Šta je to master ?

Цлио

Zainteresovan član
Poruka
278
Ne zamerite mi na ovom glupom pitanju, jer sam ja svoj fakultet završila davno pre Bolonje. Ukratko citiraću nešto iz "Politike"
http://www.fascikla.com/article/masteri-putem-interneta
(Politika) - Na Tehničkom fakultetu u Čačku školuje se prva on-lajn generacija master studenata za elektronsko učenje
On-lajn studenti u laboratoriji Tehničkog fakulteta (Foto G. Otašević)
Čačak – Milan Rajković (25) diplomirao je prošlog juna na Tehničkom fakultetu u Čačku, dobio posao profesora tehnike i informatike u OŠ „Sveti Sava” u Čitluku, počeo da predaje ali i nastavio da uči. Jedan je od 24 polaznika prve generacije master studija za elektronsko učenje na čačanskom Tehnološkom fakultetu (TF), koja se školuje putem Interneta.

Pitanje :
Šta će ovom tipu taj master, kad je već završio faks i ima posao :eek:.
Ovo me posebno zanima, jer je moj muž završio višu mašinsku i posle dugo godina se odlučio da završi i faks. Upisao je sad u junu, ali bila su samo 2 faksa koja nisu prešla na studiranje po "Bolonji" TF u Čačku i Zrenjaninu, on je izabrao ovaj u Čačku jer su mu priznali više ispita, baš ovaj smer.
Ako već negde ima, samo mi stavite link, zaista me do sada nije zanimalo, ali silom prilika ...::dontunderstand:

sead_man

Aktivan član
Poruka
1.399
Studije prvog stepena su:
1) Osnovne akademske studije
2) Osnovne strukovne studije

Studije drugog stepena su:
1) Diplomske akademske studije - master
2) Specijalisticke strukovne studije
3) Specijalisticke akademske studije

Studije treceg stepena su:
1) Doktorske akademske studije

Strukovne studije su nekadasnje vise skole, mada ih organizuju sad i neki fakulteti.
Akademske studije su fakulteti...

Цлио

Zainteresovan član
Poruka
278
Pitanje :
Šta će ovom tipu taj master, kad je već završio faks i ima posao :eek:.
Možda sam naslov nije precizan, a suština se nalazi u citiranom pitanju.
Posle sam još guglala i pronašla ovo na sajtu fakulteta
"Stečena znanja i veštine omogućavaju diplomiranim studentima ovog studijskog modula uspešno obavljanje poslova:
• kreator kurseva za elektronsko učenje
• pedagoško-metodički ekspert za elektronsko učenje
• menadžer nastavnih resursa za elektronsko učenje
• tehnički savetnik za infrastrukturu za elektronsko učenje
• administrator sistema za elektronsko učenje i dr. "
OK, znači proširuje im spektar znanja i mogućih poslova, koliko shvatam ?
U svakom slučaju hvala :), a naravno ako ima neko nešto da dopiše, samo napred :cool: