Šta je Vučiću sa protestnom notom Hrvatskoj zbog potpisivanja vojnog sporazuma sa Kosovom a ti još glasaš protiv Rusije u UN?

Vi ste jedini na svetu imali konc logore za decu. Nula moralnog prava da zucnete.
I kakve to veze ima s bilo čime? Ti tvrdiš da su Nijemci bili bolji i humaniji, jer su trpali djecu u iste konc logore s odraslima?!?!? WTF?!?! To je bolesna izjava. :thumbdown:

Uostalom, Hrvati barem nemaju pravomoćnu presudu za počinjenje genocida, tako da ti je bolje šutjeti.

A da ne spominjemo genocid pocinjen nad Hrvatima od strane Srba u WW2....oh no wait....
Sinko, dobro ste prošli. 1991/92 protjerali ste oko 150.000 Hrvata iz njihovih domova i nasilno uzurpirali oko 1/3 hrvatskog teritorija (a ovdje besramno nama kukate o oduzetom Kosovu). Što ste očekivali da će biti posljedica toga? Čaj i keksi? :roll:

Dobro se dobrim vraća.
Да ли си ти кад чуо за НДХ и зверства која је НДХ починила према Србима, Ромима и Јеврејима? Или је можда и Јасеновац само српски мит? Радни логор, како неки хрватски историчари кажу!

Господине, нико на тим балканским просторима није страдао као Срби. Треба ли да наводим колико је Срба погинуло само у Првом и Другом светском рату? Колико је Срба, иначе, страдало директно од усташке руке?

Мали смо и ми и ви да бисмо се још и међусобно убијали. Ми смо настрадали и током деведесетих јер је Немачка коначно дочекала да се Србима освети за два светска рата. Јбг, испаде да сте ви Хрвати били на правој страни а ми на погрешној што се тиче тог коначног распада СФРЈ јер је вама управо Немачка наместила границе које нисте могли ни да сањате.

Ми Срби смо током деведесетих изгубили и ја то признам. Једноставно, нисмо могли и против Запада. Али, као што видимо, сиутација у свету се мења из дана у дан. Нико од нас не зна шта ће нам донети неко ново сутра.

Мирише на неки нови велики рат а уколико дође до тог рата, ми и ви ћемо, сасвим сигурно, опет бити на супротним странама. Коло среће се окреће, зар не!? Зар није боље смириивати ситуацију и покушати бити пријатељ са неким него опет ратовати? Дакле, оканите се тих антисрпских речи и порука, шта ће вам то?

Evo, tipicno razmisljanje svakog Hrvata, nebitno liberalan ili radikalan. NDH i Hrvati su izvrsili genocid nad Srbima u WW2. To su cinjenice a ti ih mozes nazivati kako hoce.

I da smo nacisto (ako nisi vec ukapirao) nisam ti ja od onih "ko nas bre zavadi". Sto se mene tice daleko vam lepa kuca.
Nisu Hrvati izvršili te zločine, već ustaše. Hrvatski partizani i svi oni koji nisu bili članovi ustaškog pokreta, a to je golema većina Hrvata, nemaju baš nikakve veze s time. :kafa:

Ono kad Hrvat objasnjava Srbinu na srpskom forumu kako on gleda "svoja posla"...
friends fail GIF
Oprosti lijepo, ali ovo je i naš forum. Ipak smo mi katolički Srbi, je l te? :per:

:hahaha:

I kakve to veze ima s bilo čime? Ti tvrdiš da su Nijemci bili bolji i humaniji, jer su trpali djecu u iste konc logore s odraslima?!?!? WTF?!?! To je bolesna izjava. :thumbdown:

Uostalom, Hrvati barem nemaju pravomoćnu presudu za počinjenje genocida, tako da ti je bolje šutjeti.
То ти је класичан пример Западне правде! Нама пресуда због Сребренице (по принципу ''Кадија те тужи, кадија ти суди!'') а вама није ни суђено због зверстава НДХ! Боље ти је да ћутиш и не говориш о таквим стварима.

