- Poruka
- 12.296
Šizofrena cepanja
Za mene romanticni su neki trenuci, mini gestovi, namere
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
mini gest kao u fazonu : izvoli vlaznu maramicu sa mirisom kokosa ?Šizofrena cepanja
Setanje dunavskim kejom, drzanje za ruke. To mi je bilo omiljeno.Romantika moje srednje ime
to ne mislis ti, to misli @BaudrillardIh, a ja mislio da romantika ima veze za romanima (ljubavnim). T.j. sve ono sto upada u atmosferu desavanja, pre no sto dodje onog glavnog: TUP!
Е ово, видиш, нисам знао... Мада сам претпостављао да има везе са Римом...Koren reči za romansu je ROMANICUS što znači RIMSKI STIL.
Bukvalno govoreći, romansa znači izraziti ljubav rimskim stilom koji je uključivao rituale prema Veneri - rimskoj boginji ljubavi.
U antičko doba, ako tražite romantiku, tražili biste "Ženu odozgore" - ovo je rimski stil i misionari su ga kritikovali kao bezbožni - što je dovelo do rivalstva u misionarskom stilu.
Pogledajte prilog 1376975
Jeste li romantični?
Voleo sam i ja mnogo Smiley.Ha! Jedini primer kad sam htela da budem romantična je kad sam na sastanak sa dečkom ponela kesicu čokoladnih loptica koje bih inače rado pojela sama - imale su i ime... I ispostavilo se da taj momak misli da se preko čokolade "vrača". "Smiley", da, tako su se zvale! "Smiley" su bile, bar po mom mišljenu, mnogo ukusnije od Raffaello ili Rocher kuglica.
Ne samo da sam omiljeni dezert mislila da ustupim tom-njemu, nego sam ispala i neka vračara, veštica. Okay!!!![]()
Јесам, безбожник сам дефинитивноKoren reči za romansu je ROMANICUS što znači RIMSKI STIL.
Bukvalno govoreći, romansa znači izraziti ljubav rimskim stilom koji je uključivao rituale prema Veneri - rimskoj boginji ljubavi.
U antičko doba, ako tražite romantiku, tražili biste "Ženu odozgore" - ovo je rimski stil i misionari su ga kritikovali kao bezbožni - što je dovelo do rivalstva u misionarskom stilu.
Jeste li romantični?
Nije lako bubamarcu.oce da kaze da je po njemu minja subota romantika
zum zum zum zumNije lako bubamarcu.
Ako se pod romantikom smatra da podesiš ambijent za vreme vođenja ljubavi koji ti odgovara, onda jesam.
Taj ambijent ne mora da bude stereotipan, nekada i napuštena zgrada ili podrum mogu imati poželjnu energiju, a nekada je to trava ili zvezde u planini , muzika, sveće i slično
Što se poze tiče, kako sa kojim partnerom.
Pa ako je etimoloski i radi se o rotualu obozavanja Venere, onda je romantika neka vrsta metaforicnog izrazavanja pozude?
Jesam, malo.Jeste li romantični?
Ko kaze da ne moze da opise?Metafizicka je dosta romantika, nije nesto opipljivo.
Ljudi je cesto mjesaju sa erotikom,koja opet ima svoju vizuelnu ljepotu, ima kreativno nesto al ti erotiku mozes da vizuelno uocis
Romantika nije vizuelna i nije u dodiru.Romantika je stanje u covjeku, koje ne umije da definise i opise,al je osjeca
Ko kaze da ne moze da opise?
Romantika u knjizevnosti?
Da, to se zove metafora i koristi se u knjizevnosti.To je vec indirektno,kao kada ti neko pise u knjizi o sustini,al ti je ne servira na tanjir da je vidis,omirises
Ajde bre, recimo izvedes u romanticni restoran ili kafic, a ima ih. Romantika je sve u kontekstu sa partnerkom.Metafizicka je dosta romantika, nije nesto opipljivo.
Ljudi je cesto mjesaju sa erotikom,koja opet ima svoju vizuelnu ljepotu, ima kreativno nesto al ti erotiku mozes da vizuelno uocis
Romantika nije vizuelna i nije u dodiru.Romantika je stanje u covjeku, koje ne umije da definise i opise,al je osjeca
Ne mogu tačno da opišem ali recimo da volim Remarka i Čehova. Možda više Čehova.koliko malo?
![]()
Ne bas, ali nesto slicno... Stvar je samo u tome da se pravilno uoci smer dejstva.Pa ako je etimoloski i radi se o rotualu obozavanja Venere, onda je romantika neka vrsta metaforicnog izrazavanja pozude?
Venera je preuzeto boznastvo od Grka tj Afrodita, tako da prvo ne preskakati poglavlja kroz istoriju i mitologiju---Imaju i neke pre Afrodite, starije od zenita ove dve kulture (((:Koren reči za romansu je ROMANICUS što znači RIMSKI STIL.
Jeste li romantični?