Šta je Vučiću sa protestnom notom Hrvatskoj zbog potpisivanja vojnog sporazuma sa Kosovom a ti još glasaš protiv Rusije u UN?

nesko101

Elita
Poruka
20.262
Autorska
Još jedan problem za Srbiju i dokaz da se ova vlast mora što pre svrgnuti inače ode sve dođavola.
Neprijatelji Srbije koriste ovaj režim u Srbiji koji napada svoj narod a oni koriste i slabost ovog režima u međunarodnim dešavanjima i eto Srbija je opkoljena i spolja i iznutra.

Autorska
Još jedan problem za Srbiju i dokaz da se ova vlast mora što pre svrgnuti inače ode sve dođavola.
Neprijatelji Srbije koriste ovaj režim u Srbiji koji napada svoj narod a oni koriste i slabost ovog režima u međunarodnim dešavanjima i eto Srbija je opkoljena i spolja i iznutra.
Možda je zaboravio note. :mrgreen:

Slažem se da bi vam bilo bolje da maknete tog autoritarnog vođu koji ne razumije što je to demokracija. Međutim, to je vaš problem. Radite kako vas je volja. Ili se sredite ili propadnite. Meni ni u džep, ni iz džepa.

Možda je zaboravio note. :mrgreen:

Slažem se da bi vam bilo bolje da maknete tog autoritarnog vođu koji ne razumije što je to demokracija. Međutim, to je vaš problem. Radite kako vas je volja. Ili se sredite ili propadnite. Meni ni u džep, ni iz džepa.
A koga da dovedu na vlast? Četnike i njihove potomke koji pružaju podršku tim studentima? Misliš da će ti imati drukčiju politiku prema Hrvatskoj, događajima iz 90-tih? Nikad ništa dobro za Hrvatsku nije došlo s istoka, a nikad ni neće. Nama je potpuno svejedno tko je u Srbiji na vlasti jer se za nas neće ništa promijeniti. Srbija je bila, jeste i biti će neprijatelj Hrvatske.

A koga da dovedu na vlast? Četnike i njihove potomke koji pružaju podršku tim studentima? Misliš da će ti imati drukčiju politiku prema Hrvatskoj, događajima iz 90-tih? Nikad ništa dobro za Hrvatsku nije došlo s istoka, a nikad ni neće. Nama je potpuno svejedno tko je u Srbiji na vlasti jer se za nas neće ništa promijeniti. Srbija je bila, jeste i biti će neprijatelj Hrvatske.
Razgovarao sam s više, tobože, liberalnih i visokoobrazovanih Srba koji se, kao, gnjušavaju nacionalizma, šovinizma i primitivizma. Svi oni počnu razgovor sa "ko nas, bre, zavadi", "mi smo braća", "mi vas volimo", ali kako razgovor ide dalje tema se pomiće na "svi smo mi isti", "mi smo jedan narod", a onda se na kraju skroz razotkriju pa počnu sa "Hrvati/Bošnjaci/Crnogorci ne postoje" (ponekad u to uvlače i Makedonce pa čak i Slovence, Rumunje, Bugare itd.), "sve je to prije bila Srbija", "Hrvatska nije postojala" i bla-bla-bla, potonu sasvim u mitomaniju, samozavaravajuće laži i sav onaj glib i mulj nacionalšovinizma od kojeg se, tobože, ograđuju i prave da su bolji od drugih svojih sunarodnjaka koji tako misle.

Zamisli, kad takve stavove, samoobmane i laži gaje i imaju u sebi ti, tobože, prosvjetljeni i liberalni Srbi, onda možeš samo zamisliti kakvi su tek oni što otvoreno šire mržnju, šovinizam i primitivizam.

Da je čovek od integriteta kao što nije on bi reagovao na nikad masovnije proteste tako što bi seo da pregovara sa parlamentarnom opozicijom o fer i poštenim izborima..

Da je čovek od integriteta kao što nije priznao bi da on stoji iza toga što su rekonstrukcijom železničke stanice rukovodili Vesić i ljudi iz njegovog kabineta po njegovom nalogu, da je on insistirao da se stanica pusti u rad pre završetka radova, da je nadstrešnica rekonstruisana time što je opterećna dodatno sa 20 tona stakla i čelika i što su nestručnošću nametnutog izvođača radova otkačene kotve na krovu, da je bilo mnogo korupcije u celom projektu... i podneo bi ostavku...

ali on nije čovek od integriteta...i to je problem...on misli da cilj opravdava sredstvo...da je on država i da je bogom dan da bude doživotni vođa ove države jer je pametan...a nije uopšte toliko pametan koliko misli da jeste...samo je lukav i pokvaren i besramno laže