Избегавам да коментаришем овакве ствари јер ми је јасно да друга страна никад неће прихватити било шта што дође са ове моје стране. Ипак, да кажем само ово, у вези деведесетих.
По Уставу 1974-е републике нису имале право на самоопрделење. Ако не верујеш, прочитај тај Устав. Даље, право на самоопределење су имали народи.
Даље, Срби су били конситутивни народ и у Хрватској и у БиХ и као конститутивни народ, по закону, одлука о самосталности и Хрватске и БиХ никако се није могла донети без сагласности Срба. Такав је био закон.

Е, сад, ти закони су брутално погажени, међународна заједница је, првентствено због својих интереса, признала републикама право на самоопределење те, самим тим, признала и унутрашње границе у бившој СФРЈ као нове међународне границе. За оне који слабо познају право, само подсетник да унутрашње границе у бившој СФРЈ, иначе, чак никад нису биле ратификоване у Скупштини ФНРЈ а касније ни у Скупштини СФРЈ.

Дакле, ако се држава већ распада (а и малом детету је било јасно да Срби, Хрвати, Словенци, Муслимани, итд.) више не могу заједно онда је једини логичан распад државе и требао и морао бити по етничким границама а не по републичким јер републике по Уставу нису имале право на самоопределење.

Срби хоће етничке границе, Хрвати и Муслимани неће и, логично, долази до рата. Дакле, нема ту шта ко да долази из Србије у Хрватску и наговара Србе у Хрватској против Хрватске јер је Хрватска погазила Устав СФРЈ а Србе онда чак избацила и из Устава СРХ.

Велики проблем Срба је био то што су против себе имале Запад јер је Западу одговорао распад СФРЈ.

Иначе, ево шта је Стипе Месић рекао на седници хрватског Сабора:

Дакле, будите срећни да сте добили државу у границама у којој је асполутно нисте требали добити. У Хрватској су Срби данас сведени на статистичку грешку. Шта још хоћете од Срба? Чему толика мржња коју ширите према нама? Па, бар сте ви добили распадом СФРЈ све што сте пожелели!

Иначе, ево мапа бивше СФРЈ која показује етничку структуру након пописа 1981-е:
Pogledajte prilog 1700257
Светлија плава боја су Срби (тамнија плава су Црногорци).

Ви, млађи Хрвати, а и старији, упоредите границе фронта у Хрватској и БиХ током деведесетих и видећете да су те границе фронта управо биле, у 90% случајева, потпуно поклопљене са ентичком структуром становништва.
Реално, вама у некадашњим српским срединама у Хрватској фактички више нико и не живи. Ти крајеви су већином пусти.
СФРЈ се могла распасти на тај начин да један део територије СРХ припадне Србима као и један део територије данашње БиХ. Исто тако, један део територије БиХ је требао припасти Хрватима. То би била много праведнији распад СФРЈ него онај по републичким границама који је довео до крвавог рата.
Pišeš gluposti! Samo narod koji ima teritorij može vršiti odcjepljenje. Kada se kaže "narod" ne misli se na etničku skupinu per se, nego na politički narod koji raspolaže svojim teritorijem. Srbi nisu imali bilo kakav teritorij na području SR Hrvatske i shodno tome, nisu imali što odcjepljivati. Oni su bili građani SR Hrvatske i sva njihova prava su proizlazila iz činjenice da su bili građani SR Hrvatske. Čak im je i potvrda o državljanstvu glasila na ime republike, a ne na ime federacije.

Etnička struktura tu nema veze. Činjenica je da su Srbi živjeli kao manjina na tlu Hrvatske. Nije problem nikog drugog što vi Srbi niste stoljećima imali svoj teritorij, granice i državnu upravu pa uopće ne razumijete što je to teritorij, država i pravo.

Hrvati su dobili državu u svojim granicama koje im pripadaju po svemu. Nemamo mi s time što biti sretni ili nesretni. To je naše bilo i prije i sada. Vi možete biti sretni što smo vas trpjeli na svojoj zemlji. Umjesto da nam bude zahvalni, vi ste pokušali opljačkati, oteti i ukrasti našu zemlju.

To ti je klasičan primer Zapadne pravde! Nama presuda zbog Srebrenice (po principu ''Kadija te tuži, kadija ti sudi!'') a vama nije ni suđeno zbog zverstava NDH! Bolje ti je da ćutiš i ne govoriš o takvim stvarima.
Kome nama?

Svi ti ljudi koji su igrali neku i bilo kakvu bitnu ulogu u ww2 su kaput.
Sve ih je nadživio, poglavlje zatvorio i svjetlo ugasio Joža Manolić.

