Šta je Vučiću sa protestnom notom Hrvatskoj zbog potpisivanja vojnog sporazuma sa Kosovom a ti još glasaš protiv Rusije u UN?

Problem vas hrvata potomaka je što su vaše pretke ustaše tada fratri prevarili.Fratri su ih prevarili jer su ustaše mislile da oni mogu da ih razreše grehova da im oproste što su pobili žene,decu i starce u II svetskom ratu.Ali avaj takve smrtne grehove može da oprosti samo Bog i niko drugi živ na zemlji.To piše i u vašim svetim knjigama ali vidim da ih niste razumeli.A vi kao potomci mislite da je sve oprošteno i da ne nosite proklestvo, pa dobro verujte koga briga.
Nesko, uzmi 💊 i smiri se :mazipsa: Nije ti dobro. Počeo si halucinirati.

Nesto me svrbi dole kad god spomenes Hrvatska toliko mi je bitna u zivotu
Kad mislite da naucite da gledate svoja posla??
Pa mi gledamo svoja posla. Ali vi svojom politikom koja je u potpunosti suprotna sa svim ostalima nas tjerate na drukčije stavove i razmišljanja..

Ja s Jasenovcem nemam ništa. To povjesničari trebaju hladnih glava sjesti i utvrditi što se točno dogodilo. Ali imam nekakav osjećaj da to nikome ne odgovara.
Ali jako dobro znam što se događalo početkom 90-tih u Hrvatskoj i kako je sve počelo. Zašto sam morao bježati 1991. iz svoje kuće od svojih susjeda i "prijatelja" s kojima sam "jučer" igrao nogomet, a "danas" moram bježati... Jer su takvi kao ti došli, a možda čak i neki tvoji, došli u Hrvatsku i nagovorili ih protiv Hrvata i Hrvatske...
TO ŠTO PRIČAŠ JE IZ UGLA PRISTRASNOSTI.
Šta ima da kažu na vas Srbi koju su živeli kao komšije pored vas a vi ih proterali sve a koga ste sustigli ubili ste ih.

Pa mi gledamo svoja posla. Ali vi svojom politikom koja je u potpunosti suprotna sa svim ostalima nas tjerate na drukčije stavove i razmišljanja..
Vi da vodite poštenu politiku prema Srbima i da gledate svoja posla ne bi sa šiptarima sklapali vojni pakt dok još nisu priznati u UN kao država.Samo zbog ovog da je Srbija normalna Država objavila bi vam rat.

Ko vas dira?
Sta vam to Srbija radi?
Voleo bi da mi objasnis
Gle sama činjenica da vam je predsjednik čovjek koji je 1995. huškao Srbe na Hrvate i govorio kako su dijelovi Hrvatske zapravo Srbija govori dovoljno. Vi ga birate na izborima i on odbija da se ispriča za taj govor, što znači da i sad isto misli kao i te 1995.
Srbija je bila jedina zemlja u Europi koja je imala mitinge podrške Rusiji, protiv Ukrajine.
Vaša politika, vaši potezi su suprotni sa ostatkom EU. Ne želite u EU, ne želite u NATO, odbijate priznati da ste krivi za 90-te... Sve to i dalje govori da ste na tragu politike iz 90-tih, da se niste toga odrekli, nego samo čekate pogodni trenutak, a to je pobjeda Rusije i da će te na krilima toga vi moći ostvariti svoje planove iz 90-tih.

Unatoč tvom uvjerenju, ne vrti se cijeli Balkan oko odnosa Hrvata i Srba. Srbija nema stabilizirajući politiku u Crnoj Gori, ne doprinosi dovoljno stabilizaciji prilika u BiH i ne ulaže dovoljno truda u normalizaciju odnosa s Kosovom. Za Hrvatsku je lako. Mi smo se već naviknuli na histeričnu i huškačku politiku režima u Srbiji koji uzima u usta Hrvatsku kad god osjeti da ima unutarnjih problema u Srbiji koje treba prikriti. To je postao već folklor pa se nitko više ne obazire na takve eskapade i buncanja.

Drugim recima trudi se da drzi do sebe i svog naroda, zato vam valjda smeta.

Gle sama činjenica da vam je predsjednik čovjek koji je 1995. huškao Srbe na Hrvate i govorio kako su dijelovi Hrvatske zapravo Srbija govori dovoljno. Vi ga birate na izborima i on odbija da se ispriča za taj govor, što znači da i sad isto misli kao i te 1995.
Srbija je bila jedina zemlja u Europi koja je imala mitinge podrške Rusiji, protiv Ukrajine.
Vaša politika, vaši potezi su suprotni sa ostatkom EU. Ne želite u EU, ne želite u NATO, odbijate priznati da ste krivi za 90-te... Sve to i dalje govori da ste na tragu politike iz 90-tih, da se niste toga odrekli, nego samo čekate pogodni trenutak, a to je pobjeda Rusije i da će te na krilima toga vi moći ostvariti svoje planove iz 90-tih.