Razgovarao sam s više, tobože, liberalnih i visokoobrazovanih Srba koji se, kao, gnjušavaju nacionalizma, šovinizma i primitivizma. Svi oni počnu razgovor sa "ko nas, bre, zavadi", "mi smo braća", "mi vas volimo", ali kako razgovor ide dalje tema se pomiće na "svi smo mi isti", "mi smo jedan narod", a onda se na kraju skroz razotkriju pa počnu sa "Hrvati/Bošnjaci/Crnogorci ne postoje" (ponekad u to uvlače i Makedonce pa čak i Slovence, Rumunje, Bugare itd.), "sve je to prije bila Srbija", "Hrvatska nije postojala" i bla-bla-bla, potonu sasvim u mitomaniju, samozavaravajuće laži i sav onaj glib i mulj nacionalšovinizma od kojeg se, tobože, ograđuju i prave da su bolji od drugih svojih sunarodnjaka koji tako misle.

Zamisli, kad takve stavove, samoobmane i laži gaje i imaju u sebi ti, tobože, prosvjetljeni i liberalni Srbi, onda možeš samo zamisliti kakvi su tek oni što otvoreno šire mržnju, šovinizam i primitivizam.
Pa da. To i ja kažem. Kad je u pitanju Hrvatska i ne tako davna prošlost, svi oni isto misle. I ti "prvi" i "drugi" Srbi. Nema razlike.

Posle ovog saveza Kosova, Albanije i hrvatske jasno je da Srbiji treba mnogo jača vojska da bi mogla da se nosi sa potencijalnom situacijom u kojoj bi morala da ratuje na više frontova...krajnje je vreme da se uvede služenje vojnog roka i to za sve građane mlađe od 65 godina uključujući i žene....služenje vojnog roka ne mora biti sa spavanjem u kasarnama nego svako može 3 meseca odlaziti na obuku kao na posao..

Posle ovog saveza Kosova, Albanije i hrvatske jasno je da Srbiji treba mnogo jača vojska da bi mogla da se nosi sa potencijalnom situacijom u kojoj bi morala da ratuje na više frontova...krajnje je vreme da se uvede služenje vojnog roka i to za sve građane mlađe od 65 godina uključujući i žene....služenje vojnog roka ne mora biti sa spavanjem u kasarnama nego svako može 3 meseca odlaziti na obuku kao na posao..
Imam i ja jednu ideju. Mogla bi vlast u Srbiji prestati s politikom autizma i početi njegovati dobrosusjedske odnose, ući u NATO u kojem su sve zemlje Balkana i tako sebi osigurati mir, umjesto da stalno piša uz vjetar i čini sve suprotno nego svi ostali. :kafa:

Imam i ja jednu ideju. Mogla bi vlast u Srbiji prestati s politikom autizma i početi njegovati dobrosusjedske odnose, ući u NATO u kojem su sve zemlje Balkana i tako sebi osigurati mir, umjesto da stalno piša uz vjetar i čini sve suprotno nego svi ostali. :kafa:
Objasni mi koji je interes Hrvatske da sklapa sa Kosovom i Albanijom vojni savez očigledno uperen protiv Srbije? Sutra kad krene Oluja na Kosovu a Srbija interveniše na Kosovu da spreči pogrom da li će Hrvatska da napadne Srbiju? Ako neće čemu ovaj savez? AKo hoće zašto hoće?

Ko vama Hrvatima drma kavez pa spominjes dobrosusedske odnose,sta to Srbija radi vama??

Poslednja izmena:

A vi ste inace "obradovali" Srbe kroz istoriju.

To se neće nikad desiti jer im to ne odgovara. Njegovati dobrosusjedske odnose je protiv svega što oni jesu, još od Vuka Karadžića, Načertanija... Pa i sam znaš da oni za sve misle da su postali od Srba, da su svi pravoslavci... Oni žive u nekom svom imaginarnom svijetu gdje su oni jedine i vječite žrtve, a svi drugi protiv njih. I uvijek oni pobjeđuju...Ti tražiš od njih nešto nemoguće.

Pa da. To i ja kažem. Kad je u pitanju Hrvatska i ne tako davna prošlost, svi oni isto misle. I ti "prvi" i "drugi" Srbi. Nema razlike.

Nesto me svrbi dole kad god spomenes Hrvatska toliko mi je bitna u zivotu
Kad mislite da naucite da gledate svoja posla??