Да ли си ти кад чуо за НДХ и зверства која је НДХ починила према Србима, Ромима и Јеврејима? Или је можда и Јасеновац само српски мит? Радни логор, како неки хрватски историчари кажу!

Господине, нико на тим балканским просторима није страдао као Срби. Треба ли да наводим колико је Срба погинуло само у Првом и Другом светском рату? Колико је Срба, иначе, страдало директно од усташке руке?

Мали смо и ми и ви да бисмо се још и међусобно убијали. Ми смо настрадали и током деведесетих јер је Немачка коначно дочекала да се Србима освети за два светска рата. Јбг, испаде да сте ви Хрвати били на правој страни а ми на погрешној што се тиче тог коначног распада СФРЈ јер је вама управо Немачка наместила границе које нисте могли ни да сањате.

Ми Срби смо током деведесетих изгубили и ја то признам. Једноставно, нисмо могли и против Запада. Али, као што видимо, сиутација у свету се мења из дана у дан. Нико од нас не зна шта ће нам донети неко ново сутра.

Мирише на неки нови велики рат а уколико дође до тог рата, ми и ви ћемо, сасвим сигурно, опет бити на супротним странама. Коло среће се окреће, зар не!? Зар није боље смириивати ситуацију и покушати бити пријатељ са неким него опет ратовати? Дакле, оканите се тих антисрпских речи и порука, шта ће вам то?
Hrvatima nije u interesu ratovati sa Srbima. Mi nemamo s vama više bilo kakvih otvorenih pitanja, tako da ne vidim razloga za bilo kakve sukobe u budućnosti.

Međutim, Hrvatska je po svom suverenom pravu priznala državu Kosovo i kao članica EU i NATO ima odgovornost osiguravati stabilnost i mir na tom području. To što Vi to shvaćate kao antisrpsku politiku je samo Vaša stvar.

Nisu Hrvati izvršili te zločine, već ustaše. Hrvatski partizani i svi oni koji nisu bili članovi ustaškog pokreta, a to je golema većina Hrvata, nemaju baš nikakve veze s time. :kafa:
Изузетно је лепо када се неки Хрват ограђује од усташа. Искрено, ценим то што си написао и камо среће да се Хрватска потпуно одрекла тог зла. На жалост, заборављаш, ви сте непосредно пре рата у Загреб враћали управо потомке највећих и најзлогласнијих усташа. Таман толико да се Срби у Хрватскоу ''обрадују'' повампирењеу усташтва.

Иначе, што се тиче партизана, ево ти један текст који је писао један Бошњак и то на aljazeera интернет страници:
https://balkans.aljazeera.net/teme/...torija-srbi-su-masovno-pristupali-partizanima

Намерно ти остављам линк према тексту који нису писали Срби а налази се на страници која је изузетно антисрпски распожена. Повод за тај текст је, наравно, сасвим друге природе јер су желели да истакну како се Србија окреће према четничком покрету али је мени тај текст занимљив због тога што један Бошњак на антисрпској страници признаје ко је фактички изнео терет Другог светског рата.

Видиш, мало је Хрвата било у партизанима на самом почетку Другог светског рата. Тек капитулацијом Италије 1943-е тај број расте пошто су многи домобрани прешли у партизане а кулминацију тог броја Хрвата у партизанима се достиже при самом крају рата када је Броз дозволио чак и великом броју усташа да промене униформу. Али, ја никад нисам ни тврдио да су сви Хрвати усташе.

Hrvatima nije u interesu ratovati sa Srbima. Mi nemamo s vama više bilo kakvih otvorenih pitanja, tako da ne vidim razloga za bilo kakve sukobe u budućnosti.

Međutim, Hrvatska je po svom suverenom pravu priznala državu Kosovo i kao članica EU i NATO ima odgovornost osiguravati stabilnost i mir na tom području. To što Vi to shvaćate kao antisrpsku politiku je samo Vaša stvar.

