Šta je to vođenje ljubavi ?

divlja u srcu:
Pa pricaj mi o Tangu, onda. To je usko vezano za temu. :wink:

Pa sad ne znam sta da pricam o njemu, tj. filmu. Ako mislis na argentinski tango to je nesto drugo, nisam expert za okretne igre mada mi nisu strane. Interesantno za Tango je da je Brando koji je bio tezak mrsac sto se tice pamcenja dijalog liste, ovde bio izuzetno pedantan. I Bertolucci tu nije mnogo cizelirao. U filmu se pojavljuju mozda najpoznatiji francuski glumac Novog talasa Jean-Pierre Leaud kao i briljantni Massimo Girotti u ulozi ljubavnika pokojne Paul-ove zene Rose. Inace film ima po meni mozda najlepsi prvi kadar a to je scena kada sa kamera sa krana spusta na Branda koji govori cuvenu sentencu:"******* God". Film je inace zanimljiv, kao i svi Bertoluccijevi filmovi, po blagoj politickoj obojenosti jer se radnja desava 1968. Po opredeljenju je komunista i mislim da je najveci poeta medju rediteljima. E sad da ovo gledaju sa Politike rekli bi da serem jer sam popljuvao extremne komuniste, ali sta ces ima ljudi i .... ljudi. Sta reci vise, ima puno toga, znam da je na mene ostavio neponovljiv utisak i da je jedan od retkih filmova koji bih uvek mogao da gledam. A za mozda vizionarsku poruku o svetu danas koju film nosi kada bi se o tome diskutovalo, ovi mondijalisti bi odmah zatvorili topic.

mammy:
Cuj ajmo voditi ljubav...ha ha ha...

Ako mi je do njeznosti onda hocu da se mazim...pa nekad to mazenje predje i u vodjenje ljubavi....a ako hocu sex....malo zesci....pa onda ga napadnem...sta tu da se prenemazem
Ja sam lepo rek'o da se retko pita! Nisam ni mislio da je to standardica...
A kako vi pitate, kada pitate? A vi, kako te? Ću izađem na televizor? Majke mi?

divlja u srcu:
Original postavio Magog
Jednom sam bio u krevetu s devojkom koju sam znao samo nekoliko dana i... ( verujem da većina sad misli da smo se... ali, ne, bili smo samo ‚‚prijatelji") Ležali smo u krevetu, pričali, smejali se ... Prethodnu noć smo se zezali i kad smo legli, pričali smo do kasno u noć, nije bilo teme o kojoj nismo mogli da govorimo. Ja sam odlepio na nju! Ne smatram da sam toliko vičan pisanju da bih mogao to što sam osećao da pretočim u reči, ali bi možda mogao, prema onome što su neki ovde rekli, da to nazovem vođenjem ljubavi - jednostranim. Šta mislite, jel postoji ta varijanta da jedno može da kaže da vodi ljubav, a drugo ne? ( i u pravom ljubavnom činu, i ovako platonski)

Zar to nije prelepo iskustvo? :D
Nije to jednostarno, da jeste, ne bi ti odlepio. ;)

Prelepo, jedinstveno, nezaboravno... I sve pamćenje da mi izbrišu, dok se toga sećam znam ko sam i šta sam. Kad bih to zaboravio, čini mi se. bio bi potpuno drugi čovek. Poezija... E to je vođenje ljubavi. Poezija. Sve se može lako i jednostavno ispričati, skoro svako od nas može pisac biti, većina će lako razumeti priču, ali pesmu... Zato je i mnogo lepše i potpunije osećanje kad čitate pesmu i uživate u njoj.

Back