Araon
Elita
- Poruka
- 18.385
Joj, ala mi se kennja od ovih fora "hocu dzentlmena".
Svako dobije onoliko koliko daje, i tu se sva prica zavrsava.
Ovo nije tačno na toliko mnogo nivoa...
Da je život "daš - dobiješ", ne bi ovako izgledali odnosi.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Joj, ala mi se kennja od ovih fora "hocu dzentlmena".
Svako dobije onoliko koliko daje, i tu se sva prica zavrsava.
Pravi dzentlmen nikada ne prica o svojim bivsim partnerkama. Tu intimu cuva samo za sebe.
Ovo nije tačno na toliko mnogo nivoa...
Prvo, koliko ljudi se iskreno da u vezi?
Fora je sto mnoge zene misle "dala sam cku - znaci dala sam sve". Pa nisi, curo draga, trista drugih mu je dalo cku pa je samo jednu na kraju odabrao, jer ta je dala nesto sto 299 drugih nisu.
Pricam iz licnog iskustva - koliko sam se davao, toliko sam i dobijao zauzvrat.
Sad, jesam li se par puta zaiebao - jesam, naravno, ali onda naucis da se ne dajes ko budala, vec samo onde gde vidis i osetis da to ima smisla.
Ako neko ima 30+ godina a nije to naucio - onda imamo vrlo upitnu emocionalnu i socijalnu inteligenciju.
Pa kako se uzme. Ne možeš da od sebe ne daš ništa, a da tražiš od nje... nešto.Ovo nije tačno na toliko mnogo nivoa...
Pa kako se uzme. Ne možeš da od sebe ne daš ništa, a da tražiš od nje... nešto.
Pinokice...ne mesaj sePa kako se uzme. Ne možeš da od sebe ne daš ništa, a da tražiš od nje... nešto.
Problem toga je što ti percipiraš stvari iz ličnog iskustva i iz "normalnosti". Taj ugao danas očigledno nije zastupljen i da to "daš - dobiješ" nije baš tako svedoče i odnosi danas, raspadi brakova, prijateljstava, itd. Pogledaj na šta liče odnosi u poslednje vreme, to je sve osim "daš - dobiješ".
A saglasan sam da bi to tako trebalo biti u normalnom odnosu.
Teška tema.Kako ne možeš? Samo moraš sa druge strane da imaš dovoljno nesigurnu, glupu ili osobu prepunu trauma. Što danas nije mali broj i eto ti toksičnih veza, što danas nije mali broj.
Štooo? Da idem?Pinokice...ne mesaj se![]()
Idi igraj se.Teška tema.
Štooo? Da idem?
Ček da nađem klikere.Idi igraj se.
A za toksicne veze i iskoriscavanje si u pravu, ali opet se vracamo na onu staru: fool me once - shame on you, fool me twice - shame on meKako ne možeš? Samo moraš sa druge strane da imaš dovoljno nesigurnu, glupu ili osobu prepunu trauma. Što danas nije mali broj i eto ti toksičnih veza, što danas nije mali broj.
Brakovi se raspadaju i odnosi su losi iz trista razloga, to je mnogo kompleksnija prica na kojoj se moze raditi doktorska disertacija
Moj utisak je da su ljudi danas emocionalno veoma nezreli, da ima jako mnogo ljudi od 30+, pa i 40+ godina koji identicno razmisljaju kao i klinci od 19-20 godina. Mislim na oba pola. I ne znam zasto je tako, da li je zbog masovne kulture i medija, da li zbog stalnih kriza, lose ekonomije i drugih trzavica koje vecini onemogucuju da se ranije osamostale pa podugo zive kod roditelja.....ne znam, svasta moze biti uzrok.
Ali cinjenica je da me zaista zaprepascuje koliko ljudi nista ne nauci i ne sazri, ne promeni se.
Sa druge strane imamo idealizaciju i romantizaciju proslih vremena, koja nisu bila ni idealna ni toliko romanticna kao sto se predstavlja, pa se pokusava teziti necemu sto je, zapravo, cista imaginacija.
I dalje tvrdim, a iskustvo mi pokazuje konstantno, da je jako istinita ona "kako zracis tako i privlacis".
Neka te, evo pomirili su se ova dvojicaTeška tema.
Štooo? Da idem?
Ja o tome pričam, a saglasan sam sa svim što si naveo, tako rezonuju normalni ljudi.
Dinge se nešto ljuti, pravim mu gužvu izgleda.Neka te, evo pomirili su se ova dvojica![]()
Nismo ni ratovali, poboguNeka te, evo pomirili su se ova dvojica![]()
Na pratim sta pisu zene o dzentlmenima ali poznajem par ljudi da se tako ponasaju dakle ni rec o bivsim partnerkama a bilo ih je dosta. To ne moze svako to mogu samo istinski dzentlmeni.Tačno, ne moraš ni da pričaš ti, vidiš da same pišu po tviterima.
Ma mi se ponadale da će sukob eskalirati pa ono šta ti meni, pokaži bicepse, ovaj drugi a vidi kakve pločice imam pa trt mrt da malo babe napare oči i takoNismo ni ratovali, pobogu![]()
Zar su ljudi nekada bili zreliji?Brakovi se raspadaju i odnosi su losi iz trista razloga, to je mnogo kompleksnija prica na kojoj se moze raditi doktorska disertacija![]()
Moj utisak je da su ljudi danas emocionalno veoma nezreli, da ima jako mnogo ljudi od 30+, pa i 40+ godina koji identicno razmisljaju kao i klinci od 19-20 godina. Mislim na oba pola. I ne znam zasto je tako, da li je zbog masovne kulture i medija, da li zbog stalnih kriza, lose ekonomije i drugih trzavica koje vecini onemogucuju da se ranije osamostale pa podugo zive kod roditelja.....ne znam, svasta moze biti uzrok.
Ali cinjenica je da me zaista zaprepascuje koliko ljudi nista ne nauci i ne sazri, ne promeni se.
Sa druge strane imamo idealizaciju i romantizaciju proslih vremena, koja nisu bila ni idealna ni toliko romanticna kao sto se predstavlja, pa se pokusava teziti necemu sto je, zapravo, cista imaginacija.
I dalje tvrdim, a iskustvo mi pokazuje konstantno, da je jako istinita ona "kako zracis tako i privlacis".
Nisam ja đubre.U vreme ženske emancipacije menja se i smisao termina kao što je džentlmenstvo.
Šta bi za vas bilo moderno džentlmenstvo?
Kakvi su to muškarci?
Neki navedeni primeri
Pogledajte prilog 1525218
Pogledajte prilog 1525219