Vi ste jedini na svetu imali konc logore za decu. Nula moralnog prava da zucnete.

TO ŠTO PRIČAŠ JE IZ UGLA PRISTRASNOSTI.
Šta ima da kažu na vas Srbi koju su živeli kao komšije pored vas a vi ih proterali sve a koga ste sustigli ubili ste ih.
Koga smo mi protjerali? Vi ste provjeravali nas, a ne mi vas.
A 1995. su iz Hrvatske otišli Srbi koji Hrvatsku nisu voljeli, koji nisu mogli podnijeti činjenicu da moraju živjeti u Hrvatskoj, koji su se protiv Hrvatske borili 5 godina.

Koga smo mi protjerali? Vi ste provjeravali nas, a ne mi vas.
A 1995. su iz Hrvatske otišli Srbi koji Hrvatsku nisu voljeli, koji nisu mogli podnijeti činjenicu da moraju živjeti u Hrvatskoj, koji su se protiv Hrvatske borili 5 godina.

A da ne spominjemo genocid pocinjen nad Hrvatima od strane Srba u WW2....oh no wait....

A da ne spominjemo genocid pocinjen nad Hrvatima od strane Srba u WW2....oh no wait....
Gdje to nema Srba u Hrvatskoj nakon WW2, a prije WW2 ih je bilo? Ja ne kažem da nije bilo zločina nad Srbima u WW2, bilo ih je, ali isto tako je i masa Hrvata bila u partizanima i borili su se zajedno sa Srbima protiv Nijemaca, Talijana, ustaša, četnika...

Unatoč tvom uvjerenju, ne vrti se cijeli Balkan oko odnosa Hrvata i Srba. Srbija nema stabilizirajući politiku u Crnoj Gori, ne doprinosi dovoljno stabilizaciji prilika u BiH i ne ulaže dovoljno truda u normalizaciju odnosa s Kosovom. Za Hrvatsku je lako. Mi smo se već naviknuli na histeričnu i huškačku politiku režima u Srbiji koji uzima u usta Hrvatsku kad god osjeti da ima unutarnjih problema u Srbiji koje treba prikriti. To je postao već folklor pa se nitko više ne obazire na takve eskapade i buncanja.
A to vasi politicari ne rade pred izbore??

90 posto srba vas apsolutno ne konstantuje,nebitni ste
Ti zivis u Hr ili u Ukraini I sta tebe komso zabole kako cu ja da razmisljam u svojem dvoristu??
Ti si klasican primer onoga da komsiji crkne krava
Ozbiljno sta imas ti od toga kako neko razmislja a nije u tvojoj drzavi??
Gledaj svoja posla

Gdje to nema Srba u Hrvatskoj nakon WW2, a prije WW2 ih je bilo? Ja ne kažem da nije bilo zločina nad Srbima u WW2, bilo ih je, ali isto tako je i masa Hrvata bila u partizanima i borili su se zajedno sa Srbima protiv Nijemaca, Talijana, ustaša, četnika...

Evo, tipicno razmisljanje svakog Hrvata, nebitno liberalan ili radikalan. NDH i Hrvati su izvrsili genocid nad Srbima u WW2. To su cinjenice a ti ih mozes nazivati kako hoce.

I da smo nacisto (ako nisi vec ukapirao) nisam ti ja od onih "ko nas bre zavadi". Sto se mene tice daleko vam lepa kuca.

Evo, tipicno razmisljanje svakog Hrvata, nebitno liberalan ili radikalan. NDH i Hrvati su izvrsili genocid nad Srbima u WW2. To su cinjenice a ti ih mozes nazivati kako hoce.

I da smo nacisto (ako nisi vec ukapirao) nisam ti ja od onih "ko nas bre zavadi". Sto se mene tice daleko vam lepa kuca.
Jos kad bi ukapirali to daleko vam lepa kuca
Nema sta da radimo u zivotu pa samo razmisljamo o Hrvatima

90 posto srba vas apsolutno ne konstantuje,nebitni ste
Ti zivis u Hr ili u Ukraini I sta tebe komso zabole kako cu ja da razmisljam u svojem dvoristu??
Ti si klasican primer onoga da komsiji crkne krava
Ozbiljno sta imas ti od toga kako neko razmislja a nije u tvojoj drzavi??
Gledaj svoja posla
Pa ja gledam, ali ti si taj koji ne gleda. Ti i dalje sanjaš da će granica Srbije biti na liniji Virovitica - Karlovac - Ogulin - Karlobag.
A Hrvatska nema nikakvih teritorijalnih pretenzija prema nikome, mi smo svoje ciljeve ostvarili, ušli smo u NATO, EU, Schengen, euro. Nama je sad samo cilj podizanje standarda.

Autorska
Još jedan problem za Srbiju i dokaz da se ova vlast mora što pre svrgnuti inače ode sve dođavola.
Neprijatelji Srbije koriste ovaj režim u Srbiji koji napada svoj narod a oni koriste i slabost ovog režima u međunarodnim dešavanjima i eto Srbija je opkoljena i spolja i iznutra.