Bit će opet kao nekad u Jugoslaviji..mlate panduri na Kosovu čiču, čiča će "ali ja sam naš" a pandur odgovara "a kaj me briga"

То ти је класичан пример Западне правде! Нама пресуда због Сребренице (по принципу ''Кадија те тужи, кадија ти суди!'') а вама није ни суђено због зверстава НДХ! Боље ти је да ћутиш и не говориш о таквим стварима.
Molim Vas da se suzdržite od laganja. Hvala. Za zvjerstva u NDH je suđeno i u Jugoslaviji i na međunarodnom sudu u Nurnbergu. U Jugoslaviji su Titovi komunisti prvo napravili masakr na Bleiburgu i Križnom putu, a potom su od 1945. do 1948. godine osudili po kratko postupku na smrt vješanjem ili strijeljanjem niz istaknutih ustaških političkih dužnosnika i vojnih zapovjednika. Istovremeno, Saveznici su na Nurnberškom sudu kao odgovorne za ustaške zločine osudile na smrt ili zatvor nekolicinu nacističkih političara i vojnih zapovjednika kojima je prišivena zapovjedna odgovornost za ustaške zločine po principu vojne i dužnosničke hijerarhije.

Zato molim lijepo ili prestanite lagati ili barem šutite! Hvala.

Косово и Метохија су по још увек важећеој Резолуцији 1244 саставни део Србије. То што је скоро цели Запад признао тзв.Косово и поред Резолуције 1244 довољно говори о том Западу а исто тако и о Хрватској. Тај исти Запад је растурио и СФРЈ на штету Срба па ми Срби од тог истог Запада ништа добро не можемо очекивати ни дан данас. Међунардно право стално газите против Срба.

Ваше потписивање некаквог војног уговора или савеза са тзв. Косовом је патетично. Шта, заиста, желите са тим да докажете? Да ћете ви данас, сутра ићи ратовати на Косово и Метохију и бити на страни шиптара уколико дође до неког новог рата? Хрватској би било много боље да гледа своја посла а не да стално забаду прст у око Србији. Па и сам си рекао да вам није у интересу ратовати против Срба а овамо потписујете војну сарадњу са српском покрајином чију независност Србија никад неће признати а треба ли још једном да ти понављам и наводим Резолуцију 1244!?

Косово и Метохија су по још увек важећеој Резолуцији 1244 саставни део Србије. То што је скоро цели Запад признао тзв.Косово и поред Резолуције 1244 довољно говори о том Западу а исто тако и о Хрватској. Тај исти Запад је растурио и СФРЈ на штету Срба па ми Срби од тог истог Запада ништа добро не можемо очекивати ни дан данас. Међунардно право стално газите против Срба.

Ваше потписивање некаквог војног уговора или савеза са тзв. Косовом је патетично. Шта, заиста, желите са тим да докажете? Да ћете ви данас, сутра ићи ратовати на Косово и Метохију и бити на страни шиптара уколико дође до неког новог рата? Хрватској би било много боље да гледа своја посла а не да стално забаду прст у око Србији. Па и сам си рекао да вам није у интересу ратовати против Срба а овамо потписујете војну сарадњу са српском покрајином чију независност Србија никад неће признати а треба ли још једном да ти понављам и наводим Резолуцију 1244!?
Netočno. U rezoluciju UN 1244 piše da će se raspravljati o budućem statusu Kosova. Dakle, ne piše da je dio Srbije, već da status tog teritorija nije dogovoren.

Rata na Kosovu neće biti ukoliko ga Srbija ne izazove. Tako da, osim ako nemate namjeru izazivati rat, možete biti savršeno mirni.

Molim Vas da se suzdržite od laganja. Hvala. Za zvjerstva u NDH je suđeno i u Jugoslaviji i na međunarodnom sudu u Nurnbergu. U Jugoslaviji su Titovi komunisti prvo napravili masakr na Bleiburgu i Križnom putu, a potom su od 1945. do 1948. godine osudili po kratko postupku na smrt vješanjem ili strijeljanjem niz istaknutih ustaških političkih dužnosnika i vojnih zapovjednika. Istovremeno, Saveznici su na Nurnberškom sudu kao odgovorne za ustaške zločine osudile na smrt ili zatvor nekolicinu nacističkih političara i vojnih zapovjednika kojima je prišivena zapovjedna odgovornost za ustaške zločine po principu vojne i dužnosničke hijerarhije.

