Šta je u stvari genocid?

Meliot

Elita
Poruka
23.137
Šta je u stvari genocid? Toliko je taj termin nedefinisan jer samo naglašava da je cilj genocida da je jedna grupa naroda na određenoj teritoriji fizički uništi pre svega ubijanjem. Po toj nekoj definiciji svaki zločin koji se izvrši lokalno (grad ili selo) može biti proglašen za genocid što je po meni suludo.

Da se ja pitam ja bih genocid definisao kao pokušaj da se jedan narod ili etnička zajednica fizički uništi na celoj teritoriji koju kontoliše grupa ljudi koja izvršava ili pokušava da izvrši genocid.

Oluja je etničko čišćenje jer kod genocida je više akcenat na fizičkog istrebljenju (ubijanjem) a kod etničkog čišćenja na proterivanju.
https://www.rtv.rs/sr_lat/drustvo/u...1.861-osoba-srpske-nacionalnosti_1465534.html
Da je bilo nekoliko ubistava pa da kazes al 1800 spada u genocid
tako govore i albanci sa kosova, i hrvati i bošnjaci
Mozda albanci imaju neku osnovu da to govore ali mislim da je to bio ili slucaj etnickog ciscenja ili je bio albanski plan da ispadne da je etnicko ciscenje
Nisam siguran sta je od toga istina
Bosnjaci i hrvati nemaju nikakvog osnova da to pricaju

Ti ne lažeš..već govoriš iz ubjeđenja. Ubjeđenje je veći neprijatelj istini od laži. No, polako se u crkvi prdi...izađe na vidjelo sve.
Naravno da ne lazem
Da su srbi nad bosnjacima i nad hrvatima cinili genocid do sad bi to izaslo, ne boj se.
Srebrenica jeste strasan zlocin, naduvan ili ne, ali nije genocid jer se odigrao na podrucju jedne opstine i izvrsila ga je grupa ljudi
Za genocid je potrebno da necija vojska unistava neku naciju na podrucju cele drzave

Naravno da se ne bojim...jer izašlo je sve što je činjeno u onoj Rezoluciji..:rtfm:

A sad, pardoniraj .Idem po pivo(bezalkoholno), kikiriki 🥜 neslani (jbg. hipertenzija), žena peče 🍿 kokice. Pratim prenos iz Beograda.Napeto je.

Nastavi ćemo našu razmjenu mišljenja kasnije 👍
Rezolucija GS je neobavezna preporuka i ništa više , pa takvih preporuka ima i da je Izrael počinio genocid što je nonsens.

Back