To se neće nikad desiti jer im to ne odgovara. Njegovati dobrosusjedske odnose je protiv svega što oni jesu, još od Vuka Karadžića, Načertanija... Pa i sam znaš da oni za sve misle da su postali od Srba, da su svi pravoslavci... Oni žive u nekom svom imaginarnom svijetu gdje su oni jedine i vječite žrtve, a svi drugi protiv njih. I uvijek oni pobjeđuju...Ti tražiš od njih nešto nemoguće.
Ko vas dira?
Sta vam to Srbija radi?
Voleo bi da mi objasnis

Kolega, vi kao narod nemate apsolutno nikakvo moralno prava da pricate nesto o bilo kome a jos manje Srbima. Sramote nikad niste imali pa ni danas.

Zbog takvih hrvata kao što si ti uvek će biti Srba koji će vam parirati i biće žrtava zato što ste posejali mržnju.
Niste se izvinuli a pobili ste najmanje 20.000 Srpske dece u Jasenovcu.Ustaše a ti si njihov potomak jel?

SOROŠEV MALI.jpeg

Не иде то баш тако.

Problem vas hrvata potomaka je što su vaše pretke ustaše tada fratri prevarili.Fratri su ih prevarili jer su ustaše mislile da oni mogu da ih razreše grehova da im oproste što su pobili žene,decu i starce u II svetskom ratu.Ali avaj takve smrtne grehove može da oprosti samo Bog i niko drugi živ na zemlji.To piše i u vašim svetim knjigama ali vidim da ih niste razumeli.A vi kao potomci mislite da je sve oprošteno i da ne nosite proklestvo, pa dobro verujte koga briga.

Zbog takvih hrvata kao što si ti uvek će biti Srba koji će vam parirati i biće žrtava zato što ste posejali mržnju.
Niste se izvinuli a pobili ste najmanje 20.000 Srpske dece u Jasenovcu.Ustaše a ti si njihov potomak jel?
Ja s Jasenovcem nemam ništa. To povjesničari trebaju hladnih glava sjesti i utvrditi što se točno dogodilo. Ali imam nekakav osjećaj da to nikome ne odgovara.
Ali jako dobro znam što se događalo početkom 90-tih u Hrvatskoj i kako je sve počelo. Zašto sam morao bježati 1991. iz svoje kuće od svojih susjeda i "prijatelja" s kojima sam "jučer" igrao nogomet, a "danas" moram bježati... Jer su takvi kao ti došli, a možda čak i neki tvoji, došli u Hrvatsku i nagovorili ih protiv Hrvata i Hrvatske...

Objasni mi koji je interes Hrvatske da sklapa sa Kosovom i Albanijom vojni savez očigledno uperen protiv Srbije? Sutra kad krene Oluja na Kosovu a Srbija interveniše na Kosovu da spreči pogrom da li će Hrvatska da napadne Srbiju? Ako neće čemu ovaj savez? AKo hoće zašto hoće?
Pretpostavljam da to nije bila inicijativa Hrvatske, nego da je poticaj za to došao iz Bruxellesa. Budući da je Trumpova Amerika nepouzdan saveznik, zapravo više uopće nije saveznik, Europska unija je odlučila preuzeti odgovornost za sigurnost na Kosovu. Tu u priču ulazi Hrvatska koja posjeduje drugu najjaču vojnu silu na prostoru bivše Jugoslavije i jedina ima koliko-toliku relevantnost garantirati mir i stabilnost u regiji u ime i na račun EU-a.

S druge strane, većina EU-a vidi Srbiju kao vazala Rusije, nepouzdanog partnera i mogućeg eskalatora sukoba na Balkanu pa žele osigurati da do toga ne dođe. Ako misliš da je EU donijela pogrešnu procjenu, sjeti se Banjske.

Strah od Oluje na Kosovu je neopravdan, jer to EU pa ni Hrvatska neće dozvoliti Kosovu. Kosovo nije u ratu, nema agresije izvana i ništa ne bi moglo opravdati bilo kakvu vojnu akciju u mirnodopskim uvjetima.

Ko vama Hrvatima drma kavez pa spominjes dobrosusedske odnose,sta to Srbija radi vama??
Unatoč tvom uvjerenju, ne vrti se cijeli Balkan oko odnosa Hrvata i Srba. Srbija nema stabilizirajući politiku u Crnoj Gori, ne doprinosi dovoljno stabilizaciji prilika u BiH i ne ulaže dovoljno truda u normalizaciju odnosa s Kosovom. Za Hrvatsku je lako. Mi smo se već naviknuli na histeričnu i huškačku politiku režima u Srbiji koji uzima u usta Hrvatsku kad god osjeti da ima unutarnjih problema u Srbiji koje treba prikriti. To je postao već folklor pa se nitko više ne obazire na takve eskapade i buncanja.

Zlonamjerni ljudi uvijek pronađu opravdanje i izliku za svoju mržnju. ;)

Back