Šta je u našem narodu najneomiljenija hrana?

Za sada nisam nasao hranu za koju mogu da kazem da mi se ne svidja.Stvar je u pripremi ako se dobro spremi i svinjske nogice mogu biti specijalitet.
georgejune je u pravu na selu se jako malo jede pirinac,testenina....

prosto nekim ljudima neka hrana stvara odbojnost u startu. na primer meni- svinjska crevca na zaru... mislim da sam jasan... :)
 
Ja krompir u čorbi evo sad prvi put čujem, wtf?

Paradajz čorbu volim, pihtije volim, papriku isto, silujem je na sto načina. Slatki kupus obožavam! Volim i kiseli, al slatki mi je stvarno delikates, bez zezanja.

Boraniju stvarno ne volim. Ribu... zavisi koja i kako je spremljena, mogu da jedem dosta njih koje su dimljene ili spremljene na roštilju. Mogu isto tunjenvinu iz konzerve. Pečenu ribu retko, a prženu ne mogu da smislim... prženi oslić mi je najgori, girice close second. Kad se prži oslić, to mi je ubedljivo najgori smrad koji sam osetio u životu, gori od bilo kojih govana, pričao sam jednom kako sam pobegao iz kuće jednom kad je keva pržila, nisam mogao da izdržim.

Ne volim alvu. Ne volim kačamak. Ne volim pilav, rižoto... bareni pirinač mogu samo u maloj količini kao prilog ili kao sutlijaš. Ne volim ništa što ima patlidžan kao jedan od glavnih sastojaka.
 
LOL za oslic. Kada god sam kod blokova ili po ceraku, uvek ce se negde osetiti przeni oslic :mrgreen:

Ide malo krompira u corbu jer kada se skuva pa izmelje - daje blagu gustinu.
Pileca krompir-corba je izuzetno zdrava hrana, pogotovo za ljude koji imaju grip/virus.

@Topic Primetio sam da ljudi naruce pizza sa rukolom, a onda sklanjaju rukolu sa pizze jer je gorka :hahaha:
 
nisam mislila na potaz.potaz od bundeve sam jela...ne nego se ovo pravi sa mlekom,tj mleko se dodaje.

Млеко се додаје у спанаћ као вариво, наравно. Из пропржени бели лук и кашичицу брашна на крају.

- - - - - - - - - -

pa manje više svako povrće možeš da samelješ i napraviš te supe koje su sad popularne zbog štapnih miksera

Због чега би се човек хранио као да нема зубе. Бебама се све меље а ми смо ваљда одрасли људи.

- - - - - - - - - -

I ja prvi put cujem za supu od spanaca.

Ovo sa mlekom sto se dodaje je verovatno nesto slicno

Ти дакле не знаш како се спрема спанаћ?
 
Jeste.

Spanac se malo obari, pa ocedi, isitni. Ne ostane ga puno kad se zguzva tako, pa lako stane u omanju serpicu od 1l. U drugu serpicu se stavi crni luk i malo ulja da se proprzi, kada se karamelizuje dodaje se iseckan spanac, smanji se vatra i na svakih 10ak minuta se dodaje soljica mleka. Pirinac se takodje dodaje po zelji, pola do cela soljica, zavisi ko kako voli. Zacini se u medjuvremenu. Beli luk pred kraj se doda u kolutovima, da se oseti ukus malo...

Malo je komplikovanije jelo jer moze da zagori pirinac, moze da zagori luk itd. Ali je odlicno jelo za popodnevni rucak, moze da prodje i kao zakuska... Ide odlicno uz ribu ili piletinu.
 

Back
Top