Šta je u stvari romantika

Odnos je Izmedju dvoje minimum o cemu god da pricamo,i u svakom kontekstu je vezana za muskarce.Zmaj kao stvaralac i pripadnik romantizma nije bio zena itd

Al romanticar muskarac moze da bude toliko human da i idealisticki pridje i zeni pa i psu,al reci pas je romantican smijesno
Au bre, ti samo udri jedno te isto. Koji su tvoji argumenti da su samo muskarci romanticni? To nisam video, samo vrtis bez dokaza.
Dakle ovde si izjavio da je romantika filozofija. Po cemu je ona samo muskarcima dostupna?

Svakom muskarcu koliko god da je tesko u zivotu,a biti muskarac je mnogo teze biti nego zena ali i 100 puta mnogo zanimljivije i ljepse jer stavaramo slobodu.Svaki muskarac treba da je zahvalan Bogu sto mu je dao tu srecu da bude muskarac jer to ne mozes da biras pol.

I da bude svjestan da mnoge zene da su mogle da biraju svoj pol skoro sve bi birale da budu muskarci.Vec kada se rodis kao marginalizovan pol,osujecen silama prirode i prokazan odmalena,onda moras to da prihvatis da ubijedjujes sebe kako je to super biti zena bolje nego muskarac a nije.Moras da zivis na toj drozi lazne srece,da citas poeziju kao utjehu koju si ti muskarci humani servirali

Muskarci su tu koji su bili slikari, pjesnici, pisci,filozofi,boemi nikako zene.One su nakon hiljada godina ropstva dozivjele tek u 20 vijeku sansu da mogu da se izraze itd.Ko bi to birao da bude pa niko

Svakom muskarcu koliko god da je tesko u zivotu,a biti muskarac je mnogo teze biti nego zena ali i 100 puta mnogo zanimljivije i ljepse jer stavaramo slobodu.Svaki muskarac treba da je zahvalan Bogu sto mu je dao tu srecu da bude muskarac jer to ne mozes da biras pol.

I da bude svjestan da mnoge zene da su mogle da biraju svoj pol skoro sve bi birale da budu muskarci.Vec kada se rodis kao marginalizovan pol,osujecen silama prirode i prokazan odmalena,onda moras to da prihvatis da ubijedjujes sebe kako je to super biti zena bolje nego muskarac a nije.Moras da zivis na toj drozi lazne srece,da citas poeziju kao utjehu koju si ti muskarci humani servirali

Muskarci su tu koji su bili slikari, pjesnici, pisci,filozofi,boemi nikako zene.One su nakon hiljada godina ropstva dozivjele tek u 20 vijeku sansu da mogu da se izraze itd.Ko bi to birao da bude pa niko
Ma daj

Vi svi radite isključivo da bi Paula i ja uživale

Koren reči za romansu je ROMANICUS što znači RIMSKI STIL.

Bukvalno govoreći, romansa znači izraziti ljubav rimskim stilom koji je uključivao rituale prema Veneri - rimskoj boginji ljubavi.

U antičko doba, ako tražite romantiku, tražili biste "Ženu odozgore" - ovo je rimski stil i misionari su ga kritikovali kao bezbožni - što je dovelo do rivalstva u misionarskom stilu.

Pogledajte prilog 1376975

Jeste li romantični :)?
Romansa i Romantika nije isto.
Termin nije isti.

Kao u fudbalu ko je pasivni element pa golman i stoperi ,to je zenski princip

Ko je aktivni muski princip napadacki,pa napadaci golgeteri.

Kada bi u fudbalu mogli da biramo svi bi bili golgeteri i napadaci ko bi birao da bude golman, pa niko.

Nije problem sto primas golove,nego sto su uvijek marginalizovan potcijenen plus te lopta sibne u lice

Pa nisu bila zatucana vec je 99 posto poslova od kojih se privredjivalo bilo sasecanje kicme koje su i muskarci jedva obavljali. Nisi imao izboza drugacije. A naravno, uz to i kultura se takva gradila.
Sada je doba jednakosti i to je to. Go girlz!

Koren reči za romansu je ROMANICUS što znači RIMSKI STIL.

Bukvalno govoreći, romansa znači izraziti ljubav rimskim stilom koji je uključivao rituale prema Veneri - rimskoj boginji ljubavi.

U antičko doba, ako tražite romantiku, tražili biste "Ženu odozgore" - ovo je rimski stil i misionari su ga kritikovali kao bezbožni - što je dovelo do rivalstva u misionarskom stilu.

Pogledajte prilog 1376975

Jeste li romantični :)?
Ispade da jesam, a nisam znao 🥴

Zavisi.
Na zalost drustvo je takvo sa svim obicajima, mentalitetom, vaspitanjima da je romantika nesto sto je u mom svetu zapravo zesce odbojno, do nivoa jeze..
E sad ako uspes s nekim da ostvaris ispinjujuc odnos, poput osecaja povezivanja koje oslobadja emocije i oplemenjuje a ne suprotno- steze i uslovljava, onda da.
Bas tako
Ja proslu nedelju radila
A on bio na dunavu i gledali sport
Nakacio svoj telefon na tv tamo
I sad mi prica, ja ga zvala valjda ili poslala poruku
Kaze tovarili ga svi

Juce se cuje sa drugarom i ovaj kaze tu ti bojana?
I obraca se meni onda, e bojana on kad ti zoves odma ide, zuri evo dosla je, idem i sl
A sve kao zeza ga

Drustvo je takvo
Svi bi ljubav al zezaju ljude kad im je lepo 😀
Neki macho fazoni, ***** li ga

Bas tako
Ja proslu nedelju radila
A on bio na dunavu i gledali sport
Nakacio svoj telefon na tv tamo
I sad mi prica, ja ga zvala valjda ili poslala poruku
Kaze tovarili ga svi

Juce se cuje sa drugarom i ovaj kaze tu ti bojana?
I obraca se meni onda, e bojana on kad ti zoves odma ide, zuri evo dosla je, idem i sl
A sve kao zeza ga

Drustvo je takvo
Svi bi ljubav al zezaju ljude kad im je lepo 😀
Neki macho fazoni, ***** li ga
P nisam bas na to mislio. To je pre... Jbg.. Mozda da prosiris loviste van kindagadena.
Salim se. Ok ima tog macoizma, mada pre u smislu "zenska ti ne da da visis sa ortacima i gledas tekmu-papuco" da muskarci vole da se zezaju.
Pricam o romantici kao uspostavljanoj dinamici u odnosu izmedju m i z naspram nekog iskrenog odnosa. A romantika mi zvuci neiskreno u mnogim slucajevima.

Poput bogomoljke odnosa. Muzjak joj masira antene kako bi prodro u nju. A onda dzada da ga ova ne bi pojela. Tako i ovde. Tog nekog romanticnog decka zamisljam kao nekog pozrtvovanog lika koji joj se vecito dokazuje, kupuje cvece, svira mandolinu ispod fenstera, tu je uvek da je saslusa bla bla bla. Servis decko.

Back