Sto je problem s time? Mi Crnogorci, Hrvati i Albanci moramo da se zastitimo od zajednickoga neprijatelja

Pa ja gledam, ali ti si taj koji ne gleda. Ti i dalje sanjaš da će granica Srbije biti na liniji Virovitica - Karlovac - Ogulin - Karlobag.
A Hrvatska nema nikakvih teritorijalnih pretenzija prema nikome, mi smo svoje ciljeve ostvarili, ušli smo u NATO, EU, Schengen, euro. Nama je sad samo cilj podizanje standarda.
Ko bre sanja,zabole me bas za vas,treba da ti ponavljam
Nebitni ste za bilo sta u zivotu kapiras li ti to??

Ono kad Hrvat objasnjava Srbinu na srpskom forumu kako on gleda "svoja posla"...
friends fail GIF

Ja s Jasenovcem nemam ništa. To povjesničari trebaju hladnih glava sjesti i utvrditi što se točno dogodilo. Ali imam nekakav osjećaj da to nikome ne odgovara.
Ali jako dobro znam što se događalo početkom 90-tih u Hrvatskoj i kako je sve počelo. Zašto sam morao bježati 1991. iz svoje kuće od svojih susjeda i "prijatelja" s kojima sam "jučer" igrao nogomet, a "danas" moram bježati... Jer su takvi kao ti došli, a možda čak i neki tvoji, došli u Hrvatsku i nagovorili ih protiv Hrvata i Hrvatske...
Избегавам да коментаришем овакве ствари јер ми је јасно да друга страна никад неће прихватити било шта што дође са ове моје стране. Ипак, да кажем само ово, у вези деведесетих.
По Уставу 1974-е републике нису имале право на самоопрделење. Ако не верујеш, прочитај тај Устав. Даље, право на самоопределење су имали народи.
Даље, Срби су били конситутивни народ и у Хрватској и у БиХ и као конститутивни народ, по закону, одлука о самосталности и Хрватске и БиХ никако се није могла донети без сагласности Срба. Такав је био закон.

Е, сад, ти закони су брутално погажени, међународна заједница је, првентствено због својих интереса, признала републикама право на самоопределење те, самим тим, признала и унутрашње границе у бившој СФРЈ као нове међународне границе. За оне који слабо познају право, само подсетник да унутрашње границе у бившој СФРЈ, иначе, чак никад нису биле ратификоване у Скупштини ФНРЈ а касније ни у Скупштини СФРЈ.

Дакле, ако се држава већ распада (а и малом детету је било јасно да Срби, Хрвати, Словенци, Муслимани, итд.) више не могу заједно онда је једини логичан распад државе и требао и морао бити по етничким границама а не по републичким јер републике по Уставу нису имале право на самоопределење.

Срби хоће етничке границе, Хрвати и Муслимани неће и, логично, долази до рата. Дакле, нема ту шта ко да долази из Србије у Хрватску и наговара Србе у Хрватској против Хрватске јер је Хрватска погазила Устав СФРЈ а Србе онда чак избацила и из Устава СРХ.

Велики проблем Срба је био то што су против себе имале Запад јер је Западу одговорао распад СФРЈ.

Иначе, ево шта је Стипе Месић рекао на седници хрватског Сабора:

Дакле, будите срећни да сте добили државу у границама у којој је асполутно нисте требали добити. У Хрватској су Срби данас сведени на статистичку грешку. Шта још хоћете од Срба? Чему толика мржња коју ширите према нама? Па, бар сте ви добили распадом СФРЈ све што сте пожелели!

Иначе, ево мапа бивше СФРЈ која показује етничку структуру након пописа 1981-е:
1742405250033.png

Светлија плава боја су Срби (тамнија плава су Црногорци).

Ви, млађи Хрвати, а и старији, упоредите границе фронта у Хрватској и БиХ током деведесетих и видећете да су те границе фронта управо биле, у 90% случајева, потпуно поклопљене са ентичком структуром становништва.
Реално, вама у некадашњим српским срединама у Хрватској фактички више нико и не живи. Ти крајеви су већином пусти.
СФРЈ се могла распасти на тај начин да један део територије СРХ припадне Србима као и један део територије данашње БиХ. Исто тако, један део територије БиХ је требао припасти Хрватима. То би била много праведнији распад СФРЈ него онај по републичким границама који је довео до крвавог рата.

Vi da vodite poštenu politiku prema Srbima i da gledate svoja posla ne bi sa šiptarima sklapali vojni pakt dok još nisu priznati u UN kao država.Samo zbog ovog da je Srbija normalna Država objavila bi vam rat.
Nesko, ja znam da ti je to teško probaviti, ali hrvatska politika nije tvoja briga. Nema odavno Jugoslavije. Rekoh ti, smiri se. Ponašaš se kao dijete.

Back