Zato molim lijepo ili prestanite lagati ili barem šutite! Hvala.
Ко лаже? Па ти кажеш да смо ми осуђени за геноцид а ја ти кажем да мало размислиш шта причаш. Сребреница и Јасеновац се не могу никако поредити. Где је пресуда против вас због Јасеновца? Нема је, зар не!? Дакле, мислим да је много боље да ти ћутиш. Или не прозивај нас за геноцид или прихвати чињенице да нигде нема документа који каже да је у Јасеновцу почињен геноцид. Нема га јер је Броз био Хрват и никако му није одговорала да се та реч уопште наводи у вези Јасеновца.

Изузетно је лепо када се неки Хрват ограђује од усташа. Искрено, ценим то што си написао и камо среће да се Хрватска потпуно одрекла тог зла. На жалост, заборављаш, ви сте непосредно пре рата у Загреб враћали управо потомке највећих и најзлогласнијих усташа. Таман толико да се Срби у Хрватскоу ''обрадују'' повампирењеу усташтва.

Иначе, што се тиче партизана, ево ти један текст који је писао један Бошњак и то на aljazeera интернет страници:
https://balkans.aljazeera.net/teme/...torija-srbi-su-masovno-pristupali-partizanima

Намерно ти остављам линк према тексту који нису писали Срби а налази се на страници која је изузетно антисрпски распожена. Повод за тај текст је, наравно, сасвим друге природе јер су желели да истакну како се Србија окреће према четничком покрету али је мени тај текст занимљив због тога што један Бошњак на антисрпској страници признаје ко је фактички изнео терет Другог светског рата.

Видиш, мало је Хрвата било у партизанима на самом почетку Другог светског рата. Тек капитулацијом Италије 1943-е тај број расте пошто су многи домобрани прешли у партизане а кулминацију тог броја Хрвата у партизанима се достиже при самом крају рата када је Броз дозволио чак и великом броју усташа да промене униформу. Али, ја никад нисам ни тврдио да су сви Хрвати усташе.
Srbija je rehabilitirala četničke zločince iz WW2, nazivate ih herojima i slavite iste takve zločince iz 1990-ih kojima su uzor u amblemima, činovima, organizaciji i odjeći bili četnici. Treba li zato Hrvatska preventivno bombardirati Beograd zbog toga što je "obradovana" povampirenim četništvom?

Opet lažeš. Čitava Dalmacija i Istra, a i neki drugi dijelovi, su od početka bili u partizanima.

Poslednja izmena:
Ко лаже? Па ти кажеш да смо ми осуђени за геноцид а ја ти кажем да мало размислиш шта причаш. Сребреница и Јасеновац се не могу никако поредити. Где је пресуда против вас због Јасеновца? Нема је, зар не!? Дакле, мислим да је много боље да ти ћутиш. Или не прозивај нас за геноцид или прихвати чињенице да нигде нема документа који каже да је у Јасеновцу почињен геноцид. Нема га јер је Броз био Хрват и никако му није одговорала да се та реч уопште наводи у вези Јасеновца.
Opet se praviš da ne razumiješ. Za Jasenovac je suđeno kolektivno nacistima u Nurnbergu i posebno ustašama u Jugoslaviji. Presude o genocidu nema, jer takvu presudu nisu dobili ni Nijemci koji su usmrtili 6 milijuna Židova. Tada nije postojao zakonom definirani zločin genocida i zato ga nema. Ali vidim da si ti zlonamjeran pa pišeš o nečemu iako znaš da je to besmisleno i nemoguće, samo kako bi opravdao genocid u Srebrenici.

Zločin genocida je počinjen u Srebrenici i osuđen je. Bilo bi sramotno da negiraš taj gnjusan ratni zločin.

Netočno. U rezoluciju UN 1244 piše da će se raspravljati o budućem statusu Kosova. Dakle, ne piše da je dio Srbije, već da status tog teritorija nije dogovoren.

Rata na Kosovu neće biti ukoliko ga Srbija ne izazove. Tako da, osim ako nemate namjeru izazivati rat, možete biti savršeno mirni.
Па, човече, престани да будеш толико безобразан!

У тексту Резолуције, поред осталог, пише и ово:

''..., Reaffirming the commitment of all Member States to the sovereignty and territorial integrity of the Federal Republic of Yugoslavia,...''

Треба ли ти превод? Потврђује се суверенитет и територијални интегритет СРЈ!

Стварно, откуд ти образ да нама Србима паметујеш о Резолуцији 1244?

