Šta je za vas moderan džentlmen?

Ovo nije tačno na toliko mnogo nivoa...

Da je život "daš - dobiješ", ne bi ovako izgledali odnosi.

Prvo, koliko ljudi se iskreno da u vezi?
Fora je sto mnoge zene misle "dala sam cku - znaci dala sam sve". Pa nisi, curo draga, trista drugih mu je dalo cku pa je samo jednu na kraju odabrao, jer ta je dala nesto sto 299 drugih nisu.

Pricam iz licnog iskustva - koliko sam se davao, toliko sam i dobijao zauzvrat.
Sad, jesam li se par puta zaiebao - jesam, naravno, bio mlad i glup, ali onda vremenom naucis da se ne dajes ko budala, vec samo onde gde vidis i osetis da to ima smisla.

Ako neko ima 30+ godina a nije to naucio - onda imamo vrlo upitnu emocionalnu i socijalnu inteligenciju.

Prvo, koliko ljudi se iskreno da u vezi?
Fora je sto mnoge zene misle "dala sam cku - znaci dala sam sve". Pa nisi, curo draga, trista drugih mu je dalo cku pa je samo jednu na kraju odabrao, jer ta je dala nesto sto 299 drugih nisu.

Pricam iz licnog iskustva - koliko sam se davao, toliko sam i dobijao zauzvrat.
Sad, jesam li se par puta zaiebao - jesam, naravno, ali onda naucis da se ne dajes ko budala, vec samo onde gde vidis i osetis da to ima smisla.

Ako neko ima 30+ godina a nije to naucio - onda imamo vrlo upitnu emocionalnu i socijalnu inteligenciju.

Problem toga je što ti percipiraš stvari iz ličnog iskustva i iz "normalnosti". Taj ugao danas očigledno nije zastupljen i da to "daš - dobiješ" nije baš tako svedoče i odnosi danas, raspadi brakova, prijateljstava, itd. Pogledaj na šta liče odnosi u poslednje vreme, to je sve osim "daš - dobiješ".

A saglasan sam da bi to tako trebalo biti u normalnom odnosu.

Problem toga je što ti percipiraš stvari iz ličnog iskustva i iz "normalnosti". Taj ugao danas očigledno nije zastupljen i da to "daš - dobiješ" nije baš tako svedoče i odnosi danas, raspadi brakova, prijateljstava, itd. Pogledaj na šta liče odnosi u poslednje vreme, to je sve osim "daš - dobiješ".

A saglasan sam da bi to tako trebalo biti u normalnom odnosu.

Brakovi se raspadaju i odnosi su losi iz trista razloga, to je mnogo kompleksnija prica na kojoj se moze raditi doktorska disertacija :D

Moj utisak je da su ljudi danas emocionalno veoma nezreli, da ima jako mnogo ljudi od 30+, pa i 40+ godina koji identicno razmisljaju kao i klinci od 19-20 godina. Mislim na oba pola. I ne znam zasto je tako, da li je zbog masovne kulture i medija, da li zbog stalnih kriza, lose ekonomije i drugih trzavica koje vecini onemogucuju da se ranije osamostale pa podugo zive kod roditelja.....ne znam, svasta moze biti uzrok.

Ali cinjenica je da me zaista zaprepascuje koliko ljudi nista ne nauci i ne sazri, ne promeni se.

Sa druge strane imamo idealizaciju i romantizaciju proslih vremena, koja nisu bila ni idealna ni toliko romanticna kao sto se predstavlja, pa se pokusava teziti necemu sto je, zapravo, cista imaginacija.

I dalje tvrdim, a iskustvo mi pokazuje konstantno, da je jako istinita ona "kako zracis tako i privlacis".

Brakovi se raspadaju i odnosi su losi iz trista razloga, to je mnogo kompleksnija prica na kojoj se moze raditi doktorska disertacija :D

Moj utisak je da su ljudi danas emocionalno veoma nezreli, da ima jako mnogo ljudi od 30+, pa i 40+ godina koji identicno razmisljaju kao i klinci od 19-20 godina. Mislim na oba pola. I ne znam zasto je tako, da li je zbog masovne kulture i medija, da li zbog stalnih kriza, lose ekonomije i drugih trzavica koje vecini onemogucuju da se ranije osamostale pa podugo zive kod roditelja.....ne znam, svasta moze biti uzrok.

Ali cinjenica je da me zaista zaprepascuje koliko ljudi nista ne nauci i ne sazri, ne promeni se.

Sa druge strane imamo idealizaciju i romantizaciju proslih vremena, koja nisu bila ni idealna ni toliko romanticna kao sto se predstavlja, pa se pokusava teziti necemu sto je, zapravo, cista imaginacija.

I dalje tvrdim, a iskustvo mi pokazuje konstantno, da je jako istinita ona "kako zracis tako i privlacis".

Saglasan sam sa svim što si napisao, samo kažem da baš ne funkcioniše masa odnosa po sistemu koliko daš toliko i dobiješ, jer da je tako stvari bi bile idilične, a nisu, što dokazuje i broj završenih odnosa.

Ja o tome pričam, a saglasan sam sa svim što si naveo, tako rezonuju normalni ljudi.

Moderni džentlmeni su (obično) i teški prevaranti.. nije da ih nema, ali ti se (pre)poznaju po karakteru duše i iskrenim namjerama. Problem je kako otkriti u nekom da je on baš pravi džentlemen a ne da glumi pred vama i pravi se ono što nije.

Na kraju shvatiš da ti se samo učinilo da nekome značiš i da si upoznala sve osim ljubavi, prazna obećanja, izgovore..
A do tada si bila srećna princeza koja je upoznala muškarca, džentlmena.. predaš se, povjeruješ jer on je tvoja druga polovina duše, života.
Mnogo je "džentlmena" danas koji su galantni i neodoljivi iz sasvim drugih razloga a ne što su steekli lijepe manire ili su rodjeni džentlemeni.

IMG-20240403-WA0032.jpg

Kakav gospodin.

🥰 🐈

Zar su ljudi nekada bili zreliji?

Back