар фајлова и добио сам овако ??????? ? ????? ??? ??? ?
То је зато што су стари фајлови у питању, не значи да те фајлове не може ни један програм да отвори осим Мајкрософт офиса. Постави фајл па ћу ти рећи тачно који програм може да га отвори.

tab503

Tabana po forumu
Administrator
Poruka
97.952
Kaд имаш Libre Office, WPS Office и многе друге програме Офис 365 је нешто што ти сигурно не треба.
dajte ljudi dosta vise sa tim hvaljenjima open source programa koji su suplji ko svajcarski sir...da nesto valja ne bi bilo za dzabe.
prvo kao OS programi podlozniji su hakovanjima, drugo libre office ima veliki problem rada sa makroima a ozbiljni korisnici offica koriste makroe, trece, libre office ima problem sa eksportom u pdf, cetvrto, ne podrzava matematicke fontove..mogu ovako u nedogled..nego nas covek je naucio da muva za dzabe i ne razume kvalitet neceg sta se placa

RIA77

Poznat
Poruka
9.127
dajte ljudi dosta vise sa tim hvaljenjima open source programa koji su suplji ko svajcarski sir...da nesto valja ne bi bilo za dzabe.
Не бих се сложио са тобом, веома квалитетни програми су бесплатни, на пример Avira antivirus, Spybot search and destroy i Malwarebytes anti malware. Погледај како се Авира котира везано за false positive. Врхунски. И годинама је у самом врху као антивирус.
prvo kao OS programi podlozniji su hakovanjima, drugo libre office ima veliki problem rada sa makroima a ozbiljni korisnici offica koriste makroe, trece, libre office ima problem sa eksportom u pdf, cetvrto, ne podrzava matematicke fontove..mogu ovako u nedogled..nego nas covek je naucio da muva za dzabe i ne razume kvalitet neceg sta se placa
Дакле Libre Office je једина алтернатива Мајкрософту ? Није. Постави фајл па да видимо да ли неки други програм осим Majkrosoft Ofisa може да га коректно прикаже и отвори.

tab503

Tabana po forumu
Administrator
Poruka
97.952
Не бих се сложио са тобом, веома квалитетни програми су бесплатни, на пример Avira antivirus, Spybot search and destroy i Malwarebytes anti malware. Погледај како се Авира котира везано за false positive. Врхунски. И годинама је у самом врху као антивирус.

Дакле Libre Office je једина алтернатива Мајкрософту ? Није. Постави фајл па да видимо да ли неки други програм осим Majkrosof Ofisa може да га коректно прикаже и отвори.

avira nije besplatna, ima free verzija ali ima i verziju koja se placa, malwerbytes takodje nije free u potpunosti

vidi ti nisi zahtevan korisnik, instalirao si libreoffice, probao da napises jedan red u wordu, napravio jednu formulu u excelu i yeee ovo isto kao office ali je i besplatno..do jaja..hebes office, libreoffice je zakon..

uozbilji se :D

RIA77

Poznat
Poruka
9.127
Koliko vidim avira free, ne shtiti od drive-by malware-,a koji je uzrok 99% zaraza trojancima i virusima. Jedino skanira
fajlove.
Користим је дуго година. На тестовима је годинама у врху. Хеуристика не много лошија од Касперског.
vidi ti nisi zahtevan korisnik, instalirao si libreoffice, probao da napises jedan red u wordu, napravio jednu formulu u excelu i yeee ovo isto kao office ali je i besplatno..do jaja..hebes office, libreoffice je zakon..

uozbilji se :D
Користим дуго година LibreOffice. Не сећам се када сам покренуо Мајкрософтов офис. Имам неке старе Ворд фајлове који ми не требају, а све остало већ годинама лепо ради на Libre Office-u.
Користио сам и WPS.
Капирам да ти се не допадају не-мајкрософтова решења. Али имаш ли конкретну замерку да је само Мајкрософтов програм отворио неки фајл, а други програми нису ?

Poslednja izmena:

bmaxa

Buduća legenda
Poruka
42.290
Pa na njhovom sajtu pishe da ne shtite:

How does virus detection differ between Avira Free Antivirus and Avira Antivirus Pro?​

Avira Free Antivirus is free of charge for home users, so it is available only for private, non-commercial use.
Unlike Avira Antivirus Pro, it does not include internet protection (Web Protection).
With Avira Web Protection you can browse with complete confidence because we block malicious websites, drive-by downloads, and hijack attempts on your web browser – not to mention phishing attacks via social networks and email.
Avira Mail Protection protects your unsecured, non-encrypted email traffic.

RIA77

Poznat
Poruka
9.127
Pa na njhovom sajtu pishe da ne shtite:

How does virus detection differ between Avira Free Antivirus and Avira Antivirus Pro?​

Avira Free Antivirus is free of charge for home users, so it is available only for private, non-commercial use.
Unlike Avira Antivirus Pro, it does not include internet protection (Web Protection).
With Avira Web Protection you can browse with complete confidence because we block malicious websites, drive-by downloads, and hijack attempts on your web browser – not to mention phishing attacks via social networks and email.
Avira Mail Protection protects your unsecured, non-encrypted email traffic.
То је за фишинг, тројанци постоје 20 година, нису луди да не штите против тога.
https://www.pcmag.com/reviews/avira-free-security-suite

bmaxa

Buduća legenda
Poruka
42.290
То је за фишинг, тројанци постоје 20 година, нису луди да не штите против тога.
https://www.pcmag.com/reviews/avira-free-security-suite
Chuj ti ni ne znash, shta je drive-by malware, zbog chega ti na Windows-u treba AV, a na Linu-u i macOS ne treba :P
Da te shtiti od virusa na disku, to ti uopshte ne treba, jer morash ti da ih pokrenesh... ali te ne shtiti od virusa koji
se uploaduju i pokretju preko weba :P

bmaxa

Buduća legenda
Poruka
42.290
Bloatware, Java shit ;p
Kompajlira se jako dugo na 8 kora, jer ima i C++ :p
(ako uspesh sve da podesish, da mozhe da se iskompajlira)
Reshio da ga izbildam, nakon duzhe vremena, git pull je dugo trajao...
No vidim da su ubacili da skida verzije paketa, potrebne za kompajliranje sam od sebe,
tako da mislim da netje biti iznenadjenja :P
poprilichno lako
1. ./make_me.sh
2. make
i mozhesh odmah da ga startujesh iz build dira :p

bmaxa

Buduća legenda
Poruka
42.290
zavrshi kompajliranje, dakle sat vremena i 15 minuta, na 8 kora mashini :p
Screenshot 2023-01-20 at 01.56.35.png

tab503

Tabana po forumu
Administrator
Poruka
97.952
Капирам да ти се не допадају не-мајкрософтова решења. Али имаш ли конкретну замерку да је само Мајкрософтов програм отворио неки фајл, а други програми нису ?
ja napisah vec i to samo ono sta mi je na prvu loptu palo na pamet
problem sa makroima, matematickim fontovima, eksportom u pdf... i ono veoma vazno..open source je i kao takav ekstremno osetljiv na hakovanje..ozbiljne firme ne smeju da imaju OS koji nije od njih samih modifikovan u upotrebi