Šta je uticalo na vaš muzički ukus?

Kao klinac sam najviše slušao eurodance i rep MC Hamer,2 Unlimited,Dr Alban i tako to kasije Prodigy i tu sam se zarazio sa elektronskom muzikom i ta mi muzika najviše prija i dan danas a volim i rok i pank i nu metal i bendove kao što su Nirvana i Korn a to nije uvek bilo tako recimo kad sam bio klinac i kad se Kurt ubio sve ribe u školi su nosile majice sa njegovim likom Kurt Cobain 1967-1994 to me je nerviralo Nirvana mi je bio mračan heroinski bend čiji se frontmen ubio od droge ili se drogiran upucao u glavu ni dan danas nisu načisto kako je stradao...sve u svemu promenio sam mišljenje Nirvana mi je super a to što je neko bio drogoš bože moj lol
 
Da li znate šta je uticalo na vaš muzički ukus? Porodica, društvo, bili ste izloženi odredjenoj vrsti muzike, asocijacija na aktivnosti koje su asocirane sa odredjenom muzikom, unutrašnji osećaj za ritam ili harmoniju...?
Bio sam okruzen gramofonima i narodnom muzikom,koja me je vodila i kroz dalji zivot.Sve vise sam ucio nove pesme i voleo ,a i danas volim da pevam.Dobru narodnu muziku.Posle je dosao tv i pojavili se slageri sirom Jugoslavije.Posle je krenula rok i pank muzika,tako da sam zavoleo nesto i od te vrste muzike.Tako da sam zavoleo vise zanrova dobre muzike.
 
"okruženje", al bukvalno, znači bio sam okružen metalcima, kao i svi u to doba, početkom 80-ih, SVI su slušali neki mjetal ili barem hard rok, svi...ceo grad....dobro bilo je i šminkera, al ko će da bude šminker?
Bilo je lepo biti živ u to doba, u KG-u...uzbudljivo, stariji su donosili ploče iz inostranstva, venom, manowar....sećam se kad se video kill em all LP, uživo, tad ni master još nije izašao...ko vanzemaljca da si video!
a mi bili deca, 8-12 godina, bukvalno...


https://www.youtube.com/watch?v=O12JVImI0iQ
 
Zanimljiva tema, bas sam nedavno sa Kerky imao malo prepisku na tu temu u pdf-u politika.

Inace kapiram da je uticalo od svega po malo, verovatno kombinacija vise faktora (kao i kod svih uglavnom).

Ja sam upoznao i zaljubio se u Hip Hop kulturu kada sam imao mozda 15,16 godina ( iako sam jos i ranije znao da poslusam recimo pokojnog Grua, Monteniggerse, Vudu Popaja, Ding Dong i te neke domace izvodjace ali negde pocetkom srednje skole sam poceo onako malo intenzivnije, ozbiljnije i strastvenije da se interesujem za taj pravac i da malo dublje ulazim u tu pricu pa sam onda krenuo da slusam Tupac-a, DMX-a, Nas-a, Cypress Hill, Run DMC, Public Enemy, Naughty By Nature, Ice-T-ja, Ice Cube-a, Eazy E-ja, Dr Dre-ja, Snoop-a, Coolio-ja i ostale) ) nekako ta prica crnaca (tacnije Afro-Amerikanaca) mi je bila jako slicna nama i onome sto mi prozivljavamo i kako zivimo ovde pa mi je bilo lako da se identifikujem sa tim, a i pritom svideo mi se i taj opusten i slobodan nacin izrazavanja, taj zvuk, fazon oblacenja, crtanje grafita i ulicna umetnost i ta underground estetika kao i recimo ulicni basket, skejtbording, brejkdens, generalno sport, vezbanje i to onako generalno sve skupa sam video kao nesto sto odgovara mom karakteru, mentalnom sklopu i senzibilitetu i nesto u cemu se pronalazim i kao generalno pre svega jednu pozitivnu i zdravu pricu.

Recimo iako sam oduvek voleo i malo tvrdji gitarski zvuk i oduvek flertovao i sa Rock n Roll-om i tim nekim pravcima i reperi su uvek bili onako opusteniji i vedriji likovi i imali onako dosta pozitivniji stav o zivotu od recimo rokera ili metalaca koji su neretko znali da budu onako malo cudni, mracni i skloni nekim cudnim stvarima pa su mi izmedju ostalog i zbog toga reperi i Hip Hop bili blizi srcu iako sam naravno oduvek voleo i Rock i da cujem i neki tvrdji gitarski zvuk (mislim i dosta repera ima uticaj i primese rock-a u svojom muzici kao recimo Run DMC koji sebe nazivaju Kings of Rock , pa i recimo Cypress Hill, Public Enemy, House of Pain, recimo Ice-T-jev Body Count je vise metal bend nego sto je Hip Hop, itd), tako da iako mi je uvek Hip Hop bio primarni pravac i najblizi srcu ono u dusi sam nekako oduvek bio rocker i decak buntovne prirode.
 
Nekako krenulo je iz kuće..preko roditelja upoznaš pink floyd led zeppelin deep purple i sve te neke vanvremenske vrednosti... Smak, isto.. Onda dalje uz dvestadvojku koju nisam gasila bukvalno.. Društvo takođe, jedna ekipa nešto starijih pankera uvela me u taj divan svet za mene savršen :zaljubljena:
Šta znam sve zajedno je uticalo, zahvalna sam i okruženju i svim okolnostima što sam baš ovo što jesam :)
 
Poslednja izmena:
Sa 5,6 godina sam se drao Riblju Corbu nonstop, bend ranog detinjstva..Bajagu ne bas tako. :lol:
Znanje o klasicnom, tzv. dinosaur roku dopunjavao u medjuvremenu, ali to prosto nije moj tajm-lajn.
Svidja mi se dinamicna i animatorska priroda muzike, da nije samo cvece i drvece...Muzika je inace divna, viseslojna...
Prolazio sam i kroz faze popa, densa, itd. zakacio pank, kasnije i post-pank, ali se sve vreme nekako drzah i metala, najduze, staznam...
Grandz mi je dosao ko kec na 11, prva stvar koja mi je otvorila horizont tog zesceg zvuka bila je Them Bones od Alice in Chains...Onaj upad, nemam reci! :p
U liku Majk Patona iz Faith No More-a otkrio sam muzickog genija kog je malo ko svestan, on mi je legao kao kec tref kad sam shvatio sa koliko se sve mogucih i nemogucih zanrova kao hiper-talenta hvata u kostac i izvlaci sve najbolje iz njih, to se nekako poklopilo i sa mojim osecajem za muziku..
U medjuvremenu, cuh jos raznih drugih zvukova i formula, no eto to je to. Da, pa iz uvodnog posta, znaci: i licni senzibilitet, i okruzenje, uticaji pojedinaca,
od svega po malo... :)
 

Back
Top