Šta je u stvari romantika

Sensei

Master
Moderator
Poruka
82.363
Koren reči za romansu je ROMANICUS što znači RIMSKI STIL.

Bukvalno govoreći, romansa znači izraziti ljubav rimskim stilom koji je uključivao rituale prema Veneri - rimskoj boginji ljubavi.

U antičko doba, ako tražite romantiku, tražili biste "Ženu odozgore" - ovo je rimski stil i misionari su ga kritikovali kao bezbožni - što je dovelo do rivalstva u misionarskom stilu.

Image1.jpg

Jeste li romantični :)?

Ha! Jedini primer kad sam htela da budem romantična je kad sam na sastanak sa dečkom ponela kesicu čokoladnih loptica koje bih inače rado pojela sama - imale su i ime... I ispostavilo se da taj momak misli da se preko čokolade "vrača". "Smiley", da, tako su se zvale! "Smiley" su bile, bar po mom mišljenu, mnogo ukusnije od Raffaello ili Rocher kuglica.
Ne samo da sam omiljeni dezert mislila da ustupim tom-njemu, nego sam ispala i neka vračara, veštica. Okay!!!:klap:

Zavisi.
Na zalost drustvo je takvo sa svim obicajima, mentalitetom, vaspitanjima da je romantika nesto sto je u mom svetu zapravo zesce odbojno, do nivoa jeze..
E sad ako uspes s nekim da ostvaris ispinjujuc odnos, poput osecaja povezivanja koje oslobadja emocije i oplemenjuje a ne suprotno- steze i uslovljava, onda da.
na zalost propustio si mnogo toga u odrastanju

recimo od minje subote i tobogana

ne ide romantika odma

vec malo kasnije

kad se ide redom sve to dodje na svoje, i nikako ne moze da bude jeza

Ha! Jedini primer kad sam htela da budem romantična je kad sam na sastanak sa dečkom ponela kesicu čokoladnih loptica koje bih inače rado pojela sama - imale su i ime... I ispostavilo se da taj momak misli da se preko čokolade "vrača". "Smiley", da, tako su se zvale! "Smiley" su bile, bar po mom mišljenu, mnogo ukusnije od Raffaello ili Rocher kuglica.
Ne samo da sam omiljeni dezert mislila da ustupim tom-njemu, nego sam ispala i neka vračara, veštica. Okay!!!:klap:
Eh... Taj svet... Nisi ga dovoljno upoznala. A omađijala si ga i bez poslastica...

Ah al smo usvojili te dezerte...

Koren reči za romansu je ROMANICUS što znači RIMSKI STIL.

Bukvalno govoreći, romansa znači izraziti ljubav rimskim stilom koji je uključivao rituale prema Veneri - rimskoj boginji ljubavi.

U antičko doba, ako tražite romantiku, tražili biste "Ženu odozgore" - ovo je rimski stil i misionari su ga kritikovali kao bezbožni - što je dovelo do rivalstva u misionarskom stilu.

Pogledajte prilog 1376975

Jeste li romantični :)?
IMG-10f8d17a267ae7c2606c80b0322883c8-V.jpg

Kad si zaljubljen, radiš te romantične, blesave i glupe stvari.
Bogu hvala, mene su moji izabranici uvek otvoreno gledali razrogačenih očiju, kao (jasno su isijavali svoje misli licima): "Gle, budale!";
Neki su prema meni bili romantični, pa se ni oni nisu lepo proveli.
Parfem od stotinak evra za Dan Zaljubljenih. Not my cup of tea, nosi majci ili sestri!
Medvedići-jesam li ja dete?
Izgleda da je biti romantičan... ustvari najgluplja stvar koju možemo da radimo u odnosu na one koji nam se dopadaju? :eek:

Bogu hvala, mene su moji izabranici uvek otvoreno gledali razrogačenih očiju, kao (jasno su isijavali svoje misli licima): "Gle, budale!";
Parfem od stotinak evra za Dan Zaljubljenih. Not my cup of tea, nosi majci ili sestri!
Izgleda da je biti romantičan... ustvari najgluplja stvar koju možemo da radimo u odnosu na one koji nam se dopadaju? :eek:
Hm... To je kad te površno upoznaju...
Ali i ti bi mogla malko da budeš nježnija, ipak se trude oko Tebe na njihov način.. ..

Blesavost je prava reč za stanje. Ali radnju? Uviđavanje oba partnera?

Setao sam sa jednom Ladom ili bese Lara, na moru, i bilo je tako romanticno. 3. stepen platonske ljubavi Č:P
a sad sedim i mislim kako je lepa bila ta setnja po moru (msm jos lepsa u drustvu sa Ladom), a sada nema ni Lade, a i do mora je tesko doci, a kamoli setati ...

Vece ne mirise na rakove i skoljke
mesec je bleda fleka boje cimeta
uzimas cipele za setanje kroz snove
ulica voli ritam tvojih koraka...

a sad sedim i mislim kako je lepa bila ta setnja po moru (msm jos lepsa u drustvu sa Ladom), a sada nema ni Lade, a i do mora je tesko doci, a kamoli setati ...

Vece ne mirise na rakove i skoljke
mesec je bleda fleka boje cimeta
uzimas cipele za setanje kroz snove
ulica voli ritam tvojih koraka...
Nekad sam na more isao stopom Č:P
Poneses satorce i spavas gde stignes, naravno sa ekipom. Hranu snalazis se, krades po prodavnicama Č:P

Ako se pod romantikom smatra da podesiš ambijent za vreme vođenja ljubavi koji ti odgovara, onda jesam.
Taj ambijent ne mora da bude stereotipan, nekada i napuštena zgrada ili podrum mogu imati poželjnu energiju, a nekada je to trava ili zvezde u planini , muzika, sveće i slično

Što se poze tiče, kako sa kojim partnerom.

Meni romantika nema veze s poklonima

Back