Па, човече, престани да будеш толико безобразан!

У тексту Резолуције, поред осталог, пише и ово:

''..., Reaffirming the commitment of all Member States to the sovereignty and territorial integrity of the Federal Republic of Yugoslavia,...''

Треба ли ти превод? Потврђује се суверенитет и територијални интегритет СРЈ!

Стварно, откуд ти образ да нама Србима паметујеш о Резолуцији 1244?
Piše taj dio, ali i dio o tome da se tek treba dogovoriti o budućem statusu Kosova. Pogledat ću opet rezoluciju i pronaći taj dio pa ga ovdje stavit.

Opet se praviš da ne razumiješ. Za Jasenovac je suđeno kolektivno nacistima u Nurnbergu i posebno ustašama u Jugoslaviji. Presude o genocidu nema, jer takvu presudu nisu dobili ni Nijemci koji su usmrtili 6 milijuna Židova. Tada nije postojao zakonom definirani zločin genocida i zato ga nema. Ali vidim da si ti zlonamjeran pa pišeš o nečemu iako znaš da je to besmisleno i nemoguće, samo kako bi opravdao genocid u Srebrenici.

Zločin genocida je počinjen u Srebrenici i osuđen je. Bilo bi sramotno da negiraš taj gnjusan ratni zločin.
Стварно си јадан. И сам кажеш да је то био гнусни ратни злочин. Геноцид је намера да се једна етничка група потпуно уништи. У тој истој Сребреници, колико је мени познато, жене, деца и старци су безбедно пребачени на муслиманску територију. Дакле, мало ће Срба признати да се ту ради о геноциду а сваки Србин ће се сложити да се десио тежак ратни злочин. Тај Суд у Хагу је увек био продужена рука Запада који је преко тог Суда заокружио своју подлу политику коју су спроводили приликом распада СФРЈ.

Што се тиче пресуде о геноциду и о томе да пре 70, 80 или више година није било закона о геноциду, видиш, геноцид не застарева и ако је Србима пресуђено да је Сребреница била геноцид онда, сасвим сигурно, може да се и дан данас покрене поступак и донесе пресуда о геноциду и против НДХ и против нацистичке Немачке. Срби геноцидни због 8000 Бошњака а Хрвати нису због више стотина хиљада побијених Срба, Рома и Јевреја а шта тек рећи о Немцима који су побили милионе Јевреја те велики број нас Срба.
Јбт, па ви сте полудели од беса када је у Скупштини ЦГ изгласана резолуција о геноциду у Јасеновцу а нама овде солиш памет због Сребренице. Јадно и бедно.

Piše taj dio, ali i dio o tome da se tek treba dogovoriti o budućem statusu Kosova. Pogledat ću opet rezoluciju i pronaći taj dio pa ga ovdje stavit.
Знам ја Резолуцију 1244 на памет и шта у њој пише! Ако пише да се потврђује суверенитет и територијални интегритет онда је јасно шта то значи. Све друго су модалитети за разговор о статусу који не прејудицира независност већ статус Космета у оквиру потврђеног суверенитита и територијалног интегритета СРЈ. Ако ниси знао до данас, онда од данас знаш па ћеш можда и неким другим очима да гледаш и на ваше фамозно признање тзв. Косово и војни савез са шиптарима.

Иначе, немам више времена, имам пуно посла.

Kako je onda Jasenovac genocid?
У Јасеновцу су убијани мушкарци, жене, деца, није се бирало. Циљ је био да Срби нестану из НДХ. Једини разлог због чега су Срби зверски убијани у Јасеновцу је то што су били Срби. То је класична дефиниција геноцида!

Posle ovog saveza Kosova, Albanije i hrvatske jasno je da Srbiji treba mnogo jača vojska da bi mogla da se nosi sa potencijalnom situacijom u kojoj bi morala da ratuje na više frontova...krajnje je vreme da se uvede služenje vojnog roka i to za sve građane mlađe od 65 godina uključujući i žene....služenje vojnog roka ne mora biti sa spavanjem u kasarnama nego svako može 3 meseca odlaziti na obuku kao na posao..
nista to ne bi pomoglo...1 000 000 vojnika, da imamo, samo bi nas porokali bez milosti...srpske lopurde bi nas odvele u sigurnu smrt

Back